Вучич: Готови сме да предложим Белград като място за преговори между Русия и Украйна

Вучич: Готови сме да предложим Белград като място за преговори между Русия и Украйна

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че "ако някой мисли, че Белград е най-доброто място за преговори, страната е готова да предложи това на руските и украинските си приятели", предаде Танюг. 

По повод изявлението на руския външен министър Сергей Лавров, че Белград би бил добро място за преговори между Русия и Украйна, Вучич припомни, че столицата на Сърбия вече е била място за преговори, както във връзка с тази криза, така и за разговори с талибаните. 

В Белград никой не знаеше къде са били преговорите. Всички бяха доволни, заяви снощи Вучич. 

Той подчерта пред телевизия "Хепи", че що се отнася до Сърбия, тя иска колкото се може по-бързо да се стигне до мир. Това би била най-добрата новина на света. Не искаме да се намесваме в нищо.  Ако някой смята, че Белград е най-доброто място, готови сме да предложим Белград на руските и украинските приятели за преговори, добави сръбският президент.

Вучич заяви, че негова цел е да спечели 50 процента  на президентските избори, но би бил  недоволен от себе си и тъжен от всеки резултат, който е под 60 процента  от гласовете. Сръбският президент каза също, че  Сърбия  няма да признае Косово  заради изборите. 

Вучич каза, че ще се отрече  от 50 000 до 55 000 гласа на сърбите в Косово на изборите, колкото биха гласували за него като президентски кандидат, макар да е  този, който се бори за всеки глас  и призовава хората  да участват в изборите, за да не предизвика безредици. 

Тъй като знам, че албанската полиция няма да  позволи  секциите да бъдат отворени и щом тръгнат редиците, те ще  дойдат въоръжени до зъби и ще ги нападнат, каза Вучич и  добави, че сърбите няма да търпят това повече и ще отвърнат. 

По-добре да остана без 50 000 гласа, отколкото да ни се случи катастрофа. Курти искаше само едно нещо, а това е де факто признаване на независимостта на Косово.  Е няма такива избори и такива гласове, заради които ще получиш независимост на Косово, каза сръбският президент.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • Вие србите

  29 Март 2022 9:33ч.

  и *** си сте готови да предложите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  29 Март 2022 10:15ч.

  сърбия е по подходящо място за преговори турция има проблеми със сев кипър и ирак освен това има в сметката свален самолет и убит летец плюс журналист от оае не може да бъде посредник при такава политика освен това признаха крим за украински

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • върл натовски врабец

  29 Март 2022 10:31ч.

  Брате Вучич, какви преговори, какви домакинства, ние ще се биеме ли със тебе, или няма да се биеме?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • върл натовски врабец

  29 Март 2022 10:41ч.

  В случай, че някой не е наясно, България е в ролята на Ирак. Сриваш Ирак, след това Сирия и Ливан стават лесна плячка. От другата страна Иран няма какво да направи и е изолиран. Там номера не мина, сега го прилагат на православното славянство. Дали ще мине, как мислите? Макетата не са Ливан, затова бяха кабичнати първи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сега го прилагат на православното славянство

  29 Март 2022 11:45ч.

  чрез чеченско-сирийските главорези на кремъла

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В Донбас...

  29 Март 2022 11:59ч.

  Бяха дислоцирани над 1000 вагнеровци на Путин - банда наемни главорези, част от които углавни затворници, изпълняващи геополитически задачи на Кремъл, финансирани от "готвача на Путин" Евгений Пригожин и снабдени с най-новото руско въоръжение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  29 Март 2022 11:48ч.

  Това е НЕВЪЗМОЖНО и Вучич би трябвало да знае защо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сърбия е зависима и пристрастена страна в конфликта

  29 Март 2022 11:57ч.

  Неслучайно Путин изсипа в Сърбия с превъоръжаване с технологично обновените си оръжия, а ние в лицето на българското управление и Радев разрешихме дори да прелитат свободно самолетите над нашето небе. Сега може да очакваме по заповед на Путин да ни изсипят руски ракети откъм Сърбия, за да ни "денафицират". Митрофанова вече ни заплаши по повод Луков марш и др.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  29 Март 2022 12:01ч.

  Стига сте писали глупости. ЕС закри небето си за руски самолети и е невъзможно руска делегация да лети до Сърбия. До Турция е възможно да се лети и от Русия и от Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи