След разговорите с БСП: ИТН ще подкрепят Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ

След разговорите с БСП: ИТН ще подкрепят Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ

"Днес ще подкрепим законопроекта за КПКОНПИ на първо гласуване с всички наши забележки. Ще настояваме за обществено обсъждане. Преди влизането на закона и се надявам другата седмица да се гласува". Това заяви депутатът на ИТН Ива Митева след консултациите с БСП.

"Настояваме за избор на нов председател на КПКОНПИ. Искаме го още от януари, когато Цацаров си подаде оставката", уточни Митева.

Относно кандидатурата на Бойко Рашков, тя каза: "Ще подкрепим процедурните правила, там има ясно разписани срокове. Надявам се да се избере най-достойният кандидат. Процедурата за това се гласува в НС. Нямаме възражения срещу кандидатурата на Рашков. Но записването на конкретно име противоречи на въпросните правила и ги обезсмисля. Не сме против, но въпросът трябва да се обсъди. Иначе другото значи директно да влизаме и да го избираме".

Запитан има ли представител на ПП, който ИТН не биха подкрепили за премиер, Тошко Йорданов каза: "Ние за имена на сме разговаряли. Мандатът не е в нас, той е в БСП. Те трябва да говорят с политическите партии и да търсят мнозинство. Ако го намерят и предложат приемлив премиер, явно ще има. Докато няма сложено име на масата, няма какво да говорим. Със сигурност ще има приемливи имена, ще има и неприемливи".

"Чухме предложението от страна на БСП за програма. То до голяма степен покрива коалиционното споразумение, което имахме подписано. Започнахме разговорите с програмата, предложена от БСП. По програмата нямаме големи различния, но имаме разминавания. Тя е правена без нас. Внесохме някои наши предложения", доълни Тошко Йорданов.

От своя страна Корнелия Нинова заяви, че законът за КПКОНПИ влиза в зала и ще бъде приет, ИТН ще го подкрепят. Тя обави, че в понеделник няма да представи кандидат за премиер на президента, тъй като консултациите за съставяне на правителство няма да са приключили.

БСП провежда разговори за съставяне на правителство в рамките на третия проучвателен мандат.

 

Източник: epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

 • тралала

  20 Юли 2022 13:16ч.

  ИТН както винаги взимат грешни решения. Не защитиха Македония, сега поддакват на ПП. Провалени хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  20 Юли 2022 13:34ч.

  Очаквах да нарамят по една пушка и да тръгнат да освобождават Македония, нали им беше много важно :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  20 Юли 2022 14:26ч.

  Аз пък очаквах хранените хора на Козяк да грабнете по една лопата и да ходите да защитавате Украйна . Во главе с генерала гном, разбира се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Напиши Коментар

  20 Юли 2022 13:41ч.

  Що бе ИТН? Какво се промени? А Асен Василев за премиер? Или просто кабинет, начело с ПП? Македония се отече у ряката, Сега каква ви е каузата? Или просто осъзнахте, че следащия парламент е без вас и решихте, че още няколко месеца на кьор софра е разумен компромис?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 🤣🤣🤣

  20 Юли 2022 14:11ч.

  💨💨💨 какъв въздух под-налягане сте ИТН, си не е истина! А как предадохте историята ни на СМ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има Тъп Народ, ама много тъп народ

  20 Юли 2022 14:43ч.

  С какво "агонията" при киро парапета е по-различна от "агонията" при неговия сиамски близнак асен? Защо ручахте жабетата? Защо мафията на бившия певец се прегърна с харвадските измамници? Отново?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  20 Юли 2022 14:49ч.

  Естествено, че ще се съгласят с всичко, къде да ходят да дрънкат глупостите си иначе! В НС-то е гот, по един закон на 7 месеца, какво му работиш, големи заплати и пенсии впоследствие.... Бедните да го духат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ELA RI

  20 Юли 2022 15:48ч.

  ИТН ще подкепи Чашко Дамаджаната за шеф на КПКОНПИ? това означава че са корупционери и търсят закрила от един пияница, мошеник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  20 Юли 2022 16:08ч.

  след култовият "кастинг" за "политици" чалгаджията събра де що може момичета на повикване и тъпи и прости чиновнички без визия даже за външният си вид, в резултат направиха всичко което им беше наредено и само се чудят как да се преместят на по-богата ясла, пълни нещастници...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кое и туй момче социалистче,

  20 Юли 2022 19:13ч.

  дето мяза на Искра Фидосова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  20 Юли 2022 19:42ч.

  Рашков с новата извънсъдебна институция, ще бъде по-мракобесен от Гешев. Рашков е оръжие на новата мафия - Кокорчовата, която пряко е пряко свързана с европейската. Мислете му как ще ни завлекат. Герберската беше предимно местна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи