Джордж Клуни и музикантите от U2 бяха почетените на церемония в „Кенеди център“

Джордж Клуни и музикантите от U2 бяха почетените на церемония в „Кенеди център“

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Джордж Клуни и музикантите от U2 бяха сред почетените на церемония в „Кенеди център“, съобщиха АФП и АП. Престижните отличия за култура бяха връчени в присъствието на американския президент Джо Байдън. Всяка година центърът „Кенеди“ връчва награди на определени артисти за тяхното влияние върху американската култура. 

Освен президентът Джо Байдън и съпругата му Джил присъстваха и вицепрезидентът Камала Харис и съпругът ѝ. 

61-годишният актьор Джордж Клуни благодари за оказаната му почит. Клуни пристигна на церемонията в компанията са съпругата си Амал, която е адвокат, специализирал в защита на човешките права.

„Израснах в малко градче в Кентъки и никога не съм си представял, че един ден ще седя в Кенеди център. За мен е чест да бъда сред толкова много невероятни артисти“, каза Клуни в своето изявление.

Джулия Робъртс, дългогодишна приятелка на Клуни, го нарече „идеалната комбинация между джентълмен и знаменитост“. 

Еди Ведър от групата „Пърл Джем“ изпълни песента „Elevation” на групата U2. Певецът и филантроп Боно заедно с U2 имат 170 млн. продадени албума и бяха почетени за своите митични парчета „Sunday Bloody Sunday”, „Desire”, „With or without you”.  

Актьорът Саша Барън Коен влезе в ролята на своя персонаж Борат по време на церемонията.

Наричаната „императрица на соула“ Гладис Найт, която също получи награда на центъра „Кенеди“, каза, че е „безкрайно трогната“. 79-годишната Таня Леон благодари за получаването на признание за по-различен тип класическа музика. 

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

 • йосарян

  06 Дек 2022 9:08ч.

  "ми ту" (както се пошегувал веднъж сър пол макартни) за мен спряха да правят музика в началото на 90-те. после се отдадоха на "отговорните другари" от нашингтон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  06 Дек 2022 10:04ч.

  '+++'

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи