Съветник на премиера Донев: Контактната група прилича на комедийно шоу

Съветник на премиера Донев: Контактната група прилича на комедийно шоу

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Има заплахи за парламентарната демокрация, тя е сериозно болна. Но проект за президентска република няма. Това коментира в предаването “Денят на живо” проф. Александър Маринов, съветник на премиера Гълъб Донев.

“Проблемите пред парламентарната демокрация идват от другаде. Проблемът е в партиите, те компрометирал парламентаризма”, посочи проф. Маринов. “Партиите се управляват като ЕООД-та, като лична собственост”, допълни той. 

проф. Маринов отрече да има проект за президентска република. “Проект за президентска република няма и не може да има, тъй като никога президентът Румен Радев никога не е разсъждавал по този начин”, категоричен бе Маринов.

Той коментира и контактната група на Соломон Паси и росен Плевнелиев и срещите, които те проведоха с партиите. Проф. Маринов ги нарече “екстравагантни” и ги оприличи на “комедийно шоу”.  “По-скоро ми прилича на комедийно шоу. Форматът е екстравагантен. Той със сигурност подсказва, че политиците не могат да си говорят помежду си. Много е любопитно в качеството си на какво Паси и Плевнелиев ще внесат проект за декларация. Някой трябва да я припознае. Значи някоя партия трябва да я внесе. Тогава тя става декларация на партия”, обясни Маринов. И даде пример: “Ако ГЕРБ, ДПС и “Български възход” излязат с такава обща декларация - ето ви гръбнак на възможно правителство. Но се съмнявам, че те ще го направят”.

Според него не е нужно да има правителство “на всяка цена”. “Нужно е правителство, което да работи и да върши работа”, смята той. По-думите му, за да работи парламентът са са нужни “ясно дефинирани, краткосрочни цели”. “Наивно е да се смята, че едно правителство, сглобено в тази ситуация, ще има дълъг хоризонт”, посочи още проф. Александър Маринов.

 

Източник: NOVA TV

 

 

 

 

Коментари

 • Христо

  24 Окт 2022 17:05ч.

  каква точно работа върши правителството...всичко в тупик. всичко...и само разни чичаци-шамани се изказват...пълна кочина..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  24 Окт 2022 17:15ч.

  Не, то не прилича на комедийно шоу, а си е ибрикчийско шоу!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пред БНР д-р Николай Михайлов /психиатър, богослов и политически анализатор

  24 Окт 2022 17:32ч.

  ...Българският политически елит е зает с това да функционира като елит на евроатлантическия консенсус.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Миладин и Костадин на пазарлък из Параламента

  24 Окт 2022 19:03ч.

  https://archives.bnr.bg/stranitsi-ot-radioefira-miladin-i-kostadin-sa-si-miladin-i-kostadin-i-vsekigo-postavyat-na-myastoto-mu/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария

  24 Окт 2022 19:06ч.

  Хляб няма, но затова пък най-усърдно се грижат за общонародните зрелища.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мърсула гном случаен

  24 Окт 2022 20:38ч.

  Когато Плевнелиев го избраха за президент Бойко каза че магаре да излъчи, магаре ще изберат. Ако този нещастник имаше малко дастойнство, сега нямаше да участва в този цирк ама явно наистина е магаре. Мръсния чифутин дето му прави компания не беше ли казал "Майната му на православието"? Бог да пази България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "...и ги оприличи на “комедийно шоу”

  24 Окт 2022 20:44ч.

  Грешка! Тия двамата одъртели и озверели евроатланически ястреби са направо ФРИЙК ШОУ. Готови са за Хелоуин. За Денят на народните будители, обаче тези са позор и мерзост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  25 Окт 2022 13:48ч.

  Ами мистър Бийм и опуления евреин са си комедианти бе Маринов. Какво да е шоуто, ако не комедийно?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи