Русия обвини Киев, че прави видео-фейкове за високата ефективност на западните оръжия

Русия обвини Киев, че прави видео-фейкове за високата ефективност на западните оръжия

Киев, с подкрепата на Великобритания, организира заснемането на „повдигащи духа“ видеоклипове за западна и украинска публика за предполагаемата висока ефективност при използването на западни оръжия. Това съобщи пред журналисти в петък говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков. Както отбеляза той, следващото заснемане на видеоклипове е насрочено за 5 и 6 юни, съобщава ТАСС.

По думите му, на фона на политическата катастрофа на Киев в Мариупол и военните провали в Донбас, киевският режим с финансовата подкрепа на Обединеното кралство организира заснемането на „повдигащи духа“ клипове за западната и украинска публика. „По-специално на 28 май в района на селището Мешковка, Николаевска област, бяха заснети инсценирани видеоматериали за предполагаемата висока ефективност на използването на западни оръжия от украински националисти“, каза Конашенков.

Според него следващото заснемане на видеоклипове е насрочено за 5 и 6 юни. „Видео материалите ще бъдат посветени на инсценираните свидетелства на „обикновени украинци“, обвиняващи Русия в уж умишлен обстрел на мирни селища“, уточни Конашенков. 

Той разказа и подробностите от минали снимки: за да стане картина по-драматична, по настояване на "британските куратори", на улицата е направена „възстановка“ на несъществуваща „битка“ на украинските нацисти с превъзхождащите ги по численост „руски военни“. „Ролите на противниците на украинските нацисти в постановъчния късометражен филм бяха изиграни от членове на местното подразделение за териториална отбрана, носещи червени ленти на ръката. При липса на пленена руска техника „условният враг“ се появява в кадър върху украински БТР и бронирани машини“, заяви още говорителят на руското министерство на отбраната.

 

 

 

 

Коментари

 • хомодружинката

  03 Юни 2022 15:03ч.

  За мъжка война не ги търси, само за провокации. Та така с милия на сърцата на някои Запад...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  03 Юни 2022 15:24ч.

  Британците направо засенчиха Холивуд в Украйна ! Кво да ги правиш, безчестници и негодници, такива винаги са били и ще са завинаги. Интриганти !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако е вярно,

  03 Юни 2022 16:07ч.

  усвоили са го от руските си братя. Да не давам примери, че тук можеш само до пет реда да напишеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • часовник "Заря" и награда медал с петолъчка - за висок боен дух!

  03 Юни 2022 17:12ч.

  По същия начин английския Холивуд снимаше клипчета и в Сирия. Шефа на Белите каски - англичанин, не свърши добре. Кой му го направи това, не се разбра. Твърде е възможно да са били началниците му, щото в Сирия бяха извършени огромни мръсотии, а той знае. Може и да беше благодарност от турските или руските или сирийските колеги.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Pontifex Maximus

  04 Юни 2022 7:50ч.

  Каквото и да правят- губят войната. Толкова. Гьобелс е снимал филми до последния момент, но филмите не могат да спрат руската армия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • караКачан

  04 Юни 2022 8:01ч.

  Произвежданите в Арсенал РПГ-та са най-ефективни! Преди няколко години американци бяха дошли да приемат партида РПГ-та и са самовзривиха с тях! Поражаемост 100%!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи