Рюте пуска Северен поток с Медведев и се радва на задълбоченото сътрудничество с Русия

Рюте пуска Северен поток с Медведев и се радва на задълбоченото сътрудничество с Русия

Премиерът на Нидерландия похвали своя колега Кирил Петков, че сме спрели вноса на газ от Русия. Това било похвално според Марк Рюте, който само преди няколко години гордо стартира вноса на руски газ през „Северен поток“.

 

 

Годината е 2011-а и Рюте гордо позира рамо до рамо с Дмитрий Медведев, Ангела Меркел, френският премиер Франсоа Фийон и други. Според евролидерите това е началото на нарастващото значение на Русия за европейската енергийна сигурност. Нещо повече, този проект дава оптимизъм за задълбочаващата се енергийна взаимозависимост.

Днес обаче Петков се хвали, че сме станали първата държава напълно енергийно независима от Русия и това е знак, че нямало да има корупция. С решението си да спре всякакви преговори с „Газпром“, правителството на Кирил Петков е спрял огромен паричен поток на режима на Путин. 

 

Източник: tribune.bg

 

 

 

 

 

Коментари

 • И Рюте и Петков

  16 Май 2022 19:41ч.

  са обикновени марионетки

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Observer

  16 Май 2022 21:05ч.

  Сигурно не е едно и също да търгуваш с мирна държава и с такава, която води братоубийствена война? Или не можете да го разберете? Или разчитате, че читателите ви не са в състояние?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е темата на индийския епос Бхагавад Гита

  16 Май 2022 21:41ч.

  когато Арджуна отказва да се бие с братовчедите си, даже и вижда че не са прави и го застрашават, защото ако пролее братска кръв би било по-лошо, ще навлече лоша карма на потомството му и т.н. Кришна отговаря подробно, накратко че дългът стои над личните чувства, положителни или отрицателни. Прочетете сами.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  17 Май 2022 0:43ч.

  Благодарение на тях сега Германия, и не само Германия, са подсигурени с газ. Без Северен поток, Украйна щеше наистина да ги изнудва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи