Заместник на Нинова я атакува за Калоян Методиев

Заместник на Нинова я атакува за Калоян Методиев

С пост във Фейсбук Димитър Данчев, заместник на Корнелия Нинова в министерството на енергетиката и член на НС на БСП,  разкри, че всички решения в икономическото ведомство са били взимани от началника на кабинета й Калоян Методиев. 

Ето какво написа Димитър Данчев: 

Зачестяват случаите на оценки и етикети спрямо тримата министри от БСП от страна на съпартийци. В тази връзка, считам, че е важно да се знае, че двойните аршини не са помогнали на никого. Да, Националният съвет на БСП не за първи път дава оценки на действия и личности, продиктувани от ръководството, въпросът е кой ще даде оценка на самото ръководство за поверените му длъжности във висшата държавна администрация? Мога да дам пример с министерството на икономиката и индустрията, където реалният човек, който вземаше решения, не беше вицепремиерът. Апелирам да бъде направена и оценка за действията на човека в сянка, който реално ръководеше министерството и с чиито решения реално се съобразяваше вицепремиера.

Нека колегите попитат, защо в министерството 6 месеца не бяха назначени други заместник-министри, с ясно разписани ресори, които да докладват за свършената и предстоящата работа пред обществото и Политическия кабинет /който практически не съществуваше, поради установеното единовластие, и се е събирал един единствен път за последните 8 месеца/? Не се ли правеше това за да се изземват функции на зам.-министрите от човек в сянка? За обществото Министерство на икономиката и индустрията беше "на БСП", но дали реално беше така? Истината е, че ключовите решения се вземаха от човек, който не е част от партията и не бе назначен със санкцията на нито един от партийните органи. НС на БСП ще се произнесе ли и по действията на този "вицепремиер в сянка"?

 

Припомняме, че новият министър на икономиката Никола Стоянов обяви, че ще запази един от заместниците от мандата на Корнелия Нинова - Димитър Данчев, който е член и на Националния съвет на БСП и председател на партийния Съвет по икономика.

Данчев ще бъде и представителят на МИИ в новосъздадения кризисен щаб за енергетиката, който служебният кабинет формира в първия си работен ден заради "хаоса и разрухата" (по думите на Гълъб Донев) в сектора.

 

 

 

 

Коментари

 • Швейк

  08 Авг 2022 19:43ч.

  Дори половината да е вярно, това си е за разследване. А Нинова и любимецът й Калоянчо Методиев да станат обвиняеми!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен

  08 Авг 2022 19:48ч.

  Калоян Методиев също като Корнелия Нинова е от СДС и обича далаверите и парите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Тошо

  08 Авг 2022 19:55ч.

  Относно др.Нинова: 1. Трябва да се изключи от Партията 2. ППО Крушовица да вземе необходимото решение 3. Да и се осигури самостоятелна южна килия в Сливен

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Александрова

  09 Авг 2022 16:31ч.

  За какво да я изключват?! Че е професионалист, че е безкомприсна, че мисълта й е реактивна, че е безпорна личност. Пък имате нахалството да ползвате "другарко и другарю". Какви другари сте в партията. Само зловония лъха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То и в партията ви очевидно

  08 Авг 2022 19:59ч.

  накъдето и да тръгнеш, все на Калоян Методиев стъпваш. Крайно неприятна особа и итригант. Толкова ли не можете да се справите с този проблем?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  08 Авг 2022 20:10ч.

  Браво на Димитър Данчев!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗАПОЗНАТ

  08 Авг 2022 20:23ч.

  Преди Корнелия беше свързана с Дългия инкасатор. Сега зависи от Кал(оя)ния инкасатор...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калояне, разкрит си!

  08 Авг 2022 21:07ч.

  Не 123, никнейма ти трябва да е 00, щото си пълен кенеFFF

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MM93

  08 Авг 2022 21:45ч.

  Сега вече спипаха Корнела по долни (и то укакани) гащи ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ооооо

  08 Авг 2022 22:26ч.

  Това чочевече по антипатия надскача може би само Крум Зарков. С. Станишев е извън всякаква класацията, разбира се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 123

  08 Авг 2022 23:59ч.

  Защо когато се критикуват противниците на Нинова се трие написсаното ,а се публикува цялата кал и всички лъжи срещу нея????Нали имате претенции за свободна медия!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи