САЩ са категорично против провеждането на нова турска военна операция в Сирия

САЩ са категорично против провеждането на нова турска военна операция в Сирия

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Американският министър на отбраната Лойд Остин заяви на турския си колега Хулуси Акар, че "категорично се противопоставя" на нова турска военна операция в Сирия и изрази загриженост от изострянето на ситуацията в страната, съобщи пресцентърът на Пентагона, цитиран от Ройтерс.

Двамата министри са разговаряли вчера по телефона, като Остин е изказал съболезнованията си по повод терористичния атентат, който разтърси Истанбул на 13 ноември.

"Той също така изрази загриженост от ескалацията на военните действия в Северна Сирия и Турция, включително и от неотдавнашните въздушни удари, част от които непосредствено застрашиха сигурността на американския военен персонал, който работи с местните партньори в Сирия за ликвидирането на "Ислямска държава", се казва в съобщението на Пентагона. 

"Министър Остин призова за деескалация и заяви, че американското министерство на отбраната категорично се противопоставя на провеждането на нова турска военна операция в Сирия", допълва пресслужбата. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • старо ненормално

  01 Дек 2022 9:13ч.

  Това тоя пич с полата ли е? Много ми е интересно използва ли и превръзки...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чекмеджан

  01 Дек 2022 10:15ч.

  Ама не са против в Истанбул да избухват бомби и да убиват невинни граждани, нали? Те хубаво им казаха - тия атентати са ваше дело, не ни правете на будали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И какво ще направят

  01 Дек 2022 11:35ч.

  Ердо дали ще се стресне, любопитен съм.... може би да.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пешо

  01 Дек 2022 19:54ч.

  Държавни ръководители, в които е останало поне малко доскойнство, вече не се съобразяват с диктата на американските управляващи. Евалла на Ердоган.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи