Тома Биков: В ГЕРБ никога не е обсъждана идея Борисов да бъде премиер при ротацията

Тома Биков: В ГЕРБ никога не е обсъждана идея Борисов да бъде премиер при ротацията

Снимка: Силвия Великова, БНР

Конфликтите и търканията са симптом, те не са причината за това, че правителството изглежда слабо. Това каза пред БНР депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков, председател на парламентарната комисия по култура и медии. "Все по-малко ние, които подкрепяме правителството - и ГЕРБ, и ПП-ДБ - знаем кой взема решенията и кой носи отговорност. ... От ГЕРБ от самото начало искахме отговорностите да бъдат ясно обозначени, за да е ясно кой в какво участва и кой за какво отговаря, но колегите от ПП-ДБ предложиха тази иновация. Вчера Слушах Кирил Петков, че и това вече стига до този извод, че е по-добре да има яснота по тези въпроси. Да е ясно, че този министър е излъчен от определена политическа формация и тя носи отговорност за него. И да има ясни механизми за вземане на решения в тази коалиция", коментира Биков.

По думите му управлението се осъществява от коалиция, но не е осъществена по ясни политически правила, а е опитано да се направи нещо, което не съществува никъде по света: "Да станеш министър и да не си политик -  това е оксиморон. Няма такова нещо, ти си политик от първия ден, но уточнението е, че не си подготвен. ... Това е абсурда, до който стигнахме".

В органите на ГЕРБ никога не е обсъждана идея Бойко Борисов да бъде премиер при ротацията, така Тома Биков коментира изказано мнение на друг депутат от ГЕРБ - Радомир Чолаков, като уточни, че това е лично разсъждение, изразено от колегата му.

Биков заяви, че не са приключили преговорите за механизмите, по които ще се избират регулаторите: "Добро решение е да бъде договорен в цялост този процес, а не на парче. Трябва да има някакъв общ принцип". 

Интервюто на Диана Янкулова с Тома Биков в предаването "Неделя 150" можете да чуете от звуковия файл

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Виктор

  10 Дек 2023 11:19ч.

  В герб по принцип идеи и идеали е забранено да се обсъждат, защото заедно с ретроградният Меркурий влияят зле на схемите и далаверите на тиквата, а той е най важен, това записано в член първи в устава на партията-ОПГ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  10 Дек 2023 12:44ч.

  ++++++

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  10 Дек 2023 13:55ч.

  Ще го правят Президент или Патриарх !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вие може да обсъждате само кюфтетата в бюфета

  10 Дек 2023 11:39ч.

  За другото ще бъдете информирани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обсъдете идеята някой да го застреля

  10 Дек 2023 12:06ч.

  Теглете жребий

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вятърът брули, но мъглата не помръдва

  10 Дек 2023 12:46ч.

  Вие сте толкова жалки, че зорлем бихте занимавали публиката и като улични музиканти, ама на плейбек! Целият ви евроатлантизъм е много дълбочинно наподобяващ едновремешния "комунизъм"! Някакви предимно смешни човечета, плюнчейки си пръста, опитваха да хванат вятъра, търсейки късмета си по широкия житейски друм, НО ПРЕСЛЕДВАЙКИ САМО СВОЯТА ЛИЧНА "МАЛКА ПРАВДА"! Какъв евроатлантизъм бе, идиоти! Кирилчовците бяха пратени тук целево от партньорските служби за да им представляват и гонят интереса, да вършат мръсните дела, обирайки погнусата на непоразените от церебрална парализа! Пред личните им номера имаше само по една НУЛА, защото за разлика от г-н Бонд, беше им дадено право само да крадат, но не и да убиват! :)))! Защо пратиха кирилчовците?! Простичко - защото БХ започна прекалено да се гъне и си въобрази, че 8 броя авансово платени самолети му дават право да говори за туризъм, платноходки и да строи руски патоци! Изненадващо се оказа, че едното от кирилчовците е пълен дебил и не може да му се гласува доверие. Наложи се да бъде кооптиран и трети ииграч - ДП, като нов любимец на сарая! Само ги погледнете - всички до последният са омазани с лайна до върха на главата - пълни измамници, лъжци, тотални опортюнисти, само въртят безумно очи в търсене на нещо за краднене! Само си представете сюрреалистичната картинка - всеки застанал с леген сапунена вода пред него. Мрази другите двама, постоянно им се зъби, ама топи четката и усърдно пере съседното "другарче", надявайки се и то да бъде изпрано от стоящия редом! Лудост някакава! С тези ще правят "евроатлантизъм"?? Хайде бе! За идеология дори и приказка не може да става, те дори и идеи нямат! Да не говорим, че главните актьори ги спуснаха с парашути и без партия дори! Някакви наизустени фрази се въртят в подлудяваща монотонност и скучно, глуповато навързване. Бъдещата премиерка :)) е вероятно най-жалкият пример! Като и чуя приказката, винаги се чудя за нейното геппаджийство, тя си типична ппдбейка. Предполагам, че някога така са приемали в Партията по чл. 1 на старата Конституция. Какво чакаме да стане?! Някакъв ограничен кръг от "елити" ще забегне по островите! Имаха "доблестта" да си го признаят в прав текст, неподозирайки че ще ги чуем. Останалият боклук ще се изпокрие и ще си остане с няколко заплатки по подарена заради "заслуги" службица! А Майка България, обрулена, окрадена и задлъжняла до шията, ще остане да кърши ръце върху някое сметище, шибана в лицето от безмилостния вятър на историята!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи