Столтенберг: Страните от НАТО ще предоставят допълнителен пакет помощ за Украйна

Столтенберг: Страните от НАТО ще предоставят допълнителен пакет помощ за Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Страните от НАТО ще предоставят допълнителен пакет помощ за  Украйна. Това заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг на пресконференция в края на първия ден от срещата в Букурещ на външните министри на държавите членки на организацията, съобщава БТА.

Подкрепата ще е невоенна и ще включва доставка на горива, електрически генератори и медицински материали. 

Темата ще бъде допълнително дискутирана и по-късно тази вечер на неформална работна вечеря на външните министри на страните от НАТО, на която ще присъства също украинският им колега Дмитро Кулеба.

"Повечето войни приключват на масата за преговори. И тази война вероятно ще свърши на масата за преговори. Но колкото и парадоксално да звучи, най-добрият начин да постигнем мир в случая е като осигурим военна подкрепа на Украйна. Само така (руският президент Владимир) Путин ще разбере, че няма да постигне целите си", заяви на пресконференция Столтенберг.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • за опреснявне на паметта

  30 Ное 2022 8:36ч.

  Столтенбергу, Боррелю и белодомовским для памяти: Из брифинга пресс–секретаря НАТО Джейми Шиа. Брюссель, 25 мая 1999 года: Вопрос: Если вы говорите, что у [югославской] армии есть много генераторов, то почему вы лишаете страну 70% не только электричества, но и водоснабжения, ведь, по вашим словам, [НАТО] наносит удары только по военным объектам. Ответ: К сожалению, от электроэнергии также зависят системы командования и управления. Если Милошевич действительно хочет, чтобы у его граждан были вода и электричество, всё что он должен сделать – принять условия НАТО, и мы остановим эту кампанию. Пока он этого не сделает, мы продолжим атаковать цели, которые снабжают его армию электроэнергией. Если это будет иметь последствия для населения, это его [Милошевича] проблемы. Водоснабжение и электричество используются против народа Сербии, мы «отключили» их навсегда или на долгое время ради жизней 1,6 млн. косоваров, которых выгнали из домов, и чьим жизням был нанесен существенный урон. Эта разница понравится не всем, но для меня эта разница фундаментальна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  30 Ное 2022 8:39ч.

  бих казал, че тези са мега-лицемерни човеци, но с оглед на агресивната лгтб++++++ пропаганда, не съм сигурен дали това са въобще хора

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фашиста

  30 Ное 2022 8:43ч.

  Не са хора, изроди са. До сега украинците не вземаха ли горива? Странно, но никой от "демократите" не говори за мир.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кой ще ни защитава от грабителя ес?

  30 Ное 2022 8:48ч.

  Столтънберг не може да убеди повече никого, че това, които прави ес не е поглъщане на украинска територия. Никой не се бори за никакви ценности. На евро фашистите им се прищяла нова територия за грабежи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • единствено Възраждане се осмеляват

  30 Ное 2022 10:33ч.

  да казват нещата както са. Но кой ги слуша? Окрадоха им гласовете с машинките, за да ги "обезвредят" при приемането на всички антинародни закони, а сега не спят за да "прокарат" всичко през НС; нали сме парламентарна демокрация уж... Мисли ли изобщо някой какво ще ни донесе приобщаването ни към Шенген? НС е пълно с празноглави бръмбари, не с хора които мислят за държавния ни интерес. И служебните ни министри са отчайващи евро-оптимисти, и евродупетатите ни продължават да агитират - Австрия, Швеция... държава след държава им обещава да ни "удари по едно рамо" при гласуването...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • точно така, продължавайте тази война

  30 Ное 2022 10:15ч.

  докато разорите всяка държава в ЕС. След това начертайте глобален "Маршал" план за възстановяване, при който всички договори и контракти отиват при ... BlackRock. Само в Канада през времето на пЛандемията са фалирали 250 000 средни и дребни бизнеси. Имотите им (недвижимите) се изкупуват, за да се дават под наем после... Изобщо глобализацията си върви точно по проект.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи