САЩ забраниха напълно продажбите на Huawei и ZTE в страната

САЩ забраниха напълно продажбите на Huawei и ZTE в страната

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Федералната комисия по комуникациите на САЩ поради опасения за националната безопасност издаде указ за тоталната забрана на продажбите на електронната и компютърната продукция на Huawei, ZTE, Hikvision, Dahua и Hytera на територията на страната. Агенция Bloomberg допълва, че тези мерки са последната стъпка в дългата верига от санкции и забрани, налагането на които започна през 2018 година от президента на САЩ Доналд Тръмп.

Както вече споменахме, забраната за вноса и на продажбата на това китайско оборудване се обясняват с опасения за нарушаване на националната безопасност на страната. Точният термин в указа е, че се забранява вноса на незаслужаващо доверие комуникационно оборудване. Комисията обяви своите действия като важна част от стратегията на САЩ по защитата на американския народ от заплахи, включително и в сферата на телекомуникациите. За налагането на тази забрана всички членове на комисията гласуваха единодушно.

Досега забраната за закупуването на смартфоните, таблетите, 5G оборудването и т.н., бяха забранени на всички държавни структури на САЩ, а за закупуването на тази апаратура не се дават държавни субсидии. Преди време охранителните камери на Hikvision и Dahua активно се използваха от различните държавни учреждения на Съединените Щати, а радиостанциите на Hytera се купуваха за силовите структури на страната. Оборудването на Huawei и ZTE за 4G и 5G мобилните мрежи бе забранено за американските мобилни оператори още по времето на Тръмп.


Източник: kaldata.com

 

 

 

Коментари

 • Уилт

  26 Ное 2022 17:41ч.

  Дерьмокрация, сър!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така реши

  26 Ное 2022 17:46ч.

  свободният пазар, под диктовката на международния ред, основан на правила.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  26 Ное 2022 21:01ч.

  Конкуренция, а ? Свободен пазар, а ? Невидимата ръка на пазара, а ? Всичкото е лъжа, лъжа и пак лъжа! И всичко това в името на една шепа боклуци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Педерасти, сър

  02 Дек 2022 14:55ч.

  Амбриажи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи