Байдън: Путин не се шегува с ядрената заплаха

Байдън: Путин не се шегува с ядрената заплаха

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди, че опасността от ядрен Армагедон е на най-високото си равнище от Кубинската криза през 1962 г. насам, предаде Асошиейтед прес. Той каза това, след като руски висши представител заговориха за възможно използване на тактически ядрени оръжия, след като претърпяха значителни поражения в осеммесечната инвазия в Украйна.

В реч на събитие за набиране на средства за кампанията на Демократическата партия за Сената Байдън заяви, че руският президент Владимир Путин "не се шегува, когато говори за използване на тактически ядрени оръжия, биологически или химически оръжия".

"Не сме били изправени пред перспективата за Армагедон от времето на Кенеди и кубинската ракетна криза", каза Байдън. Той оспори и руската ядрена доктрина, като предупреди, че използването на тактическо оръжие с по-малка мощност може бързо да излезе от контрол и да доведе до глобално унищожение.

"Не мисля, че е възможно да се използва тактическо оръжие и да не се стигне до Армагедон", отбеляза Байдън.

От месеци американски висши представители предупреждаваха, че има изгледи Русия да използва оръжия за масово унищожение в Украйна, тъй като се сблъсква с редица стратегически неуспехи на бойното поле. До тази седмица обаче те твърдяха, че не са забелязали промяна в ядрените сили на Русия, която да изисква промяна в готовността на американските ядрени сили.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • Повръща ми се

  07 Окт 2022 8:10ч.

  От лъжите на тоя престъпник и престъпната му клика. Цели 8 месеца само ЛЪЖИ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Али Луя

  07 Окт 2022 8:24ч.

  Сами си убиха Дугина, гръмнаха си тръбите на Северен поток, скоро ще изполват химическо и био оръжие върху мирно население, предимно деца, както винаги.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • минаващ

  07 Окт 2022 11:49ч.

  Да бе, даже обясниха как ще стане диверсията я в Киев, я в Лвов: доставя се портативен тактически ядрен заряд (напр. от 203мм гаубица), пуска се утечка към Русия, Русия изпраща Искандер да унищожи склада, а точно преди падането на искандера Щатите взривяват собствената си бомба, правят холивудско заснемане и обвиняват Русия... Както казваше един англичанин "елементарно , Ватсон..."!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  07 Окт 2022 8:39ч.

  за ядрена заплаха говорят само англо-саксите. много им се иска да видят ядрени гъби над Европа. не разбирам само, защо са толкова убедени, че няма да ги видят и в САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хуцпа му викат

  07 Окт 2022 11:41ч.

  Уишфул тинкинг още

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Управляват ни безпомощно луди и няма кой да ги освидетелства.

  07 Окт 2022 8:41ч.

  Между другото, в навечерието на това, проучване на института Куинси разкри, че мнозинството от американците (както демократи, така и републиканци, както и представители и поддръжници на други партии) са за дипломатическо решение на конфликта в Украйна, като именно този вид помощ, а не военни доставки, трябва да предоставят Съединените щати.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  07 Окт 2022 8:51ч.

  Явно англосаксите почват да се страхуват.Но за да бъде докрай убедителен Путин е нужно да направи ядрен опит в атмоаферата.Стига се е държал, като плачещо момиченце на което са му дръпнали плитките! :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако цеше ликвидирал Украйна по бързата процедура, какво щеше да прави с тези, които сега англосаксите му ги организират на тумби и му ги водят на удобно място пред алтилерията?

  07 Окт 2022 11:45ч.

  Трябваше да се издирват един по един из цялата страна, което щеше да е една десетшлетна жандармерийска опирация. И сега ще се наложи такава, но с много по-ниска сложност и интензивност. Совите не са това, които изглеждат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дрр

  07 Окт 2022 9:05ч.

  Предстоят избори там и дементният иска да бъде медийно споменаван.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  07 Окт 2022 9:28ч.

  Болна глава, болен мозък. Как може да се слушат тези измислици? Пеат в унисон със Зеленски и плашат света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЦИП

  07 Окт 2022 9:40ч.

  Последно, лъже ли Байдън за руската ядрена заплаха или унищожението на САЩ е наша отдавнашна мечта?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SWN

  07 Окт 2022 9:41ч.

  Да старче, Пугин не се шегува и го слушайте добре, когато ви говори нещо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 321

  07 Окт 2022 10:18ч.

  На този склерозирал старец да му се припомни кой единствено употреби ядрено оръжие в света , кой използва напалмови бомби, коя държава няма биологични лаборатории, работещи с всякакви видове вируси на своя територия, а е разпръснала такива по целия свят ......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да прочете собствената си доктрина

  07 Окт 2022 13:24ч.

  за разлика от руската тя включва употреба на ТЯО за получаване на предимство преди преговори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи