Руски военен беше отстранен след хиляди мобилизации по погрешка

Руски военен беше отстранен след хиляди мобилизации по погрешка

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Ръководителят на отдела за вербуване на военни в руски регион в Далечния изток беше отстранен от длъжност, след като хиляди хора по погрешка са получили призовки да се бият в Украйна, съобщи представител на местните власти, цитиран от ТАСС.

"Военният комисар на Хабаровски край Юрий Лайко е отстранен от длъжност. Това няма да окаже влияние върху целта, поставена ни от президента", заяви губернаторът Михаил Дегтяров във видео, публикувано в Телеграм.

Той не посочи точната причина за отстраняването, но намекна, че то е свързано с множество грешки. "За десетина дни няколко хиляди наши сънародници получиха призовки", заяви губернаторът. "Около половината от тях върнахме у дома, защото не отговаряха на критериите за подбор за влизане в армията", добави той губернаторът.

Според военен говорител, цитиран от агенция РИА, отстраненият военен комисар е бил преместен на същия пост в Магаданска област, където миналата седмица военният комисар беше уволнен също заради грешки, допуснати при мобилизацията.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • MarlboroMan

  03 Окт 2022 18:41ч.

  отстранен или преместен?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи