„Сова Харис“: ГЕРБ-СДС - 28,8%, ПП - 18,8%, ако изборите са днес

„Сова Харис“: ГЕРБ-СДС - 28,8%, ПП - 18,8%, ако изборите са днес

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Осем партии биха влезли в парламента, ако изборите бяха днес. Това сочи проучване на „Сова Харис“ по поръчка на „Пик броудкастинг“, съобщава БТА. ГЕРБ-СДС биха получили подкрепата на 28,8% от респондентите, а „Продължаваме Промяната“ (ПП) – на 18,8%. Трета политическа формация е „БСП за България“ с 12,7%, следвана от „Възраждане“ с 10,4% подкрепа. Останалите четири политически формации, които преминават четирипроцентовата бариера, са ДПС – с 8,7%, „Демократична България“ – с 5,7%, „Има такъв народ“ – с 5,1% и „Български възход“ – с 4,8%.

Проучването показва, че 46,6% от хората са сигурни, че ще гласуват, а 16,1% - имат колебания. Категорично заявяват, че няма да гласуват 17,9% от хората.

Малко над 59% от респондентите считат, че парламентарните избори ще доведат до излъчването на стабилно управление, което ще преведе страната през криза, а 16,4% споделят обратното мнение.

Президентът Румен Радев е посочен за „водещ политик“ от 44,9% от респондентите. На второ място се нарежда лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с 37,5%, следван от съпредседателя на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков с 33,2%. Председателят на БСП Корнелия Нинова е посочена за „водещ политик“ от 21,3%, а другият съпредседател на „Продължаваме Промяната“ - Асен Василев – от 15,4 на сто. Л

идерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов получава одобрението на 11,3%, съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов – от 10,7%, лидерът на „Български възход“ Стефан Янев – от 8,1%, а на „Има такъв народ“ Слави Трифонов – от 6,5%. С равен процент подкрепа са лидерът на „Изправи се, България“ Мая Манолова и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ – с 4,8%. Вицепрезидентът Илияна Йотова е считана за „водещ политик“ от 3,8% от респондентите. Томислав Дончев от ГЕРБ получава 3%. Служебният министър-председател Гълъб Донев е одобряван от 2,0 % от запитаните. Другият съпредседател на „Демократична България“ Атанас Атанасов е одобряван от 1,9% от респондентите, а Никола Минчев от ПП – от 1,4%.

Пълното изследване може да бъде видяно тук

Изследването е представително за пълнолетното население на страната. Проведено е в периода 6-12 септември сред 835 български граждани, по метода стандартизираното „лице в лице“ интервю в дома на респондента. Максимална грешка за 50% относителен дял при 95% гаранционна вероятност: 3,4%. 1% от извадката съответства на 66 324.

Източник: БТА

 

 

 

 

 

Коментари

 • рукола Z

  16 Sep 2022 11:49ч.

  🤣🤣🤣 E те тава е... кой поръча музиката 🤣 кранта ниновица и тя се натиска 🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маймуната Дарвин

  16 Sep 2022 12:02ч.

  Докато няма у нас Закон за социологията, такива ще са резултатите по тези изследвания ! А какви ще са резултатите само Херо Социолог Мустафа ги знае !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  16 Sep 2022 12:04ч.

  След вчерашния ден напъните на Неделко и оПИКаната му медия, заедно с охотно изпълняващия поръчки за пожелателна социология Васил?? (Сова е издигната отдавна в ранг - най-НЕДОСТОВЕРНА агенция) са смешни и жалки. В ЕП освиркаха споменаването на името на БХ. Явно там са още обидени от това, че са карани с 200 (при разрешени 130) и са им набивани разни неща!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  16 Sep 2022 12:10ч.

  Нали разбрахте, че Чекмеджан Кюлчев бил оправдан от пет на брой експертизи!!! Горкият не прави разлика между петорна експертиза и пет на брой. А т.н. експертиза само каза, че има някакви корекции в служебните дигитални пластове. СНИМКИТЕ СА РЕАЛНИ И ВЕРНИ! Някой е изтрил инфо, чрез което може да се разбере - по какъв начин, с какво устройство и кога точно са правени

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  16 Sep 2022 12:12ч.

  Някой напълно разбираемо и оправдано е опитал да си заличи следите, за да не може да бъде идентифициран. Истината я знае само БХ, но той мълчи. Отваря си устата колкото да излъже за петте експертизи. Но пък, трябва да му признаем, че е джентълмен! Не издава ПРЕКРАСНАТА ОМЪЖЕНА. Съпругът с рогата да му мисли! Ама пък, то може и на него да не му пука!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • по поръчка на „Пик броудкастинг“

  16 Sep 2022 12:13ч.

  и спряж да чета

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • развеселен

  16 Sep 2022 12:59ч.

  Значи към днешна дата така са настроени машините за гласуване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лора Дан

  16 Sep 2022 13:16ч.

  https://www.dnes.bg/ Тук е публикувана анкета "За кого ще гласувате на изборите на 2 октомври?" Гласували са над 3300 души, което прави анкетата представителна сред ползващите интернет. Та там гласовете за ГЕРБ и Възраждане са равни - по 24 %. "Сова Харис" е поръчкова агенция и нейното проучване е фалшиво. Да се отнемат лицензите на манипулативните агенции!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  16 Sep 2022 13:46ч.

  Ако това проучване е вярно, значи има голямо количество неуморни главанаци в тая нещастна страна !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха-ха!

  16 Sep 2022 13:47ч.

  От американското посолство са подсказали резултата. Вече най-верната американска мастия няма да е тъпото Кире, а мазния Боко Банкянски и неговите фронтмени, начело с къдравото Сю. Даже и висока активност за участие в машинните фалшификации са поръчали. Измамата трябва да изглежда като истина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  16 Sep 2022 14:18ч.

  Подсещане от Радой Ралин: "Откакто свят светува, все мазният отгоре плува!" И доколкото всичките тези размисли се правят на фона на приближаващите избори, да припомним вижданията на бай Радой за отношението към обществените дела: “Когато си отидат отвратените, остават отвратителните.”

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Смерш

  16 Sep 2022 14:32ч.

  “Харис”, “Броудкастинг”, все независими имена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кацамунски

  16 Sep 2022 19:43ч.

  Смятам че тези хора след Майдана са загубили човешкия си образ и болшинството от християнските си цености. Мозъците им са просмукани от Бандеровската пропаганда, която успешно ги дърпа към дъното. След като имаш сърце да преминеш с гъсениците на бронетранспортьора който караш, върху твой сънародник за мен ти не си . . .човек !!! https://disk.yandex.ru/i/k50JSd-y3BxxsA

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Денис

  16 Sep 2022 21:00ч.

  ПОРЪЧКОВ НАТЪКМИЗЪМ. Най малкото ДПС ще над 12% , какво тогава да обсъждаме тези напарфюмирани проценти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Червени Маймуни

  16 Sep 2022 21:24ч.

  Тези сови ли са, бухали ли са, дали са на всички партии място в парламента, а тези, които им плащат са ги сложили на 1 място. Помияри също като тези, за които правят стъкмистиката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  16 Sep 2022 22:31ч.

  И пак си гласуват за ГЕРБ, СДС, ПП и БСП. Ама не били стадо?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стадо, ама роботизирано!

  17 Sep 2022 0:46ч.

  Натискаш бутоните на машината за партия "Х", а в щаба по фалшификациите решават за коя партия да отиде гласът ти. Всичката измама - в реално време, он-лайн! Кеф! След това роботът се прибира и забива поглед в телевизора...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи