Вучич: Безпилотни летателни апарати на страни от НАТО, контролират действията на Сърбия по границата с Косово 

Вучич: Безпилотни летателни апарати на страни от НАТО, контролират действията на Сърбия по границата с Косово 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Безпилотни летателни апарати, принадлежащи на страни от НАТО, контролират действията на Сърбия по границата с Косово, заяви днес президентът на Сърбия Александър Вучич по време на посещението си на военните учения "Маневри 2022" на полигона Пасулянске ливаде, съобщи Танюг.

"Видяхме ги, бяха на 200 до 500 метра от административната линия /границата между Сърбия и Косово - бел.ред./, от другата страна. НАТО спазва всички процедури, ние също ги видяхме, но нямаме право да ги унищожаваме или да ги сваляме в съответствие с резолюция 1244 /на Съвета за сигурност на ООН/ и съгласно споразумението от Куманово. Те обаче бяха там не за да събират картинки или да си играят с топки, а за други цели", каза Вучич.

Сръбският президент отбеляза още, че не за първи път се забелязват дронове, летящи над казарми на сръбската армия, а сваленият вчера вражески дрон във въздушното пространство на страната е предупреждение за другите, че Сърбия няма да позволи на никого да я шпионира.

Сръбското министерство на отбраната съобщи вчера, че армията е неутрализирала в непосредствена близост до военни обекти дрон, навлязъл в сръбското въздушно пространство. Дронът е свален чрез радиоелектронно заглушаване в непосредствена близост до военни обекти в гарнизона Рашка.

Във вторник сръбската армия бе приведена в повишена бойна готовност заради ситуацията в Косово.


Източник: БТА

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи