Три жертви на пневмония с неизвестен засега произход в Аржентина

Три жертви на пневмония с неизвестен засега произход в Аржентина

Трети човек почина от усложнения, причинени от разпространение на пневмония с неизвестен източник в частна клиника в Тукуман, в северозападната част на Аржентина, предаде Франс прес, като се позова на местните власти. Симптомите на болестта са тежко респираторно състояние с двустранна пневмония, съобщава БТА.

Девет души, сред които осем членове на персонала на клиниката, бяха засегнати от респираторната патология, а от понеделник насам жертвите ѝ са три, заяви Луис Медина Руис, представител на местните здравни власти. Сега се извършват тестове с цел установяване на произхода на болестта, но Ковид, грип, инфлуенца от типа А и Б или хантавирус, предаван от гризачи, са вече отстранени като евентуални предполагаеми причинители на болестта, каза Руис.

Третата жертва на заболяването е била пациентка на 70 години, хоспитализирана в частната клиника за хирургическа операция, а останалите две жертви са членове на здравния персонал. Според Руис пациентката може и да е донесла заразата в клиниката и да я е предала на персонала.

Засега се смята, че причинител на болестта може да е вирусен агент, но не се изключват и екологични или токсични причини. Анализират се и водата и климатичните системи в клиниката.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • Мисля, че е време да се обяви пандемия на цялата Земя и на Луната!

  02 Sep 2022 8:10ч.

  При четвърти случай вече ситуацията излиза извън контрол! Всички са потенциално-евентуално застрашени! Математическите разчети го доказват!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • неизвестен засега произход

  02 Sep 2022 11:00ч.

  Брех... неизвестен бил, я го потърсете във ваксината 😜

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Друг Доктор

  02 Sep 2022 11:38ч.

  Щом в диференциалната диагноза е набъркана и ИЗМАМАТА К19, “новината” има стойност 0. 💩

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ковИДиот

  02 Sep 2022 12:49ч.

  Най-сетна, нова пЛандемия. Искам да съм затворен и омаскен горе и доле.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи