Стефан Янев: Резултатите са положителни, дори бих казал обнадеждаващи

Стефан Янев: Резултатите са положителни, дори бих казал обнадеждаващи

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

От гледна точка на партия „Български възход“ резултатите са положителни, дори бих казал - обнадеждаващи. Това каза лидерът на партията Стефан Янев пред БТА в централата на "Български възход“. По думите му, „Български възход“ е нова партия, която още дори не е структурирана. Когато станат ясни окончателните резултати, тогава ще се говори в по-големи подробности, заяви още Янев.

Каквото и да се случи, "Български възход" ще започне реалното структуриране на партията, както и подготовка за следващи "политически битки", добави Янев. Ако партията влезе в парламента, тя "ще играе позитивна роля", като ще се търсят възможности за предоставяне на решения, а не на проблеми за българския избирател, посочи той.

Лидерът на „Български възход“ изтъкна, че партията не би отстъпила от реализацията на националните интереси, от необходимостта да се реформира България, както и от това да се реформира ЕС. "За нас силна България в силен Европейски съюз е смисълът на участието в политиката", заяви още Стефан Янев.

Все още е рано да се коментира с кого би и с кого не би се коалирала партия "Български възход", допълни Янев. Според него това е въпрос на окончателни резултати, окончателна преценка на електоралната тежест, както и на възможности, които би предоставило участието в българския парламент. "България има нужда от работещо правителство в предстоящия зимен сезон и основната задача на 48-мия парламент е да излъчи такова правителство. То може да бъде експертно или правителство на националното спасение. Това са варианти, които, надявам се, партиите, представени в парламента, ще седнат на масата и ще уточнят какви са възможностите", коментира още лидерът на „Български възход“ Стефан Янев.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • лалю

  02 Окт 2022 19:06ч.

  Янев с Бойко и ДПС имат тамън 123 гласа. Честито на всички българи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  02 Окт 2022 19:09ч.

  Нещо за ''Дневника подменен''

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 3 мил. мозък навън, 6 мил. плява тук

  02 Окт 2022 23:50ч.

  Този е абсолютно ку ку, възрадван, че се добра до софрата. Къде я видя силната България, пък и още по силния ЕС? Алчността за власт води до слепота. Но кои бяха тия идиоти, които гласуваха за "България е НАТО"?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи