Стачка в "Ню Йорк Таймс" – за първи път от над 40 години

Стачка в "Ню Йорк Таймс" – за първи път от над 40 години

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Ню Йорк Таймс" се готви за 24-часова стачка, в която ще вземат участие стотици журналисти и други служители. Това ще е първата подобна стачка във вестника от над 40 години, съобщи Асошиейтед прес.

Служители в нюзрума и други членове на Новинарската гилдия на Ню Йорк казват, че им е дошло до гуша от пазарлъците, които се проточват от изтичането на последния им договор през март 2021 година.

Профсъюзът обяви миналата седмица, че над 1100 служители ще излязат днес в 24-часова стачка, ако двете страни не постигнат споразумение.

"Изглежда много вероятно да стачкуваме в четвъртък", каза Стейси Каули, финансова репортерка и представителка на профсъюза. "Все още има голяма пропаст между нас по икономически и редица други въпроси", допълни тя.

Не е ясно как това ще засегне отразяването на новините. Служителите планират да се съберат днес следобед пред сградата на вестника край "Таймс Скуеър".

Говорителка на вестника каза на Асошиейтед прес, че компанията ще продължи да произвежда съдържание, благодарение на международните репортери и други журналисти, които не са членове на профсъюза.

"Разочаровани сме, че новинарската гилдия заплашва да стачкува, но сме готови да гарантираме, че "Таймс" ще продължи да обслужва читателите ни без прекъсване", се казва в нейно изявление.


Източник: mediapool.bg

 

 

 

 

Коментари

 • въпросче

  08 Дек 2022 9:10ч.

  Защо все още се наричат журналисти, а не опоркаджии или грантаджии??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пада им рейтинга

  08 Дек 2022 10:46ч.

  Та се чудят как да напомнят за себе си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи