Замесиха името на Пласидо Доминго в разследване за проституция в Аржентина

Замесиха името на Пласидо Доминго в разследване за проституция в Аржентина

Името на оперната звезда Пласидо Доминго се появи в разследване на подобна на секта организация в Аржентина, която има и офиси в САЩ и чиито лидери са обвинени в престъпления, в това число и сексуална експлоатация, предаде Асошиейтед прес.

Самият Доминго преди време бе обвинен в сексуален тормоз от редица жени. Сега той не е обвинен във връзка с аржентинския случай. "Пласидо не е извършил престъпление, не е част от организацията, а по-скоро е бил консуматор на проституция", заяви представител на правоприлагащите органи, пожелал да запазил анонимността си. Проституцията не е незаконна в Аржентина.

Полицията е извършила дузина обиски в Буенос Айрес, като е взела на прицел "Йога училището на Буенос Айрес", което е изградило култ около лидера си и е свело членовете си до ситуация на пробване и/или сексуална експлоатация, се казва в документи на прокуратурата по случая.

Организацията е имала най-малко три офиса в САЩ - в Лас Вегас Чикаго и Ню Йорк. Досега 19 души са били задържани в Аржентина, докато най-малко трима заподозрени се издирват в страната, както и четирима в САЩ.

В хода на разследването е имало и подслушвания. При тях са били записани разговори на мъж, за който властите казват, че е Пласидо Доминго, с член на групата, идентифицирана като Сусана Менделеевич. По време на разговорите са се обсъждали срещи с Доминго, докато той е бил в Буенос Айрес за серия от концерти през април. Менделеевич, която е аржентинска пианистка, е смятана за отговаряща за дейностите за сексуална експлоатация в организацията.

В някои от разговорите на Доминго с Менделеевич се споменава и името на Хуан Перкович, който е на 84 години и е лидер на групата.

Сексуалният трафик и експлоатацията са били основен източник на приходи за групата, чиито постъпления на месец се оценяват на около 500 000 долара. В "Училището за йога в Буенос Айрес" е имало много групи жени, принуждавани да имат сексуални отношения в замяна на пари, твърдят прокурорите по случая. Най-малко седем жени са били включени в групата, когато са били все още деца или тийнейджъри и са били сексуално експлоатирани. Хора са идвали от САЩ в Аржентина, за да правят секс с тези жени,  а понякога жени са били транспортирани до съседен Уругвай и до САЩ за сексуални срещи.

Организацията освен това е вършела търговия и с медикаменти за сънотворна терапия и е изпращала психотропни вещества в САЩ.

Перкович заедно с други членове на групата е бил арестуван, а  десетки имоти и превозни средства са запорирани. Групата освен това е учредила бизнес структури, за да пере пари, придобити от незаконни дейности и е получила собственост върху имоти на нейни членове след смъртта им.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • САЩ са виновни за проституцията в Аржентина

  19 Авг 2022 12:12ч.

  А Доминго е невинен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СВЕТЛЕТО

  19 Авг 2022 18:12ч.

  "Консуматор на проституция"?! ДОМИНГО??? Който може да има която и да е жена само като й се усмихне!? Сериозно ли!? Ей. В чудо ще се видят всякаквите джендъри и обикновени идиоти, докато го омаскарят! Опитаха веднъж, не проработи. Боже, колко жалки нищожества тежат на тая земя!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Светле, той жени може да има много,

  21 Авг 2022 21:01ч.

  но може да му се е приискало професионално отношение

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Слави Golemanov

  31 Авг 2022 17:16ч.

  Абе защо го държите този дърт ебльо от 19. Август още на екран. Из*ба полвината оперен свят и вие още му се радвате и му давате платформа. Не е модерно в днешното джендърско време. Хайде махайте го!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи