Зеленски: Вече не е блъф, ядрената война може да стане реалност

Зеленски: Вече не е блъф, ядрената война може да стане реалност

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че ядрената война "може да стане реалност". 

"Руският президент Владимир Путин иска да изплаши целия свят", заяви той в интервю за предаването "Face The Nation" по CBS. 

"Вижте, може би вчера това беше блъф. Сега това може да е реалност. Путин окупира нашата атомна електроцентрала и в град Енергодар. Тази атомна електроцентрала има шест блока. И ... той продължава изнудването си, свързано с износа ни на електроенергия за Европа", посочи държавният глава в Киев. 

Зеленски посочи и че не мисли, че Путин блъфира. 

"Мисля, че светът го възпира и ограничава тази заплаха. Трябва да продължим да оказваме натиск върху него и да не му позволяваме да удължава войната", посочи той. 

Коментарите на Зеленски идват, след като той обеща да се отнася с предаващите се руски войски по "цивилизован начин".

На свой ред Путин подписа законопроект, приет от руския парламент миналата седмица, който предвижда всеки войник, който дезертира, доброволно се предаде или не се подчини на заповед за сражение, да бъде наказван с до 10 години затвор. 

Междувременно New York Times също излезе с информация, че руският президент Владимир Путин може да използва тактически ядрени оръжия, но все още няма доказателства, че ги премества или подготвя такъв удар. 

Според представители на американската администрация Путин може да използва ядрени оръжия при демонстрационна детонация над Черно море, Северния ледовит океан или Украйна. 

Експертите смятат, че руският президент едва ли ще се осмели да го направи предвид реакцията на Запада и съюзниците на Москва като Китай и Индия. Последните изразиха най-острата си критика към използването на ядрени оръжия от руския диктатор. 

В превърналото се в традиция видеопослание на Зеленски снощи президентът премина на руски език, за да призове "руснаците" да не се подчиняват на обявената в Руската федерация наказателна мобилизация и ги посъветва да бягат или да се предадат. 

"Искам да повторя още веднъж. Отново на руски, особено за руските "другари"... Виждаме, че хората, особено в Дагестан, са започнали да се борят за живота си. Виждаме, че те започват да разбират, че това е въпрос на техния живот. Защо техните съпрузи, братя, синове трябва да умрат в тази война? Във война, която един човек иска. Във война срещу нашия народ, на нашата земя. Той не изпраща децата си на война. Борете се, за да гарантирате, че вашите деца - всички, които могат да бъдат отвлечени от тази престъпна руска мобилизация - няма да бъдат изпратени на смърт", призова Зеленски.

И добави: "Защото ако дойдете да отнемете живота на нашите деца - казвам ви го като баща - ние няма да ви оставим живи." 

После, вече на украински език, президентът подчерта, че за "руснаците" има изход. 

"Не се поддавайте на криминална мобилизация. Избягайте. Или се предайте в украински плен при първа възможност. Обръщам се към всички наши приятели в информационната сфера с молба да подкрепят разпространението на този призив. Колкото повече граждани на Руската федерация се опитват поне да защитят собствения си живот, толкова по-скоро ще приключи тази престъпна война на Русия срещу народа на Украйна", каза Зеленски. 

Той още веднъж благодари на всички, които се борят и работят за победата на Украйна. 

В края на обръщението Зеленски поздрави украинската еврейска общност и всички евреи по света с Рош Хашана. 

"Нека всички молитви за победа, всички молитви за мир в Украйна бъдат чути", каза той.

 

 

Коментари

 • моля редакцията на Гласове

  26 Sep 2022 11:20ч.

  нека "Гласове" стане територия, в която фактологично доказани антихора, като Зеленски, няма да имат място и терен за ужасяващата си античовешка пропаганда !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • обективен

  26 Sep 2022 11:52ч.

  Чудесно предложение, подкрепям на 100%.. Дачков, ти си на ход и незабравяй, че ковид фашистите и те влизат в определението антихора! Новини за тях единствено, кога са пребити, убити, вкарани в затвора, освиркани.. за да зарадвате читателите си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зеленски: Вече не е блъф, ядрената война може да стане реалност

  26 Sep 2022 12:35ч.

  Бе, то и онзи колорирания афро-американец размахваше епроветкаб с бяло вещество от трибуната на ООН по повод химическите оръжия на СаДам, а то вещество се оказало прах за пране, а какво ли ще се окаже при Зеленски?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зеленски и кураторите му..

  26 Sep 2022 12:49ч.

  ...нали си спомнят, че думите на Руския президент бяха, че ако Русия бъде заплашена по какъвто и да е начин сядрена катастрофа /разбирай и диверсия срещу Запорожката АЕЦ/ тя ще намери начин да отговори адекватно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  26 Sep 2022 11:25ч.

  Първо се обадиха от ФАЩ, а веднага след това и марионетката им. Каква случайност със сигурност не готвят нищо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Офертата вече е ол ин

  26 Sep 2022 11:28ч.

  Зеления да си преценява блъф ли е или Путин държи в ръката кент флош роял..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Представям си ако укронацистите имаха ядрено оръжие!

  26 Sep 2022 11:33ч.

  Какво ни занимавате с този наркоман?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  26 Sep 2022 11:35ч.

  Абе, Зельо, ти още продължавай да стреляш по ЗАЕЦ, пък после говори за ядрена заплаха ! Пази си другите АЕЦ-и, да не би да им отговори някой друг, огледално .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  26 Sep 2022 11:36ч.

  Отвратителен е жабокът Кърмит- от Криво Рог, колкото му е кален и блатен живота, два пъти по кален ще стане, еле пък като гръмнат гьолът Запорожие, по негово нареждане! Но по виновни са тези които му се възхищават на кокаиновият "героизъм" в световното блато!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  26 Sep 2022 11:47ч.

  Дремем му на джуджето за обикновените украинци. Проблема е в износа на ток за Западна Европа. За това готвят десант край АЕЦ Запорожие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Десанти може и да има

  26 Sep 2022 11:50ч.

  Ток за Западна Европа, обаче няма да има..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До вашия клуб по умнокрасиви интереси

  27 Sep 2022 6:04ч.

  Новината за западналите "Санкции, санкциЙ, санкциЙ" - емнайсти по ред пакет, още не е ли дошла, жалко човечЕ. А за 8-годишното трепане на руснаци само щото са руснаци, в Донбас от кървавата превратаджийска фашистка хунта в Киiв?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тралала

  26 Sep 2022 11:48ч.

  Ех, Володя-Волдимир, спри се вече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  26 Sep 2022 11:53ч.

  Да им дават тия 4 области, но срещу задължението Русия да построи за своя сметка стена, която я отделя от Европа и да ги оставят да си живеят в новата С. корея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • че руският президент Владимир Путин може да използва тактически ядрени оръжия, но все още няма доказателства, че ги премества или подготвя такъв удар.

  26 Sep 2022 12:23ч.

  Това трябва да се чете на принципа на реципрочността. Господарите на света обмислят дали не биха могли да го направят първи в отговор на медийно обявената от тях уж готовност Русия да го направи първа. Руската ядрена доктрина е насочена към самоотбрана в случай на екзистенциална заплаха. С други думи гадовете обмислят как да я ударят с тактическо ядрено оръжие първи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 26 Sep 2022 12:23ч. Това трябва да се чете на принципа на реципрочността. Господарите на света обмислят дали не биха могли да го направят първи в отговор на медийно обявената от тях уж готовност Русия да го направи първа.

  26 Sep 2022 12:36ч.

  Хайли лайкли

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Повръща ми се вече,

  26 Sep 2022 12:40ч.

  като видя физиономията на тая гад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  26 Sep 2022 12:46ч.

  Ядрена война няма да има, но има хора, които вярват, че всичко в нета и във вестниците, е вярно! Също така вярват и в натресените болести, като се ваксинират по пет пъти, също и лекари.... Простотията дебне на всяка крачка. Пожалете тези хора! Господ да ни пази!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каква изненада, кой би допуснал?!

  26 Sep 2022 12:47ч.

  ???????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В края на обръщението Зеленски поздрави украинската еврейска общност и всички евреи по света с Рош Хашана. "Нека всички молитви за победа, всички молитви за мир в Украйна бъдат чути", каза той.

  26 Sep 2022 12:48ч.

  Цитат

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Нека всички молитви за победа, всички молитви за мир в Украйна бъдат чути", каза той.

  26 Sep 2022 12:51ч.

  Да стяга дисагите и ха бакалъм в Биробиджан

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моите имена

  26 Sep 2022 12:52ч.

  Много молим поне тук да не ни занимавате с украинския президент, напълно достатъчно е, че по всички останали медии е все и само той. ГЛАСОВЕ има ли някаква ориентация в крайна сметка, или няма такава!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тоя пък

  26 Sep 2022 12:52ч.

  Сякаш има ядрено оръжие, че ще се кани. Глупак безподобен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да ви прави впечатление как

  26 Sep 2022 13:15ч.

  използването на ядрено оръжие, нещо, което съвсем доскоро беше немислимо, започва лека полека да се нормализира? Остава въпросът с понижена трудност кой има интерес от употребата му в Европа?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На стара коза яре

  26 Sep 2022 13:19ч.

  Котката ми повърна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • учуден

  26 Sep 2022 13:20ч.

  Интересно, куфарчето с копчето за ядрените оръжия като беше в ръцете на пияницата Елцин, никой не се притесняваше!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ала_Бала

  26 Sep 2022 14:12ч.

  Не се притеснявай, приятелю наш, Русия няма да употреби ядрено оръжие в Украйна, защото тя е по същество руска! Ядреното оръжие ще се употреби зад Атлантика!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • точно

  26 Sep 2022 14:45ч.

  Абсолютно вярно. И светът най после ще си отдъхне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пинокио

  26 Sep 2022 15:58ч.

  След първите 20-30 ядрени ракети, в европа може и да станат по разговорливи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  26 Sep 2022 16:03ч.

  зеленски е глава, както казват старците-пике от "Златния телец", и по-точно е ядрена глава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГаГа

  26 Sep 2022 16:16ч.

  Нека си припомним кой до сега е използвал ядрено оръжие. И нормалните хора знаем кой и кого провокира и шантажира за да се натисне копчето. Но няма нужда от ядрено оръжение за да си го получи колективният Запад и зелената му марионетка. Жалко за нас обикновените хора и животът, който ни очаква в следващите години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кой въвлича България във война

  26 Sep 2022 17:11ч.

  натовските престъпници изсипаха около 16 т. обеднен уран върху Югославия,когато я нападнаха без да ги заплашва. Защо сега Русия да не използва оръжия с обеднен уран над нацистката сган хвърлена срещу нея от натовците- триморци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  26 Sep 2022 20:56ч.

  Мечтая си за денят, в който няма да има и една новина за Зе. или У. Всяка сутрин и вечер ни занимават СМИ -та в България с него. Ако е възможно, г-н Дачков и сътрудници да ограничите новините, свързани със Зе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи