Туитър спря да наказва за дезинформация за COVID-19: нито ще филтрира туитове, нито ще закрива профили

Туитър спря да наказва за дезинформация за COVID-19: нито ще филтрира туитове, нито ще закрива профили

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Twitter спира да филтрира туитове и да закрива профили заради подвеждаща информация за коронавируса, считано от 23 ноември – става ясно от съобщение, публикувано в сайта на компанията.

Това е обрат в социалната медия, която само от септември досега спря над 11 хил. акаунта заради дезинформация за COVID-19.

Останалите правила за публикуване на невярна информация явно остават в сила, тъй като няма съобщение, че някое от тях повече няма да бъде прилагано.

Съгласно досегашната си политика Туитър прилагаше петстепенна система за наказания за акаунти, публикуващи „очевидно невярно или подвеждащо“ съдържание, което може да „доведе до значителен риск от вреди“ – например излагане на риск от коронавируса или увреждане на системите на общественото здравеопазване.

Първата степен касаеше еднократното публикуване на дезинформация, при което не се предприемаше наказание. При повторно нарушение акаунтите можеха да се спрат за няколко часа, следват дни и неопределено време за системните нарушители.

С обявената „амнистия“ някои от потребителите със закрити профили се връщат в платформата. Възстановен е профилът на американския конгресмен Марджъри Тейлър Грийн, забранен през януари.

Милиони потребители гласуваха за възстановяването на спрените акаунти в анкета на Twitter, което накара новият собственик на компанията Елон Мъск да обещае в Twitter: "Амнистията започва следващата седмица".

Главният изпълнителен директор на Tesla обеща да превърне Twitter в център за свободно слово онлайн, след като купи компанията за 44 млрд. долара.

Трусовете, които предизвикаха първите му стъпки в Туитър, обаче прогониха потребители. Вероятно сега част от тях ще се завърнат в социалната медия.

 

Източник: OFFNews.bg

 

 

Коментари

 • smb

  30 Ное 2022 15:06ч.

  Първите стътпки на Мъск прогониха само неолибералните тоталитаристи, които няма за какво да се връщат на място, където няма цензура. Там ще бъдат смазани от нормалните хора, които в продължение на година бяха подтискани и цензурирани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Туитър спря да наказва за дезинформация за COVID-19

  30 Ное 2022 15:10ч.

  истината е дезинформация. дори вече не живеем в света на пост истината, а на лъжата, представена и натрапвана като истина. тези от Твитер не трябва да бъдат уволнявани, а съдени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  30 Ное 2022 15:40ч.

  То вече е след дъжд качулка малко, но все пак е нещо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоталитарната капиталистическа западна система не може на съществува при свобода на словото

  30 Ное 2022 16:35ч.

  Затова и няма да съществува.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дам, и затова сега

  30 Ное 2022 16:41ч.

  само там може да се гледа филмът /доста интересен/ "Внезапно починал": https://twitter.com/diedsuddenly_

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поморийски

  30 Ное 2022 21:23ч.

  За управниците и Уолстрийт-ците публикуването и обсъждането на истината за бандитската им същност е непоносима, ще цензурират с всички средства и не само у тях си, но и в ЕС, също и у нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • филма свърши

  30 Ное 2022 22:14ч.

  Янките ще пуснат нови серии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи