Шолц: Германия със сигурност няма да изпраща военни самолети на Украйна

Шолц: Германия със сигурност няма да изпраща военни самолети на Украйна

Германия със сигурност няма да изпраща военни самолети на Украйна, заяви германският канцлер Олаф Шолц, предаде Ройтерс.

Канцлерът направи това изявление, след като САЩ отхвърлиха офертата на Полша да прехвърли свои МиГ-29 руско производство в американска военновъздушна база в Германия.

"Ние предоставихме всякакви видове отбранителни материали и изпратихме оръжия, за които ви съобщихме, но е също така и вярно, че ние трябва да обмислим много внимателно какво правим конкретно и определено военните самолети не са част от това", каза Шолц по време на обща пресконференция с премиера на Канада Джъстин Трюдо.

Шолц заяви също, че няма смисъл от военно решение в Украйна и че той се надява, че решение може да бъде постигнато чрез разговорите между Русия и Украйна, предаде Ройтерс.

На общата пресконференция с Трюдо Шолц каза, че Германия трябва да диверсифицира суровините, използвани от индустрията и че неговата страна работи за това с Канада.

Запитан дали Германия категорично се противопоставя на забрана на руския внос на енергоносители, германският канцлер каза, че от няколко месеца работи за намаляване на зависимостта на страната от вноса на изкопаеми горива. "Има много технически въпроси, които трябва да бъдат разрешени", каза той.

 

 

Коментари

 • CNN

  09 Март 2022 17:35ч.

  ГЛАВНОТО "ОРЪЖИЕ" НА ЗАПАДА, А ИМЕННО СПЕКУЛАТИВНИЯ ФИНАНСОВ КАПИТАЛ, ПОДХРАНВАН ОТ БЕЗКРАЙНИ НЕОБЕЗПЕЧЕНИ ЕМИСИИ НА ФИЗИЧЕСКИ И ВИРТУАЛНИ ПАРИ, ЗАД КОИТО НЕ СТОИ НИЩО !!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако не беше тов. Берия успял с атомния проект

  09 Март 2022 20:33ч.

  Третата Световна да е отгърмяла още нейде 1974. По Земята днес щяха да скитат свободни и красиви, вечно млади хомосексуалци. Елои. А под земята щяха бъхтат морлоците - потомци на низшите източни раси и особено на рашките москали. Ама...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Има много технически въпроси,

  09 Март 2022 20:22ч.

  които трябва да бъдат разрешени", каза той. - На първо място студеният термоядрен синтез?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи