ТАСС съобщава за четирима убити цивилни при украински обстрел в ДНР

ТАСС съобщава за четирима убити цивилни при украински обстрел в ДНР

Последствия от обстрела в Донецк Снимка: ТАСС

Подразделения на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) през изминалото денонощие са обстреляли 41 пъти територията на Донецката народна република (ДНР), като са изстреляли 434 боеприпаса. Това съобщиха в сряда в представителството на ДНР в Съвместния център за контрол и координация на режима на прекратяване на огъня, съобщава ТАСС.

В резултат на обстрела загинаха четирима цивилни, а 30 бяха ранени. Огънят на украинската армия повреди 125 къщи. 33 цивилни инфраструктурни обекти бяха подложени на целенасочен обстрел от украинска страна. Украинската армия използва тежка артилерия, различни видове гранатомети, тежки картечници, минохвъргачки и стрелково оръжие, добавя руската агенция.

Двама военнослужещи от народната милиция на Донецката народна република бяха убити, отблъсквайки атаката на украинската армия в посока Горловка, още няколко души бяха взети в плен. Това съобщи в сряда официалният представител на народната милиция Едуард Басурин. По думите му, по време на битката украинските сили за сигурност са претърпели загуби и са се оттеглили. „Четирима бойци бяха убити, трима бяха ранени“, се казва в изявлението.

 

Коментари

 • В същото време в украйна цивилни жертви няма

  02 Март 2022 10:19ч.

  Това е защото руската армия провежда хуманитарна операция, докато украинските нациски наркомани водят война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако руснаците действаха като американците досега Украйна да е престанала да съществува и да не е останала сграда по-висока от половин метър!

  02 Март 2022 10:57ч.

  А за броя на избитите цивилни да не говорим!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи