Руският газ продължава да тече през Украйна без промяна, докато "Северен поток-1" е спрян

Руският газ продължава да тече през Украйна без промяна, докато "Северен поток-1" е спрян

Потоците руски газ през Украйна остават без промяна в обемите, докато транзитът по "Северен поток-1" е спряна, сочат данни от операторите на мрежите, цитирани от Ройтерс.

Заявките към Словакия от Украйна на пункта Велке Капушане възлизат на 36,7 милиона куб. м дневно. "Газпром" обяви, че изпраща 42,4 милиона куб. м газ към пункта "Суджа" в Украйна, почти без промяна спрямо вчера.

Потоците на изток от Германия към Полша по тръбата Ямал-Европа през пункта "Малнов" възлизат на 551,463 киловатчаса на час, сочат данни на оператора "Газкейд" (Gascade). От началото на септември транзитът спира и се подновява вече няколко пъти.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • bodar4uk

  06 Sep 2022 13:57ч.

  Нека и украинците се подпомогнат с "кървави" пари от транзита, додето все още има гювеч.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  06 Sep 2022 15:54ч.

  Тук се случва някаква демонстративна игра. Ще продължи от ден до пладне. Чака се поредно идиотско действие от страна на Запада, което да даде основание за пълно прекратяване. Още преди 2014 г., когато уж Украйна беше "нормална", там безцеремонно и редовно крадяха газ. Москва разбира, че и сега ще откраднат, но имат своите основания да са готови да разрешат и поощрят това:

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  06 Sep 2022 15:58ч.

  Може да е странно на пръв поглед, но да помислим за тези основания? 1. Това е нещо като данък, който са готови да платят за да може убедително да с е докаже, че спирането на СП 1 има обективни, непреодолими причини от техн. естество. Истината е друга 2. Поощрявайки кражбите на У, назидателно ще забият клин в измислената солидарност към нея. Западът се интересува само от себе си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи