Руското министерство на отбраната: Изтеглихме се от Балаклея и Изюм, за да увеличим усилията към Донецк

Руското министерство на отбраната: Изтеглихме се от Балаклея и Изюм, за да увеличим усилията към Донецк

Руското министерство на отбраната публикува изявление на официалната си интернет страница, с което потвърждава, че руските войски се изтеглят от Балаклея и Изюм. Изявлението е съпроводено с видео с говорителя Игор Конашенков.

По повод информацията, че руските войски са изоставили ключовите селища Купянск, Изюм и Лиман в Харковска област, от Кремъл разясняват: 

"За да се постигнат заявените цели на специалната военна операция за освобождаване на Донбас, беше решено да се прегрупират руските войски, разположени в районите на Балаклея и Изюм, за да се увеличат усилията в посока Донецк.

За тази цел в рамките на три дни беше проведена операция по оттеглянето и организирането на прехвърлянето на Изюмско-Балаклийската група войски на територията на Донецката народна република.

В хода на операцията са проведени редица диверсионни и демонстрационни действия, които маркират действителните действия на войските.

За да се предотвратят щетите за руските войски, противникът е подложен на тежка огнева атака с помощта на авиация, ракетни войски и артилерия.

За три дни бяха унищожени над две хиляди украински и чуждестранни бойци, както и над сто единици бронирана техника и артилерия."

Държавната агенция ТАСС откроява разпространеното от руското министерство на отбраната видео с преместване на руските войски вчера.

Видеото показва военен конвой с бронетранспортьори БТР-82А и теглени гаубици Д-20. Освен знаците Z и V видеото показва и нов символ - кръг в триъгълник.

 

Източник: news.bg

 

 

 

 

 

Коментари

 • ЗИП

  10 Sep 2022 18:39ч.

  Дженерал, не е лошо да съобщи на Лидера, че има и такива войсково формирование, като авиация.Едни такива железни птички дето снасят бомби.Разбирм, че нямате опита на англосаксите в "килимните бомбения" и се страхувате да загубите на няколко машини, но си заслужава да се опита.Ефин рейд от 300 машини може да срине Киев.Да загубите колко да загубите 50-60?.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Странната война

  10 Sep 2022 19:13ч.

  И на дебилите вече е ясно, режисирана война ! Лидерът вика - "Още не сме започнали истински !" . И само след няколко седмици изтегля войските от градове, за които се биха три месеца и проливаха кръв, докато ги превземат. Путин добре почна тази война, но очевидно не знае как да я води. Това не е многоходовка, войната си има свои закони.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • минаващ

  10 Sep 2022 20:39ч.

  По руския интернет се появи ново течение - оказа се че руско-говорящите украинци не заслужават освобождението си в доста от техните територии. Е, Русия се изтегля, а през зимата ще гладуват и мръзнат жителите на Украина - пари за топло и манджа от Запада няма да получат - от там идват само за оръжие, а "труповете от вас". Ценете освободителите си! Ще ви трябват...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо Рубладжийски

  10 Sep 2022 21:03ч.

  Питай който и да е украинец в Бг и ще ти каже, че мужиците просто искат да им вземат земята, хора не ги интересуват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • минаващ

  11 Sep 2022 9:54ч.

  Все пак да не забравяме, че в БГ украинците ги храни или БГ или ЕС, а не се изхранват сами :-) А що се отнася до украинската земя - вече била 80% собственост не на мужици, ами на ... американци и тук-там евпорейски консорциуми. Къде отиде украинското жито? А за успокоение на туземците - насаждане умраза към Русия... Същото като в БГ днес...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • килима

  10 Sep 2022 19:15ч.

  Това не е завоевателна война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бом бард

  10 Sep 2022 19:19ч.

  Войната е за утилизация на враждебния матриал. Заделя се едно ъгълче и там ги бият. Няма цяла Украйна да става на същата кочина. В този участък всичко е разрушено, като дойдат сега укрите на гола поляна, трябва да си строят укрепления, да карат материали и пр. След това каквото има там пак ще се утилизира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какъв нов символ?

  10 Sep 2022 19:25ч.

  Защо толкова неграмотни журналисти пишат за войната? Кръгът в триъгълник е символ на групировката "Отважные" ("Смелите") и се използва вече 4 месеца? Какъв "нов", какви пет юана?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  10 Sep 2022 19:40ч.

  Уфф, не ми става ясно -- изтеглят ли се, или са изтласкани. --- "9 сентября Виталий Ганчев сообщил, что российская армия пытается выбить украинские силы из пригородов Балаклеи в Харьковской области. Постпред России при ООН Василий Небензя сказал, что о прорыве украинской армии в Харьковской области речи нет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  10 Sep 2022 20:24ч.

  Дрифт шоу на руски танк. --- https://www.dailymail.co.uk/news/article-11199235/Russian-troops-fall-fleeing-tank-ends-tree-Ukraines-forces-continue-advance.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  10 Sep 2022 20:28ч.

  Вижте картата .Оттеглят се там където има видимост.Бягат от близък бой.Това е да разкриеш слабото си място.Химърсите ще получат великолепно прикритие.Поражение откъдето и да го погледнеш.Пита се защо трябваше да чакат контраофанзива че да въведат допълнителни войски.Имаха месец време да го направят.Някой е за смяна?Шойгу?Путин?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • минаващ

  10 Sep 2022 20:47ч.

  E не, нищо няма на картата! Оказа се ,че "освободените" украинци не им харесвало да получават 3-4пъти по-високи Руски пенсии, да имат безплатно здравеопазване Искали си Украината... Също като наще "умно-красиви" които демонстираха с лозунга "искаме скъпа газ!!!" пред президенството. Хомо снапиенс окончателно се изражда! Тогава защо да се напъва Путин и Руснакът?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 97 %

  10 Sep 2022 21:06ч.

  От украинците мразят мужиците, бе копейка. И има защо. Какви пенсии какви 5 рубли, тия орки им унищожиха държавата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Също както македонците мразят нас, дори има странно подобие в думите им:

  11 Sep 2022 0:52ч.

  за македонците ние сме татари дошли от Азия и за т.нар. украинци руснаците са татари, докато те самите били потомци на истинските руси. Да се смееш или да плачеш относно резултатите от пропагандата върху младото поколение. Както е казал Оруел "Който контролира настоящето, той контролира миналото. А който контролира миналото, той контролира бъдещето".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минаващ

  11 Sep 2022 9:58ч.

  Те , македонците, скоро ще ги албанизират тотално или ще ги изселят в ЕС да мият тоалетни на арабските и некъгрсикет заселници. Наистина, "аналогичен случай в наше село, козарят ... козата..." каквото македонците, такова и украинците...Разделяй и владей!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  11 Sep 2022 11:05ч.

  Виждаме че се изтегляте. Войските бягат в несвяст, но защо оставят въоръжението, с какво ще увеличите отпора на другото място, с прашки ,камъни и дърве?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи