Томислав Дончев: Това е политическа репресия за обезглавяване на опозицията

Томислав Дончев: Това е политическа репресия за обезглавяване на опозицията

Като политическа репресия, целяща обезглавяването на опозицията, определи снощния арест на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов зам.-председателят на партията Томислав Дончев. По думите, му подобно нещо не може да се случи в нито една „нормална държава”.

„Има държавни органи и държавен апарат, между които е МВР, и ако някой болен мозък си мисли, че може да злоупотребява с държавните институции - много е сбъркал”, каза Томислав Дончев в ефира на предаването „Здравей, България” на Нова телевизия.

„Аз познавам Борисов от повече от десет години. Не мисля, че някога някого за нещо е изнудвал. От оскъдната информация излиза, че този случай няма нищо общо с Европейската прокуратура. Това е тук скалъпен, зле скалъпен компромат”, заяви Дончев.

Националният координатор на ГЕРБ Никола Николов обясни, че Борисов не е бил разпитан в ГДНП до снощи, според разговор, който e имал със защитника на лидера на ГЕРБ Менко Менков. 

„Нито има повдигнато обвинение, нито е извършен разпит. Цялата истина е, че това е един театър, сътворен от Кирил Петков и Бойко Рашков. Целта е Борисов да бъде показан как е арестуван, за да имат нещо, с което да си направят следващите избори”, посочи той.

За публикацията на премиера във Facebook „Няма никой над закона”, Николов каза: „Това е брутална ирония. Кирил Петков е човекът, който наруши конституцията и това не го казва ГЕРБ, а Конституционният съд”. 

Бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева също посочи, че арестът е „абсолютна политическа репресия”. „Саморазправа с лидера на най-голямата опозиционна партия”, обясни тя.

Събитията днес определи като кулминацията на „случващото се преди няколко месеца по време на изборите”. „Когато хора, без заповеди, се арестуваха, обискираха и се унижаваха. Днес виждаме завършека на всичко това. На репресивното правителство на Кирил Петков, на базата на чиито показания е арестуван Борисов и няколко души от ГЕРБ”, каза още Караянчева.

Тя коментира и управлението на Борисов: „За 12 години направи България различна. Европейски лидер, лидер на Балканите. Промени облика на страната”, е нейното мнение.

Депутати, бивши министри и членове на ГЕРБ се събират пред ГДНП тази сутрин. „Ние не може да не защитим лидера си, както и всеки друг, който може да изпадне в подобна ситуация”, подчерта зам.-председателят на партията. Дончев беше категоричен, че няма да се пречупят лесно: „Ако в някоя болна глава се е появил такъв сценарий, да му кажа от рано сутринта, че няма да стане”, поясни Дончев. 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • баба мара

  18 Март 2022 8:31ч.

  всичко си върви по процедурата сега ще видите и меда и жилото много бързо политилозите се организираха и окупираха телев студия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оставихме русофиленето за малко

  18 Март 2022 8:41ч.

  Сега се нагербихме с друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  18 Март 2022 9:42ч.

  Герб е обикновено ОПГ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи