Зам.-шефът на руската мисия в ООН: Полският инцидент е опит за провокиране на пряк сблъсък между Русия и НАТО

Зам.-шефът на руската мисия в ООН: Полският инцидент е опит за провокиране на пряк сблъсък между Русия и НАТО

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Инцидентът в Полша е опит да се провокира пряк военен сблъсък между Русия и НАТО, заяви първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски, цитиран от ТАСС.

"Важни са фактите и те все по-ясно показват, че Русия няма нищо общо с падането на ракетите на територията на Полша", заяви той в своя канал в Телеграм. "Още един факт - незабавната истерия на киевския режим и призивите Русия да бъде наказана. Това беше възприето с готовност от вече отдавна обезумелите от русофобия поляци", заяви руският дипломат.

Според Полянски полският инцидент несъмнено ще бъде в центъра на вниманието на днешното редовно заседание на Съвета за сигурност на ООН по въпросите, свързани с Украйна. "Да се признае ролята на Украйна и Полша в тази крайно опасна провокация е нещо немислимо за бившите ни западни партньори. Но пренебрегването на фактите и хвърлянето на цялата вина върху Русия е нещо обичайно за тях. Те не забелязват и източника на продължаващите обстрели срещу Запорожката АЕЦ. Дори ми е интересно как ще се измъкнат този път!", заключи той.

Източник: БТА

 

Коментари

 • Схемата

  16 Ное 2022 10:00ч.

  С напредване на времето "инцидентите" ще зачестят! Вие какво си въобразявете, че някой ще се съобразява с вас?! Ще има нови Буча, Краматорск, ще има нови ракети, които да са "изстреляни" към Полша, Румъния! Случаят е по същество доста прост за решаване. Да се намери типа на ракетата. Кога и къде са произвеждани такива ракети. Кой ги притежава или би могъл да ги притежава (примерно пленени при отстъпление от украинците или руснаците).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  16 Ное 2022 10:01ч.

  Да се прецени типа, обичайните задачи, които се решават и ... най-важното - защо и за решаване на каква задача е изстреляна (най-вероятно е изстреляна). ИМА ЛИ ЕЛЕМЕНТ НА УМИСЪЛ и ЗЛОУМИСЪЛ? Допълнително Байдън вече каза, че имат дори траекторията! Истината може да излезе много лесто, но истерията се развива въпреки всичко и НАРОЧНО. ВССИЧКО ТОВА е една настойчива ПОДСКАЗКА, че войната трябваше вече да бъде приключена! И доколкото не е, да я приключват по някакъв начин без протакане!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  16 Ное 2022 10:07ч.

  С малко здрав разум и с набавяне на инфо нещата са бързо решими! Буквално след десет минути размисъл дори един относително страничен човек и доколкото не е предубеден или натоварен с умисъл, МОЖЕ ДА РЕШИ ПРОСТО ТАЗИ ЗАДАЧА. САЩ бомбардираха Сърбия през 1999 г. и една ракета разруши покрива на къща край София. Припомнете ми, тогава имаше ли вой и оплаквания! Особено пък към ОТАН - да иде и набие злосторника :))))(((( Добре, че тогава още не сме били членове, та да задействаме разни чланове!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи