Свиленски: Стабилността на коалицията се крепи на БСП

Свиленски: Стабилността на коалицията се крепи на БСП

Няма дистанциране от страна на БСП към президента Румен Радев, няма разделение и противоречие, това са спекулации", заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ Георги Свиленски от БСП. 

"Стабилността на коалицията се крепи на участието на БСП, ако извадят БСП от тази коалиция, правителството пада. Без БСП в рамките на този парламент не може да има правителство. Целта на ГЕРБ е да се върне отново на власт, да се прилепи към управлението. Не е комфортно да си в опозиция при управление, което проверява и разследва твоите сделки. Това, че аз съм викал оставка към премиера Кирил Петков на Шипка е спекулация, кой е хвърлял снежните топки е работа на службите за сигурност. Няма дистанциране от страна на БСП към президента Румен Радев, няма разделение и противоречие, това са спекулации", заяви Георги Свиленски. 

Той коментира оставката на Стефан Янев така: "Няма напрежение в правителството, смяната е нормална процедура, когато между министър и министър-председател има някакви противоречия. Едва ли Кирил Петков би се съобразил с което и да е наставление на посолство. Факт е, че една част от нещата могат да бъдат казани за публиката, а друга част не могат и не трябва да бъдат казани". 

Георги Свиленски добави, че Кирил Петков не е политик с опит, а е човек от бизнеса. "Не може да очаквате поведение от него като от професионални политици като Корнелия Нинова", допълни Свиленски. 

Той поясни, че министърът на отбраната по коалиционно споразумение е представител на "Продължаваме промяната" и БСП не може да посочи и оттегли човека. 

"България ще загуби от санкциите срещу Русия. Загубите, които ще понесем и от енергоносителите, и от туризма за страната ни, са много. България като история е най-пряко свързана с Русия. Това, което прави Путин е недопустимо", каза още Георги Свиленски. 

Вижте целия разговор във видеото.

 

 

 

 

 

Коментари

 • Оставка

  05 Март 2022 8:37ч.

  БСП активни,верни,лоялни натовци !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  05 Март 2022 8:53ч.

  Освен верни натовци, бяха и верни ваксинатори... БСП изгуби своят единствен шанс и вече са в небитието, но така е по-добре, от такова БСП нямаме нужда! Те са просто нагаждачи и предатели!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ММ93

  05 Март 2022 9:40ч.

  Абсолютно точно !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сик транзит

  05 Март 2022 10:45ч.

  Както каза Нинова, БСП е полит-коректна партия. Няколко дена по-късно махнаха Паргов. Причината беше участието му в мероприятието за Холокоста. Като махнат БСП, ще се върне проекта на Гестапо - ГЕРБ. Техния проблем обаче ще бъде "горчивата чаша" дето някой трябва да я изпие, пък те не искат - Македония.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на мястото на този не бих се хвалил с този факт на всеослушание

  05 Март 2022 8:39ч.

  Не прави чест на партията. БСП се превърна в предателска компрадорска котерия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  05 Март 2022 8:56ч.

  Да, и аз

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владимир Владимирович Путлер

  05 Март 2022 8:39ч.

  Каква спекулация, като в ПИК показаха снимка на тоя на Шипка? Стоенето на комунягите в тая перверзна коалиция е жалко. Само заради властта. Сега имат 5, 5% след скорошните избори ще останат отвън.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Anonimen

  05 Март 2022 8:40ч.

  баджанака съвсем е обезумял. ако не беше опозицията ,вече да сте в канала.но рискът пред киро се увеличава. само война,макар и чужда, би могло да го свали. при сегашните мисирки -не.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • злобар

  05 Март 2022 8:46ч.

  А дали БСП изобщо ще събере нужните гласове за следващите избори е много съмнително .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стабилността на коалицията БСП я осъществява чрез клатенето ѝ.

  05 Март 2022 8:52ч.

  Което е заслуга на другарката Нинова и някои други другари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ММ93

  05 Март 2022 9:39ч.

  Сега като докарат НАТО-вски сили в България с помощта на правителството на просто Киро, в което Корнела и БСП учстват, на следващи избори БСП отива на 2-3 % максимум. А тези избори ще бъдат най-вероятно лятото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Румен Радев

  05 Март 2022 9:56ч.

  Баджанак,не бъди така сигурен. Пуснах вече Янев по пързалката и не те знам след няколко месеца към кого ще се присламчиш. Моят Янев ви взема електората още сега,виртуално.След месеци ,реално.Много поздрави на постояно подаващата си оставките Курни Икономистката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе баджанак,

  05 Март 2022 10:02ч.

  Баба ми и дядо ми сякаш са живели във времена в които към България са текли реки от руски нефт и газ ,както и от руски туристи. И държавата ни пак е съществувала. Ами сега ще птекне от друго място,бе политико.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баджето

  05 Март 2022 11:41ч.

  Баджо много го бие тока вече. Усеща…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жалко ръководство на тази партия,

  05 Март 2022 12:16ч.

  жалък ръководител,жалки дребни конформисти,язък за 100г.им история,за хилядите жертви в името на една хуманна идея-дойдоха наперени дребни комдомолци а ла Оня с акордеона Андрей,Лилов,Добрев старши и сопола Добрев мл,Дъбов,Станишеф цялата генга млади измикяри и стигнахме до Нинова и тоя бозолява тип де ни разтяга тия лакардии за тежки времена!Жалко…. ,но факт!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи