Илон Мъск оприличи снимка на Белоградчишките скали с компютърна игра

Илон Мъск оприличи снимка на Белоградчишките скали с компютърна игра

Милиардерът, собственик на "Тесла" и "Туитър", Илон Мъск, оприличи снимка на Белоградчишките скали на локация в популярна компютърна игра.

Мъск коментира в туитър снимката, направена от фотографа Владислав Терзийски, като написа: „Почти сигурен съм, че това е в Elden Ring”.

Попитан от свои други потребители, Мъск уточнява, че е завършил играта преди шест месеца и в момента се занимава единствено с развитието на "Туитър".

Elden Ring е фентъзи видеоигра, в която играчът оцелява през редица изпитания, за да се превърне в Елденски лорд. Играчът преминава през тъмни фантастични пейзажи и сенчести подземия. По пътя си вижда тревисти местности, спираловидни планини и замъци. Вероятно затова Мъск оприличава Белоградчишката крепост „Калето“ на сюжет от видеоиграта.

Геймъри уточняват, че Мъск вероятно е имал предвид планината Гелмир, една от локациите в ролевата видео игра.

Авторът на снимката Владислав Терзийски, коментира туита на милиардера във фейсбук. "Когато Илън Мъск пише и ретуитне твоя снимка", написа фотографът.

Не за първи път българин влиза в полезрението на Мъск в социалната мрежа Twitter. През 2021 година разработчикът Любомир Владимиров привлече вниманието му като му писа 154 поредни дни, за да получи разрешение да използва името и логото на неговата компания SpaceX.

„Можете да откраднете името и логото и ние вероятно няма да ви съдим“, обяви главният директор на SpaceX в отговор на въпната от съобщения.

 

Коментари

 • Rattrack

  22 Ное 2022 22:33ч.

  Хубава снимка, ама се е престарал малко авторът с фотошопа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коста

  11 Яну 2023 17:37ч.

  Главата ти разбира от фотошоп колкото врабче от космонавтика

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • майор Майор

  23 Ное 2022 10:08ч.

  HDR филтърът е способен да направи и гара Подуяне да изглежда като портата на Рая. Друг е въпросът, че в Белоградчик е много красиво.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 123

  23 Ное 2022 21:43ч.

  Съдружник на Мъск беше женен за българка ,която загина карайки колело преди извесно време

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • карамфила

  24 Ное 2022 21:10ч.

  Алеите за колелета в САЩ не са безопасни като тези в БГ защото тук ги няма или минават през дървета,телефонни стълбове и дерета.Дори и да си омъжена за боико тъпото и да имаш дъщеря от него и бизнес в Espana това не представлява заплаха за живота ти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи