Съветник на Зеленски: Войната в Украйна едва ли ще приключи до пролетта

Съветник на Зеленски: Войната в Украйна едва ли ще приключи до пролетта

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Ръководителят на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски Андрий Ермак заяви, че едва ли войната в Украйна ще приключи до пролетта, предаде Укринформ.

Ермак каза това в реч на Международен форум по сигурността в Халифакс в коментар на изказване на украинския заместник-министър на отбраната Володимир Гаврилов, че "украинските сили до края на декември ще се върнат в Крим, а цялата война с Русия ще приключи до пролетта".

"Това изказване на заместник-министъра на отбраната на Украйна звучи като мечта. Разбира се, милиони украинци мечтаят тази война да свърши час по-скоро. Впрочем аз ще бъда по-реалистичен", отбеляза Ермак.

Той припомни, че тази година Украйна е постигнала успехи на бойното поле, като е освободила Херсон и е напреднала на харковското направление.

По думите му въпреки негативните прогнози в началото на руското нахлуване сега повечето хора по света са убедени в неизбежната победа на Киев.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • smb

  20 Ное 2022 11:06ч.

  Кои са повечето хора по света, убедени в неизбежната победа на Украйна? Да не са същите дето бяха убедени в новата наука и абсолютно сигурната полза от препаратите, наречени ваксини? Между другото тези " повечето" хора, обективно намаляват с между 15 и 20%, ако погледнем данните за извънредна смъртност в "цивилизованият", западен свят

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  20 Ное 2022 13:11ч.

  Много се надявате вие на черния лебед, ама по-скоро ще видите белия такъв. И тая прословута победа на Херсон е същата като всичките ви други победи. Оттеглянето по стратегически въпроси не е поражение. И кога ще престанете да дъните безнадеждно с хаймърси по Каховка? Щото Русия с един удар досега можеше да ви затопи, ама не е късно , учете се да плувате, докато има време!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Западната цивилизация няма бъдеще

  20 Ное 2022 13:27ч.

  Нейни представители го доказват нагледно всеки ден.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  20 Ное 2022 13:36ч.

  Ако "украинският" гражданин Брендо спре доставките на бело на Зеленото, може да има абстиненция и желание за преговори

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи