Руският посланик във Вашингтон: Обучението на украински военни да използват "Пейтриът" потвържава участието на САЩ в конфликта

Руският посланик във Вашингтон: Обучението на украински военни да използват "Пейтриът" потвържава участието на САЩ в конфликта

Решението на Пентагона да организира обучение на украински военни да използват и поддържат системи за противовъздушна отбрана (ПВО) "Пейтриът" в американската военна база Форт Сил (Оклахома) е поредното потвърждение за фактическото участие на Вашингтон в украинския конфликт. Това заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов пред журналисти, съобщава ТАСС.

„Решението на военното ведомство на САЩ да организира курс на обучение в базата Форт Сил в Оклахома е поредното потвърждение за фактическото участие на Вашингтон в украинския конфликт на страната на нацистките престъпници от Киев“, цитира думите на Сергей Антонов пресслужбата на дипломатическата мисия.

"Прави впечатление, че усилията ни да доведем до вниманието на американската публика истинската опасност от подобна линия на Белия дом постепенно намират разбиране в местната експертна общност“, отбеляза Антонов. „Например, наблюдатели на "Вашингтон Пост" открито признаха, че обучението на военнослужещи от въоръжените сили на Украйна в Съединените щати означава увеличаване на американското участие в конфронтацията. Те отбелязаха, че администрацията вече не се ограничава до укрепва отбранителния потенциал на Киев, но прехвърля нови оръжия на републиката, за да увеличи нейните нападателни способности“, добави руският посланик във Вашингтон.

„Последният аргумент, идващ от устата на местни журналисти, красноречиво показва, че Вашингтон умишлено е подвел нашата страна и световната общност, говорейки за желанието да се укрепи способността на Украйна за самозащита. Истинската цел на администрацията (на САЩ) е да нанесе колкото се може повече щети на бойното поле на Русия от ръцете на украинци“, подчерта руският дипломат.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи