САЩ се готвят да забранят доставките на петрол и газ от Русия

САЩ се готвят да забранят доставките на петрол и газ от Русия

Белият дом може да обяви забрана за внос на руски енергийни продукти още днес, съобщи високопоставен служител на администрацията. Очаква се президентът да направи този ход след натиска на законодателите от двете партии да накажат Русия за нахлуването ѝ в Украйна.

 

„Президентът Джо Байдън възнамерява да спре закупуването на петрол и природен газ от Москва, тъй като цените им в САЩ рязко се покачват“, съобщи от своя страна агенция Блумбърг. „Цените на природния газ ще се повишат, като Путин предупреждава, че барелите ще достигнат 300 долара“.

 

Президентът Джо Байдън е взел това решение и ще го обяви по-късно днес, твърди CNN. Белият дом заяви, че подготвя нови санкции срещу Русия. Евентуалното спиране на покупките на руски петрол ще повиши още повече цените на горивата. Средната цена на горивата в Съединените щати вече стигна 4 долара и 17 цента за галон - най-високата цена oткакто се води тази статистика. Със спирането на вноса на руско гориво се очаква да цените да надминат 5 долара за галон. 


Администрацията на Джо Байдън вече размрази част от резервите от петрол за гарантиране на доставките в САЩ.

 

Съобщава се, че европейските съюзници не се присъединяват към забраната, но са обсъждали въпроса с американските служители.

 

Това се случва в момент, когато Путин заплаши да затвори кранчето на руския газ за Европа в отговор на бойкота на износа на енергия от страната му, което може да доведе до повишаване на цената на суровия петрол до зашеметяващите 300 долара за барел.

 

В понеделник цените вече се повишиха до невиждан от 2008 г. връх, достигайки 140 долара за барел.

 

Източници: dariknews.bg, БНР

 

 

 

 

Коментари

 • Наблюдател

  08 Март 2022 17:19ч.

  Казано иначе: Въпреки санкциите продължаваме да купуваме нефт и газ от Русия, но се заканваме да спрем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това ще смъкне цените за останалите

  08 Март 2022 17:20ч.

  Ако войната не стане тотална на унищожение, разбира се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А, изтрихте ли ли руската порнореклама?

  08 Март 2022 17:23ч.

  Не е за вярване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  08 Март 2022 17:25ч.

  Абе чичо Джо, какво стана с готовата и построена тръба КейСтоун, за канадски нефт, пускай я кво се бавиш?! Хич не му пука на Джо, неговото "бъдеще"скоро ще е на топло в ада за вечни времена, младите да му мислят и тяхното съсипано бъдеще! Това което направи на Америка за една година и руснак не може да го направи!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Делегацията на САЩ, тръгнала да проси нефт

  08 Март 2022 17:34ч.

  от Венецуела, нещо била отсвирена от Мадуро. Той подкрепил Русия и искал пълно снемане на санкциите от Венецуела и публични извинения. До договорка за нефт не са стигнали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  08 Март 2022 17:40ч.

  Първото нещо което направи в първият си работен ден е да прекъсне тръбата за канадският петрол! Какви Венецуели, какви пет лева, ситуацията е такава, че дори и да иска, ментално не може да договори каквото и да било! А бойната стратегия която изповядва е на изгорената земя и унищожената инфраструктура. С руска стратегия срещу руснаци- ГЕНИЯЛНО сигурно Хънтър го е посъветвал!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глупости

  08 Март 2022 18:15ч.

  и пълно неразбиране. Щатите си имат петрол, просто ако някъде им излиза по-евтино, купуват оттам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Беден Бохем

  08 Март 2022 17:49ч.

  Физиката, глупако, не икономиката..ма първо трябва да те удари ябълката у тиквата, та да са осъзнаеш..:)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Observer

  08 Март 2022 18:12ч.

  За Щатите това е като забрана за внос на балалайки за магазините за музикални инструменти. Все ще го преживеят някак. Страшното ще е за нас, ако ги последваме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутра

  08 Март 2022 18:14ч.

  Не могат да го вдянат това горките русофили. А е много просто. Отиваш в кое да е чейнч бюро и гледаш котировките. Има само една валута, която нито се продава, нито се купува. Не е гривната, рублата е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хубаво ще е да не го преживяват

  08 Март 2022 18:36ч.

  Вредни са

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САТАНИЗЪМ - ВТОРИ ЕПИЗОД

  08 Март 2022 18:13ч.

  След всяко ново умопомрачително действие, става ли ви вече ясно каква е целта ? Целта е същата като с лъжата "ковид" - унищожаване на световната икономика ! Сриване , обнуляване на жизнения стандарт на милиарди хора. Обездвижване ! Контрол ! Диктатура ! Депопулация ! Сатанистите преминаха към фаза 2 на "План 2030"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  08 Март 2022 19:33ч.

  Така е като има едни 30-тина трилиона за зануляване... Най-лесният начин да не върнеш дълга си е да умориш кредитора си. Само че има малък проблем - от кого ще вземаш след това пари, щото очевидно си неспособен сам да си изработиш стоката?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи