В. "Таймс": Пентагонът е разрешил на Украйна да нанася удари с дронове във вътрешността на Русия

В. "Таймс": Пентагонът е разрешил на Украйна да нанася удари с дронове във вътрешността на Русия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Пентагонът вече е дал мълчаливо разрешение на Украйна да нанася удари с дронове във вътрешността на Русия, съобщи днес лондонският "Таймс".

Според вестника след започването през октомври на всекидневни руски ракетни атаки срещу цивилни Пентагонът е ревизирал оценката си за рисковете от войната в Украйна. Ключов елемент от преоценката е ново становище по въпроса дали оръжейните доставки за Киев могат да доведат до военна конфронтация между Русия и НАТО.

Това е значително развитие в деветмесечната война между Украйна и Русия и сега Вашингтон вероятно ще достави на Киев оръжия с по-голям обсег, пише "Таймс". Изданието цитира американски отбранителен източник, който казва: "Ние все още прилагаме същите оценки за ескалация, но заплахата от ескалация са промени в сравнение с началото". По думите на източника "сега е различно".

Според украинската информационна агенция УНИАН източникът от Пентагона е казал, че САЩ настояват единствено пред украинските военни да използват предоставено им американско оръжие, като  "спазват международните закони на войната и Женевските конвенции". Тоест руски семейства да не стават мишени или да се правят опити за ликвидиране на конкретни лица на руска територия, пояснил той.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • Helleborus

  10 Дек 2022 8:54ч.

  Самото заглавие звучи абсурдно и съдържа абсурдността на водената от САЩ политика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • TAСС e упълномощена да заяви

  10 Дек 2022 13:47ч.

  Император Владимир - Влад Мира даде зелена светлина за използване на ТЕРМО БАРИЧНИ БОМБИ с капацитет от по 100 тона тротилов еквивалент !!!t

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пентагонът е разрешил на Украйна да нанася удари с дронове във вътрешността на Русия

  10 Дек 2022 8:57ч.

  Това определено ще намали ескалацията на конфликта. Явно се върви към успокояване на нещата по американски. До сега наливаха в огъня само масло, а от тук нататък и бензин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • любопитен

  10 Дек 2022 9:00ч.

  А къде е Белгород? Дали вече не е на стрелкова позиция срещу източното крайбрежие?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • паф

  10 Дек 2022 9:01ч.

  ах, какви гадове са тия американски плъхове - тъпчат глупаците с оръжие, подтикват ги за атентати и после ни лук яли, ни лук мирисали!......със или без вашето оръжие путин ще разкърти тая бандитска страна! СЛАВА НА РУСИЯ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  10 Дек 2022 9:30ч.

  То нали и сега украинските и натовските наемници, все по Женевската конвенция работят, обстрелвайки с всякакви оръжия жилищни сгради, болници, училища, борейки се срещу цивилните граждани, изтезават руските пленници,трупат материал за следвоенния трибунал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прозорецът на Овертон!

  10 Дек 2022 12:13ч.

  Просто подготвят западната публика за това, което нормалните хора знаят от месеци! НАТО вече воюва с Русия на територията на Украината! Би било добре редакцията на този сайт да преведе какво е казал преди часове руският представител в ООН!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Знаещ

  10 Дек 2022 10:03ч.

  С няколко ракети като Сармат, но с конвенционални бойни глави, Русия може да унищожи целият център на Киев, мостовете по Днепър и 4-те тунела, по които идва западното въоръжение. Да се готви Жешув

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • U 2

  10 Дек 2022 12:08ч.

  Може. Но няма да хаби най-модерната си ракета-носител на ЯО за такова нещо. Има и по стари МКБР , вкл. такива, които предстои да се снемат от служба. Проблемът не е дали Русия има средства да унищожи центъра на Киев и местата за вземане на решения БЕЗ ЯДРЕНИ удари. Има такива средства. Проблемът е че липсва политическа воля за това ! Проблемът е че в Кремъл са "пробити" и играят обща игра с американците ! Затова никакви удари по центъра на Киев не очаквайте...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Статия", изсмукана от пръстите на някой английски "журналист" за вдигане на "тиража"

  10 Дек 2022 10:09ч.

  Вероятно, може би, евентуално и т.н. ........... Журналистиката умря!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "спазват международните закони на войната и Женевските конвенции"

  10 Дек 2022 10:10ч.

  Това кърти с малоумието си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хахаха!

  10 Дек 2022 10:46ч.

  Я раздуйте, как функционира това с разрешенията? Героят Зе отива при чичко Пентагон и пита чинно: чичко Пентагон, хайде да идем двамата и да набием ей това лошо момче, че ако съм сам ще ме претрепе!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рошавата гарга

  10 Дек 2022 10:47ч.

  Лъжи, двусмислици, Блъфове, простотии, абсурди, гарнирани със сълзлива и фалшива хуманност! Що е то?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • правилната "журналистика"

  10 Дек 2022 10:50ч.

  отговорът

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вангелия гущерова

  10 Дек 2022 10:58ч.

  САЩ ще останат жестоко изненадани. Помнете какво ви казвам!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  10 Дек 2022 12:27ч.

  Пентагонът може да изчезне с един удар, стига да решат да ликвидират центровете на приемане на решения. Преди години уж самолет им отнесе половината сграда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще ви изчезнат

  10 Дек 2022 12:39ч.

  Миризливите зелени чорапи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  10 Дек 2022 14:55ч.

  Бил съм армията 25 месеца. Познавам порядките и правилата и не говоря наизуст. Дори и след потенциална и несръчна, журналистическа намеса, йерархичността в отношенията не е замаскирана и си личи. Акутно! Това е смущаващо и издайническо действие. В армията всяка транзакция се санкционира. Санкционира смислово значи - преценява и разрешава от висшестоящ. Пояснянам примерно за модерните джендъри - без разлика на пола, при влизане в помещение: отдава се чест (само ако си с шапка) и след това се произнася: Г-н лейтенант, редник Петров се явява по служба, разрешете да остана! Чака се команда-разрешение и се действа според нея. В статията има един тъмен момент. Откъде-накъде за действията на ВСУ, които се извършват на територия на Украйна, се иска разрешение от ЩАС. Те нали нямат никакви йерархични отношения. Журналистчица някаква е объркала нещо! :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи