Руското МО: В биолаборатории в Украйна са експериментирали с коронавирус върху прилепи

Руското МО: В биолаборатории в Украйна са експериментирали с коронавирус върху прилепи

В биолабораториите в Украйна са били правени опити с коронавирус при прилепите, заяви пред медиите официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков. Русия твърди, че тези лаборатории са финансирани от САЩ, а американските власти вече категорично го отрекоха и обвиниха, че има риск именно руската страна да ги разработва.

 

"В създадените и финансирани в Украйна биолаборатории, както сочат документите, са правени експерименти с образци на заразени с коронавирус прилепи", обяви днес Конашенков, съобщава РИА "Новости".

 

"Особен интерес предизвиква детайлната информация за реализация на проекта на САЩ на територията на Украйна за изучаване на преноса на патогени от диви птици, мигриращи между Украйна и Русия, както и в съседни страни", каза представителят на руското военно министерство. Той твърди, че е бил изучаван и преносът от птиците на африканска чума по свинете и сибирска язва с цел "да бъде създаден механизъм за скрито разпространение на смъртоносни патогени".

 

 

Повод за взаимните атаки между Русия и САЩ на тема биооръжие станаха изявления на руската страна, която показа документи от една биолаборатория в Украйна, от които се вижда, че там са изследвани различни патогени.

 

"В хода на специалната военна операция бяха разкрити факти за спешно прочистване от режима в Киев на следи от изпълнявана в Украйна военнобиологична програма, финансирана от Министерството на отбраната на САЩ", заявиха от руското министерство на отбраната преди два дни.

 

Според информацията биологични центрове в Лвов са работели с патогени на чума, антракс и бруцелоза, а в Харков и Полтава - с патогени на дифтерия, салмонелоза и дизентерия.

 

Според руските сили най-голямото притеснение е свързано с т.нар. "етническо биооръжие".

 

"Под предлог за борба с Сovid, Украйна е изпратила на Съединените щати хиляди серумни проби от пациенти, предимно на тези, принадлежащи към "славянската етническа група", заяви Игор Кирилов, началник на силите за радиационна, химическа и биологична отбрана на въоръжените сили на РФ.

 

По този повод остро реагира и Китай, като официално поиска САЩ да внесе яснота по обвиненията за подкрепата им в разработването на биооръжия в Украйна.

 

По време на изслушване в Сената Виктория Нюланд потвърди, че в Украйна е имало биолаборатории.

 

"В Украйна има съоръжения за биологични изследвания. Всъщност сме доста притеснени, че руската армия може да поеме контрол върху тях. Затова работим с украинците, за да предотвратим попадането на тези материали в ръцете на руските сили", заяви Нюланд в сряда в отговор на въпроса дали в Украйна има биологично оръжие.

 

Днес последва и опровержение от страна на Белия дом, че САЩ има каквато и да е връзка с тях. По думите на говорителя на президентската администрация Джен Саки тези обвинения са нелепи.

 

Тя предупреди за точно обратното - че съществува голям риск Русия да разработва такива биологически и химически оръжия.

 

"Сега, след като Русия отправи тези фалшиви обвинения, а Китай, изглежда, оправдава тази пропаганда, всички ние трябва да бъдем нащрек за възможна употреба на химическо или биологично оръжие в Украйна от страна на Русия или за създаване на фалшив претекст", предупреди Саки, цитирана и от БТА.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

 • рукола

  10 Март 2022 11:41ч.

  Когато не можеш със сила да надвиеш индианците... им подаряваш одеяла, заразени с шарка 🤣 изпитано - работи. Жалка, жалка Англия! САЩ е работно куче, само лае...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутра

  10 Март 2022 11:48ч.

  Те и в Ухан раздаваха одеала, ама китайците не са глупави като Путин да нападнат Тайван.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gregorii

  10 Март 2022 11:58ч.

  Ковид тръгна от руска лаборатория. На 17.09.2019 година се взриви руската лаборатория за биологично оръжие "Вектор" в гр. Колцово, Новосибирска област!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каспичан

  10 Март 2022 12:17ч.

  Войната е мир/руский/!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Красимир

  10 Март 2022 12:30ч.

  Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд каза, че в Украйна има съоръжения за биологични изследвания, а Киев и Вашингтон сега работят за предотвратяване на натрупаните там материали да попаднат в ръцете на руските сили!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • арсений

  10 Март 2022 12:36ч.

  Коронавирусът е лека простуда в сравнение с Кремълският червен вирус, погубил десетки милиони!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • трифонич

  10 Март 2022 12:38ч.

  Горките индианци... Без писменост, с език, състоящ се от 200-300 думи... Достойни за съжаление от глупаци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • верно си глупак...

  10 Март 2022 12:45ч.

  Няма как да съжаляваш някой, който вече го няма, пък и тук се говори за методи на действие, никой, никого не съжалява.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рептили, сър!

  10 Март 2022 12:59ч.

  Кой е Джен Саки и какво работи той?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БАН - свине! Свине, свине свине!!!

  10 Март 2022 13:01ч.

  Също като в Бюрото по труда. Пише, че търсят секретар. Влизаш да питаш - ааа, търсим жена!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Екстраполация

  10 Март 2022 13:07ч.

  Миналите поведения ни дават екстраполация за бъдещите - американците домъкнаха испанския грип в Европа, поръсиха колорадския бръмбар, хвърлиха атомната бомба,хвърляха играчки бомби,обезлесиха с ейджънт Ориндж Виетнам, ковида,а сега ще могат избирателно славяните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еволюция

  10 Март 2022 13:22ч.

  Това са действително техните планове, защото англоамериканските ложи много добре знаят, че в бъдеше центърът на цивилизацията ще се премести сред славяните. Затова гледат да саботират , унищожават, развращават и корумпират там колкото могат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  10 Март 2022 13:32ч.

  Израел се сблъсква за първи път с това, което никога не би могъл да си представи: подкрепата на своя защитник на САЩ за неговия исторически враг нацизма! И какво се оказва, както многократно съм писал Русия отново ще трябва да освобождава Европа о нацизма. Вече и хора които в началото не одобряваха тази операция наричат Путин освободител.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  10 Март 2022 13:34ч.

  Пропуква се дезинформацията и лъжите. Скоро всеки мислещ човек ще наясно, че САЩ са много “добри“ и “хуманни“ мислят как да ни отпратят бързо в оня свят. Разбират за опитите на САЩ да снабдят Украйна са ядрено, и с биологично оръжие. Троловете също го разбират, но са задължение да пишат клишета защото това им е “работата“, но е позорно и показва елементарен ум, продажност и омраза към хората.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Златко

  10 Март 2022 14:03ч.

  Поздравления!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи