Томислав Дончев: Искам кабинетът да подаде оставка

Томислав Дончев: Искам кабинетът да подаде оставка

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви пред бТВ, че скоро ще бъде подаден сигнал в МВР, свързан с доставките на газ.

„Искам кабинетът да подаде оставка. С една четвърт от депутатите не може да бъде прекратен мандатът на това правителство. Това може да стане само при тежък раздор в коалицията или сериозен обществен натиск",  каза зам.-председателят на ГЕРБ  Томислав Дончев.

Той  уточни, че не говори за протести, организирани от партията му.

Дончев призна, че ГЕРБ  са имали полза от по-дълъг живот на правителството, за да стигне "промяната" докрай. Бившите управляващи обаче искат да общуват с политически по-грамотни хора. 

Да се оплакваш за всичките си управленски несгоди с опозицията, е несериозно, каза още Томислав Дончев.

Той критикува антикризисните мерки на кабинета. Категоричен е, че ако бяха на власт, ГЕРБ нямало да допуснат тези високи цени на енергоносителите. А това е половината причина за високата инфлация. Според него компенсациите за бизнеса трябва да са много по-високи.

Дончев добави, че ще има сигнал, който ще бъде в Министерството на вътрешните работи.

"Това е допълнителен тест. Доколко държавата в тази ситуация има имунни сили. Нека да видим на първо място Министерството на вътрешните работи дали ще бъде така усърдно, справяйки се с тези случаи, както примерно в годините на опозицията“, каза той и намекна, че ще е свързано с доставките на газ.

„Със сигурност доставките на газ през последните месеци са тема, с която МВР би следвало да се занимава“, каза още Томислав Дончев.

Целия разговор вижте във видеото

 

 

 

Коментари

 • еха

  15 Май 2022 11:42ч.

  То и аз искам да се возя на Маруся ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дота Петрева

  15 Май 2022 12:29ч.

  Ако престанете да се държите като конструктивна опозиция и отразяването на партийните ви сбирки престане да е гордост за прохождаща кабеларка, като нищо ще я получите таз оставка! Не е имало друго правителство с толкова нищожна подкрепа, дори "ничието" на Беров имаше прилична! Но не може да тупкате топката на трибуната, трябва да излезете на терена!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи