Украинският посланик у нас: Не Зеленски, а аз написах писмото до Народното събрание

Украинският посланик у нас: Не Зеленски, а аз написах писмото до Народното събрание

За списъка, който направих, изходих от това, от какво още се нуждаем в тази ситуация. Конкретно не мога да отговоря, дали има българско оръжие или патрон в Украйна и ако има как са попаднали", каза още Москаленко.

Скандално разкритие направи посланикът на Украйна в България. Тази сутрин в ефира на БТВ той разкри, че българските депутати не са получавали писмо от президента на Украйна Зеленски, а в парламента е било изпратено писмо само на посланика. Припомняме, че това писмо изигра решаваща роля Народното събрание да приеме решение, че няма да изпраща оръжие, а ще приема само украинска военна техника за ремонт.

"Най-важното е в целия свят да се води диалог за нацистката окупация на Русия в моята страна. Да се даде военна помощ за Украйна, е въпрос на отговорна позиция на политическите сили. Аз уважавам позициите и на ГЕРБ, и на Кирил Петков. В случая с писмото, което пратих до парламента, то не беше на Зеленски, а лично мое. Съдържанието беше конкретно и ясно. Там беше изказано какво пожелателно бихме искали да получим - подкрепа за членство в НАТО, осигуряване на сигурност на границите за бежанците и подсигуряване на износ на зърно. Тези договорености бяха постигнати на срещата между Кирил Петков и Володимир Зеленски. Аз просто реших да привлека вниманието на българския парламент. Точката с ремонтната дейност на техника в български предприятия също е много важна". Това заяви украинският посланик у нас Виталий Москаленко пред БТВ.

"Ние ще намерим пари за ремонта на военна техника. По време на война се дава и последната риза. След Втората световна война по мащаби вероятно това е най-тежката ситуация за Европа. Всяка една държава, която е в положението на Украйна, има нужда от боеприпаси, танкове, затваряне на небето и солидарност. За списъка, който направих, изходих от това, от какво още се нуждаем в тази ситуация.

С голямо уважение се отнасям към Бойко Борисов. Не съм говорил с него след думите му към мен. Не виждам необходимост да се бъркам в подобни отношения. Не съм разговарял и Корнелия Нинова, но се надявам да имам възможност. Конкретно не мога да отговоря, дали има българско оръжие или патрон в Украйна и ако има как са попаднали", каза още Москаленко.

Източници: бТВ, epicenter.bg

 

 

 

Коментари

 • Маги

  08 Май 2022 10:51ч.

  Има ли някой от тях, който да не лъже, и то да лъже Българския парламент?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срам,срам,че съм българин

  08 Май 2022 10:51ч.

  Така да се гаврят със нашите"велики" политици.Те си го заслужават/не е виновен посланика/.Но,какво е виновен народа.Може би това,че още търпи тази сган в Президентството,Народното събрание,Министерския съвет,по партийните централи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • минало незабравимо

  08 Май 2022 12:41ч.

  Народът е виновен, че още не е изгонил Киро и компания с камъни. И онези 240 продажници в НС също.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Армия

  08 Май 2022 14:12ч.

  Всъщност знаете ли, въобще не ме е срам, че се гаврят с политиците в България. Те не са наши политици. Ако обаче ни предаде българската армия, тогава вече ще е срам и позор. Нека видим какво ще стане в честен бой. Нека политиците да обявят война, пък да видим кой за кого ще се бие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хайде бе

  08 Май 2022 10:54ч.

  Все тая, дали ти или Зеленски си пишете писма или във фейсбук . На всички е ясно кой ви диктува. В България трябва да решават единствено българите, какво се случва, а не украинци, руснаци, американци, етс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прав е,

  08 Май 2022 14:34ч.

  онова писмо не е от Зеленски, то е редактирано 666 пъти от най-добрите им PR-лъжци и манипулатори преди да го внесат в НС, да взривят пространството и да изтръгнат със сила "последната ни риза" и нафрашкат 500 тона в транспортния АН124, с който се домъкна нахалния му началник Кулеба, и обяви че "няма да си тръгне докато"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да лъжеш

  08 Май 2022 10:57ч.

  хората, които гладуват, за да изхранят "бежанците" ти, е скандално. Но на Москаленко не пука, защото направи това по искане на правителството, вероятно на Корни. Всеки ден нови и нови скандали, може ли да свърши добре тази работа? Колко дълго мислят, че ще се окаже нашето уж безгранично търпение? А за гнева на търпеливите дали са чували?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е как така?

  08 Май 2022 10:57ч.

  Всяко официално писмо носи подпис. Това писмо чий подпис носи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сигурно на Ицето

  08 Май 2022 11:04ч.

  Като беше министър се подписваше с четири различни подписа, защо сега да не е подписал Зеленски. А и за любовните писма подписите не са важни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво!

  08 Май 2022 11:16ч.

  Веднага да вдигат украинското знаме над парламента.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  08 Май 2022 11:30ч.

  Все ми е едно какво си писал, кой го е писал и защо го е писал... нито пък онези 240 идиота в парламента имат някакво значение, те си пълнят търбусите с амбалажна хартия и друго не ги интересува! България това сме НИЕ, а НИЕ сме с Русия! Колкото искаш се тръшкай, лягай, протягай - нямаш никакво значение! ТОЧКА!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А така!

  08 Май 2022 12:11ч.

  България - това сме ние!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има и няколко нормални депутати = 15+1

  08 Май 2022 20:30ч.

  Гласували за писмото на окраинския посланик =156 идиота. Гласували срещу идиотите =15 души (13 от ВЪЗРАЖДАНЕ, един от БСП и един от ПП за кумова срама). Гласувал въздържал се = 1 от ИТН.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Перосна нон грата

  08 Май 2022 11:33ч.

  С пътническия влак да си отива към Украйна, ако не по желание,то с бой и белезници и с товарния влак

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тоя наглец

  08 Май 2022 11:43ч.

  до кога българите ще го търпят

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пор Ошенко

  08 Май 2022 11:58ч.

  Нагла лъжлива гнусна укро сган!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  08 Май 2022 11:59ч.

  За да си успешен политик, дипломат и всякакви държавни длъжности, единственото условие е завършен с отличие курс по АКРОБАТИКА, друго няма значение .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  08 Май 2022 12:06ч.

  Вече в Бургас започнаха да им забиват кирките по колите. Наглец е защото САЩ ги подкрепят в момента, но САЩ може утре да се разберат с Русия и отрекат от тях и тогава следва тичане след самолет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А дано, ама...

  08 Май 2022 22:13ч.

  За сега САЩ дават на Украйна 30 (+2) милиарда USD + оръжия, Англия обещават още 1.5 милиарда GBR + оръжия, и кой знае още колко от останалите 38 държави (в списъка на предоставящите оръжие от 40, в който списък нас още ни няма). Натискът е невероятен, и Киро простото трябва да си замине преди да ни опозори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тия са абсолютно бутафорна държава

  08 Май 2022 12:10ч.

  Некъв чиновник пише от името на т. нар. им президент. Ние сме още по-бутафорни - цялото ни Нар. Събрание се занимава с простотиите им. Доброто в случая е, че освен нагли са и прости, та не се и крият. Оставка на американския слугинаж и по-скоро на избори!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никак не е скандално

  08 Май 2022 12:29ч.

  Това е поредното доказателство за качествата на нашите политици от ПППП и коалицията на разрушението на България-лъжци. Ама те са си прави бе хора, те са я построили със СССР, те ще си вземат и дивидентите. Напълно нормално за тях, затова се делят като гущери, на нови и нови уж алтернативни партии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "качествата на нашите политици" са следните:

  08 Май 2022 14:40ч.

  на Кирил Петков "сърцето му е с Украйна", а в интервюто му, след ДВУСТРАННАта среща в Киев говори на английски! Едва ли е влизал в българско село, да види как живеят нашите самотни старци там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  08 Май 2022 12:35ч.

  оставка и нови избори 240 безделници отишли за заплати и облаги некадърници

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Достатъчно е погледнем физиономията на Москаленко за да се досетим, че това посланиче е класически нагъл хитрец, захапал здраво и олигавил опашката на историята. Личи си, че няма нито образование, нито възпитание на дипломат.

  08 Май 2022 12:36ч.

  Навярно цял живот се прехранвал като ленив синекур. Няма да е изненада ако в писмото на Москаленко има вопли за бърза доставка на изделия като: полкови хладилник 350 л. с изкуствен интелект; смарт анален вибратор с GPS насочване и гласово управление; взводен парти грил, маскиран като рафт от конгресната библиотека на САЩ; смарт титанови вагинални защитни прашки и муниции за тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Zаговорник

  08 Май 2022 12:38ч.

  Когато една държава се управлява от малоумници и продажници, всички се подиграват с нея. Народът спи и не му пука, питам се "до кога?" Сега ни управлява посланика на Украйна, а утре кой? Страната ни никога не е изпадала в такава безнадежност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "не му пука"

  08 Май 2022 14:43ч.

  доста неточно за да изрази отчаянието и тъпото вцепенение, в което битува огромната част на хората ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  08 Май 2022 12:49ч.

  Мдааа... Сега възниква въпросът, който "Възраждане", надявам се, ще отиграе, нищожно ли е решението на Народното събрание, прието въз основа на писмо от некомпетентен орган (посланик)? А писмото наистина е подписано от украинския посланик и няма подпис на Зеленски, което означава, че е пратено през главата на украинския президент.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако има някой останал със съвест

  08 Май 2022 12:59ч.

  в Народното събрание, веднага да постави въпроса за преразглеждане. А от лъжите на украинците скоро на всички ще им писне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами да дадем на чуждите посланници да ни управляват, те и без това го правят

  08 Май 2022 13:03ч.

  Ами докарали сме се до там, държавата да се управлява от чуждите посланници. Мустафата избира президента и правителството, този плазмодий диктува на Народното събрание какво да прави. Митрофанова и тя ни набива канчето. Пълен хаос!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пияния майстор

  08 Май 2022 13:10ч.

  Е, не може да се отрече пасионарността на укро-нациките. Как нагло и успешно действат и германците, и нашето народно събрание. Дръзко, нагло им командват стани - падни и тия изпълняват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изтеглете спешно

  08 Май 2022 13:29ч.

  Целият запис на извънредното заседание с украинското писмо, архивирайте го на няколко места. Ще послужи някой ден.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Незабавно!

  08 Май 2022 13:52ч.

  Този посранник трябва да бъде веднага изгонен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пей си пенке ле, кой ли та слуша!

  08 Май 2022 14:18ч.

  Абе кво му се връзвате всички на тоя. Скоро ще удари и неговата камбана.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • шок и ужас

  08 Май 2022 14:37ч.

  Още един, който си играе на наш началник и народните ни службогонци нямат нищо против.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сеир Фул

  08 Май 2022 14:42ч.

  В България няма правителство. Това дето се води български парламент по-добре да го преместят в Украйна и без това 240 паразита слабо ги интересуват българите. Ясно е на всички, че истинското управление идва от Козяк, стига с преструвките!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изпратете го на детектор на лъжата

  08 Май 2022 15:06ч.

  Да не се окаже, че писмото е написано от Лена, а той само го е разписал?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сектор Г

  08 Май 2022 15:10ч.

  Генчовска защо мълчиш?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  08 Май 2022 15:46ч.

  Киро остава насаме със З и директ му е казал: С теб сме на порцион от една и съща ясла, ще говоря направо: Имам коалиц пробл, необх е про-форма схема за замазване очи. Ленка ми е написала една. Ще ти дам всичко, което мога! Просто трябва да го маскираме заради моите идиоти. Виж го с твоите хора, ако е ОК, излез и го прочети на пресконф., другото е моя грижа. Продълж постарому, наша с/ка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  08 Май 2022 15:49ч.

  Признанието на посланик е трогателно и пределно глуповато. Категорично инициативата иде от българската страна и лично от киро, който вече многократно се доказа като схемаджия и нечестен човек, който просто се стреми да си намира формални оправдания и обяснения. Засегнатият от Кулеба рефрен, че щяли да платят, е връх на двуличието и умишленото подвеждане в брутална заблуда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Явно и нас смятат за пределно глуповати,

  08 Май 2022 19:27ч.

  и примитивни, щом се опитват да ни манипулират по този начин... Хероинята се коригира, след като се издъни няколко пъти... По-добре си "върши работата" вече, за жалост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За пореденпът станахме жертва

  08 Май 2022 16:09ч.

  на манипулации и PR. Но какво се чудим - целият свят е заложник на група хора, която е застанала зад Z., лъжат и наливат пари / оръжия, като се застраховат - 'НАТО няма да се намесва'... Обявиха с гръм, че руснаците са избили хора в Мариупол, https://youtu.be/CeEnCcn1S3I, след което се отрекоха по ... CNN-Portugal, никаква друга "реакция" на западните МСМ, никакво опровержение... Същото в Буча...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо канадската учителка Емили Уол нпусна Американския колеж в София

  08 Май 2022 16:12ч.

  Защо канадската учителка Емили Уол нпусна Американския колеж в София http://septemvri23.com/proukrainska-propaganda/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  08 Май 2022 16:22ч.

  Да пишеш писмо до НС е намеса във вътрешните работи. Но вие хохлите се самозабравихте.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Исторически перспективи

  08 Май 2022 16:44ч.

  Модерна либерална америка се превърна в гротеска и смешно подобие на стария т.н. "реален социализъм". Подават се готови, безсъдържателни, кухи фрази и лозунги, които се превръщат в задължителни отправни послания и "опорни точки", които да се следват безкритично от поставените в някакава зависимост граждани, респективно от обучаваните младежи. Краят ни е известен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Исторически перспективи

  08 Май 2022 16:49ч.

  Хората с опит, с възможности за анализ на същностите и способност на критично, самостоятелно мислене, се ориентират леко в подобна ситуация. Основният въпрос е за младите хора. Още по-интересен, в частност от цялото, е отношението на младите хора в Русия. Путин е ясен и убедителен, но за неговия кръг. Въпросът е за дали руските младежи са готови да заменят Русия за MD, CoLa and Nike

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сега следва Народното събрание

  08 Май 2022 16:54ч.

  да напише едно писъмце до украинеца Москаленко!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха сега де!

  08 Май 2022 17:09ч.

  Да не е била дслучайно чистачката, дето е написала прословетото писмо, заради което зааседава българският парламент? Така ли е в украинската администрация? Комуто скимне, може да пише писма от името на украинския президент?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аферим!

  08 Май 2022 20:06ч.

  Посланикът на гражданската война в Окраина на Русия и на Реч Посполита иззе функциите на Херо Мустафа и върти на малкото си пръстче българското Народно събрание...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен Робот

  08 Май 2022 20:07ч.

  Единствения въпрос е защо този не е изгонен от България?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи