"Шпигел": Обещаните от Германия 18 танка "Леопард 2" вече са в Украйна

"Шпигел": Обещаните от Германия 18 танка "Леопард 2" вече са в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Осемнайсетте танка "Леопард 2", обещани от Германия за украинската армия, са пристигнали в Украйна, съобщи списание "Шпигел", позовавайки се на свои източници. Новината бе потвърдена и от "Ройтерс". Машините са потеглили миналата седмица и два месеца след решението на правителството в Берлин са на разположение на украинците.

Освен това на фронта са пристигнали около 40 бронирани машини за пехотата "Мардер", допълва "Шпигел".

Новината съвпадна с посещение на президента Володимир Зеленски при войски в Югоизточна Украйна. Това изглежда като последния етап от обиколката на фронтовите региони, откакто високопоставен генерал каза, че скоро може да започне контраатака срещу руската армия.

"За мен е чест да бъда тук днес, до нашите военни", написа Зеленски в публикация в приложението за съобщения Telegram, придружена от кадри как той раздава медали на войските в Запорожка област. освен това публикува кадри, на които посещава команден център и се среща с регионални цивилни и военни служители.

В отделни пътувания миналата седмица президентът се срещна с войници до малкия град Бахмут, където боевете са интензивни, и разговаря с официални лица и жители в южния регион Херсон, където украинските сили изтласкаха руските войски миналата година.

Командирът на сухопътните сили на Украйна каза в понеделник, че Киев планира следващия си ход, след като Москва измести фокуса на офанзивата си от отслабващо нападение срещу Бахмут към град Авдеевка на юг.

 

Източници: dnevnik.bg, spiegel.dereuters.com

 

 

 

 

 

Коментари

 • Д'артанян

  27 Март 2023 18:23ч.

  Интересен народ са германците !? Средно , през петдесет години , правят война , ядат съответно здрав пердах , кротнат се, за известно време и пак ги засърбява гъзът !? А ,още по- интересно е, че най якия са го яли в Русия , ама ето на- пак ги засърбял задника !? И,напират към Русия, да им го начешат за пореден път !?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ясен Ф.

  27 Март 2023 18:42ч.

  Хич не са агресивни германците. Подстрекателите са англетата и амитата, които подготвиха 1 и 2 св. войни и насъскаха Германия срещу съседите си, както и сега правят. Германия е още окупирана от амитата страна с васално правителство. Големият и “недостатък” е, че яко работят и бързо стават конкуренция и това трябва да се пресече. Амитата от лакомия пренесоха производствата си(без военното) в Китай и сега той им е бил виновен, че е станал силен. Явно обаче този път няма номерът да мине. Китай ще ги съсипе. Германците и те ще се усетят, но загубите ще са огромни. А всичко може да си дойде на мястото, освен ако не си изпуснат нервите и предизвикат голяма, но много голяма война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ясен Ф.

  27 Март 2023 18:44ч.

  Хич не са агресивни германците. Подстрекателите са англетата и амитата, които подготвиха 1 и 2 св. войни и насъскаха Германия срещу съседите си, както и сега правят. Германия е още окупирана от амитата страна с васално правителство. Големият и “недостатък” е, че яко работят и бързо стават конкуренция и това трябва да се пресече. Амитата от лакомия пренесоха производствата си(без военното) в Китай и сега той им е бил виновен, че е станал силен. Явно обаче този път номерът им да мине. Китай ще ги съсипе. Германците и те ще се усетят, но загубите ще са огромни. А всичко може да си дойде на мястото, освен ако тези сатанисти не си изпуснат нервите и предизвикат голяма, много голяма война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на такава ли страна помагаме?

  27 Март 2023 18:39ч.

  Епизод от откровен нацизъм в Украйна: https://t.me/RVvoenkor/41451

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не останаха балами,

  27 Март 2023 19:53ч.

  които да се хванат на толкова плосък кремльовски фейк .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • айде бе

  27 Март 2023 20:42ч.

  Баламите (къде доброволно, къде идейно) умират за США в една напълно безсмислена война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разконспириране на фейка

  27 Март 2023 21:14ч.

  https://t.me/ToBeOr_Official/11214

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самарин

  27 Март 2023 18:46ч.

  На вниманието на швабите. Вашите танкове ще станат на скап,а в Берлин ще ви "гостуват" руски,като през 1945 година.Попитайте бащите си и дядовците,с какво са запомнили въпросната година.Чиновници със запарени от седене задници,мислете с оная част,която Господ ви е монтирал над раменете!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • паф

  27 Март 2023 18:53ч.

  отдавна чакан скрап от русия! СУ-57 пето поколение са готови да го приемат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  27 Март 2023 19:11ч.

  Олаф Шолц е бивш кмет на Хамбург. а в този град 7000 проститутки са общински служители и са основни данъкоплатци - те работят на Reeperbahn straße, за да поддържат бюджета на кметството. и такива хора ни учат как да живеем по „евро-атлантически“...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А украинки, а?

  27 Март 2023 20:06ч.

  Или те не ви конкурират?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ММ93

  27 Март 2023 19:47ч.

  Без коментар: https://politikus.info/video/150758-nacisty-iz-vsu-zapugivayut-svoih-grazhdan.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • слава усрайна, на осраните укропитеци слава...

  27 Март 2023 21:35ч.

  смелачци, няма лабаво... Но само срещу беззащитни жени, деца, баби и страци... Е, и срещу ранени... На въжето всички, не заслужават куршум!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Швабите не можаха ли дя съберат барем 20 броя, та да формират две роти

  27 Март 2023 20:18ч.

  Явно е изпратено всичко, което е в състояние да запали 😁

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дочаках, ги най сетне

  27 Март 2023 20:25ч.

  Мислех, че няма да ги дочакам да ги изпратят. Сега целия свят да види как горят немските танкове. Абрамсите ще ги пращат ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПТРК "Корнет"

  27 Март 2023 20:51ч.

  Чакам ви с гореща страст, леопардчета похапвам аз !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • квинтесенциален армаментариум

  27 Март 2023 21:36ч.

  Тия кюнци одма са станали скрап.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коментар

  28 Март 2023 0:11ч.

  Немците по традиция обичат да оставят танков скрап в Русия и сега отново решиха да не нарушават традицията. 😃😃😃 Ако някои си мисли, че 18 немски танка ще обърнат хода на СВО е психично болен. 😃😃😃

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Брюкселска елка

  28 Март 2023 7:03ч.

  Ами то и 100 танка не могат да променят хода на операцията, но нека ония си мислят, че могат да променят нещо! Лошото е, че още много народ ще отлети към Вечните ловни полета, докато някои хора се вразумят и спрат да наливат масло в огъня, т.е. да снабдяват клоуна-наркоман с оръжия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи