Нова технология ще позволи зареждане на смартфона напълно само за 9 минути

Нова технология ще позволи зареждане на смартфона напълно само за 9 минути

Множество източници в интернет съобщават, че скоро на пазара може да дебютира нова технология за свръхбързо зареждане на батериите на смартфоните: система с мощност 240 W. Известно е, че тя се разработва от китайска компания. Нейното име не е разкрито, но наблюдателите са съгласни, че това е Oppo, един от най-големите доставчици на смартфони в света.

Факт е, че по-рано тази година, на изложението MWC 2022 в Барселона, Oppo повдигна завесата на тайната над 240-ватовото зарядно SuperVooc. Твърди се, че тази система възстановява капацитета на батерията с капацитет 4500 mAh от 0 до 100 процента само за девет минути.

"Откакто Oppo пусна SuperVooc през 2014 г., компанията е един от лидерите в технологията за бързо зареждане. Към декември 2021 г. повече от 220 милиона потребители по света са използвали ефективното, безопасно и бързо зареждане, което Oppo предлага", отбелязва компанията.

Твърди се, че китайският разработчик вече е започнал пробно производство на зарядни устройства за системата от 240 W. Те работят в режим 24V × 10A. Трябва да се отбележи, че конкурентът Vivo скоро ще пусне на пазара смартфона iQOO 10 Pro, който ще получи поддръжка на супербързо зареждане от 200 W. За пълното зареждане на батерията на това устройство са необходими около 12 минути.

Коментари

 • Наблюдател

  26 Юни 2022 13:02ч.

  Голямо чудо. Проблема не е в зареждането, а в това, че батерията отива на нула след 2-3 часа ползване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Още по-големият проблем е,

  26 Юни 2022 14:02ч.

  Че като батерията стане за смяна, не можеш вече да си я смениш сам - просто да отидеш да си купиш нова, да си отвориш смартфона, да извадиш старата и да поставиш новата. Както беше доскоро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи