САЩ ще прекратят достъпа до американски технологии на компании, които подкрепят Русия

САЩ ще прекратят достъпа до американски технологии на компании, които подкрепят Русия

След срещата на върха на Г-7, САЩ обявиха въвеждането на нови санкции срещу Русия. Наред с другото, планира се засилване на натиска в технологичния и полупроводниковия сектор - предлага се да се създаде механизъм за вторични санкции за компании, които подкрепят Русия.

САЩ отбелязват, че вече съществуващите санкции са много ефективни. В прессъобщението се отбелязва, че "износът на САЩ за Русия, включително на важни технологии, необходими за поддържане на военната дейност, е намалял с около 97% за няколко месеца.

И САЩ не възнамеряват да спрат дотук: "Ефективността на нашите мерки само ще се увеличава с времето. Белият дом заяви, че ще наложи вторични санкции на компаниите, които подкрепят Русия - те ще бъдат лишени от достъп до стоки с американски технологии.

"Министерството на търговията на САЩ ще предприеме първите стъпки срещу компаниите, които подкрепят Русия, като включи няколко такива компании от цял свят в черен списък, с което ще им забрани да купуват стоки и технологии с американски произход, като например полупроводници", се казва в изявление на Белия дом.

Коментари

 • Ето затова лекета като Чубайс

  28 Юни 2022 11:33ч.

  които проповядваха че не трябва Русия да си произвежда всичко необходимо,трябва да бъдат изправени до стената а не да им позволяват да избягат и да си харчат на воля откраднати те пари!Няма да им бъде лесно на руснаците докато5-та колона се шири в администрацията и има частен капитализъм!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  28 Юни 2022 12:20ч.

  САЩ вече НЕ СА водеща в технологиите страна. Плашат с нещо, което не съществува.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дзопино

  28 Юни 2022 12:58ч.

  По принцип ви чета коментарите с удоволствие но тук не сте прав. На практика те държат чиповите разработки на високо ниво и дори китай са зависими от тях. Машините за чипове са правят в холандия, чиповете се правят с корея и Тайван и япония. Сега се правят огромни инвестиции за да се правят и в САЩ . Това са все зависими от САЩ страни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Скоро това ще се промени

  02 Юли 2022 10:41ч.

  Поради липсата на САЩ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  28 Юни 2022 13:50ч.

  тези, които не получават американски полупроводници, ште получат руски ЦЕЛИ проводници

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  28 Юни 2022 14:09ч.

  Най-голямата страна в света скоро няма да има пътнически самолети. А тук ви предлагам интересна информация за броя на летищата: --- https://profit.bg/klasatsii/tova-sa-stranite-s-nay-mnogo-letishta-v-sveta/ --- И още веднъж да повторя, че Русия е с най-голяма по територия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • по същата логика

  28 Юни 2022 14:42ч.

  Колективният Запад скоро няма да има работещи АЕЦ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи