Русия: Европейските чиновници си затвориха очите за Краматорск и подкрепиха цинизма на Украйна в Буча

Русия: Европейските чиновници си затвориха очите за Краматорск и подкрепиха цинизма на Украйна в Буча

Изявление на МВнР на Русия във връзка с изказванията на Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел след посещението на Украйна:

Изявлението на Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, направено в социалните мрежи след посещението на Украйна, че „тази война ще бъде спечелена на бойното поле“, ясно потвърждава, че Евросъюзът през 2022 г. окончателно се отрече от миротворските идеали на основателите си, които са се стремили да стане „немислима и невъзможна“ нова война в Европа. Сега „миролюбивият“ Евросъюз обещава да достигне 1,5 млрд евро военната помощ за Киев.

Пред очите на целия свят ЕС се преражда в милитаризиран и агресивен инструмент за външна експанзия. В съответствие с „европейските ценности“ води поредния „натиск на изток“. По този начин Западът реализира стремежа си към безгранично глобално доминиране над тези, които ги смята за по-лоши на генетичното ниво.

На Запад се правят, че не забелязват, а значи – насърчават целенасочените ракетни удари и провокации на украинските националисти срещу мирното население и се опитват да прехвърлят отговорността за гибелта им на руските войски. Европейските чиновници напълно игнорираха факта, че ударът срещу железопътната гара в Краматорск на 8 април е нанесен с „Точка-У“, която не я използват руските войски, от територията, контролирана от въоръжените сили на Украйна (ВСУ), и самата ракета има сериен номер, близък към номерата на други ракети, използвани от ВСУ.

При това Жозеп Борел и Председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен подкрепиха циничната провокация на Киев с масовото убийство на мирните жители в Буча. Смятаме това за кощунствено спрямо, преди всичко, паметта на жертвите на постоянни украински обстрели на градове и селища в Донбас. Никой от еврочиновниците нито веднъж не си направи труда да посети тези територии от 2014 г.

Лицемерието на Евросъюза няма граници – за да помагат на украинските неонацисти и по-нататък да убиват хора безнаказано, еврочиновниците оказват съдействие на Украйна по линия на „Европейския фонд за мир“. За истинските ценности на „просветения Запад“ говори и широко използване от политиците на ЕС на нацисткия лозунг „Слава на Украйна“, който съвпада с приветствието, използвано в нацистка Германия. Навсякъде „се прочиства“ медийното пространство от алтернативни становища, в страните на ЕС се извършва безпрецедентен натиск върху руснаци рускоезични хора, за да откажат те от историческата си Родина.

В ЕС повече не говорят за необходимостта на политическо решение, подкрепа на преговорите. Разбираме защо: политическото решение ще пречи на постигане на основната им цел – продължаване на прокси-война до последния украинец.

 

 

 

Коментари

 • Дзопино

  13 Апр 2022 18:05ч.

  Всичко е така но това няма да достигне до нито един европеец който се води по майнстрийм медиите. Нито една няма да го отрази това изявление. Цензурата е пълна. Соц-а ряпа да яде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Степан Бандера

  13 Апр 2022 19:14ч.

  Не е цензура, а нормална защитна реакция срещу путинската дезинформация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  13 Апр 2022 19:33ч.

  "Не е цензура, а нормална защитна реакция ". Ъхъм, точно тъй ще да е. Ма щом сме прави, бронебойни патрони няма открити, няма открити. Нъл тъй? Кво може да ни направи дезинформацията? На лъжата краката са къси? Въпросът пред вас, драги, е кой лъже, нали? И вие много добре знаете отговора, но не искате той да стигне до незнаещите. Но срещата със смъртта и сметката е неизбежна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  13 Апр 2022 18:08ч.

  То какво и да се очаква от СВЕТОВНИТЕ ЩРАУСИ ? Когато се скурави БАНИЦАТА, и мишките се омитат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  13 Апр 2022 18:23ч.

  Ми-6 нямаше как да не си пусне пак лъжливите номерца срещу Русия. Клишираните им действия са ни ясни отдавна, бездарни режисьори и сценаристи се опитват отново да ни мофтат, както преди, макар че старото тия дни си отиде. Не е ясно на какво се надяват тия англичани и американци, навярно да ги харесват заради красивите лъжовни приказки? Светът се насити на това, хората не са само глупави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никой не си е затварял очите за Краматорск и никакъв цинизизъм на Украйна в Буча няма!

  13 Апр 2022 18:38ч.

  Истината ви боде очите, а вие продължавате да защитавате агресора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • стига абстрактен морализъм

  13 Апр 2022 19:07ч.

  И кой е агресорът? Не ли оня, който прокарваше години наред дранг нах остен-а си и прекрачи всякакви червени линии? Да би мирно седяло, не би чудо видяло. Крошето в зъбите е заради безмерната експанзия на Запада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Степан Бандера

  13 Апр 2022 19:12ч.

  Няма абстрактен морализъм. Има морализъм и путинизъм...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • укросноб

  13 Апр 2022 19:23ч.

  И кой си ти да ни пробутваш тия овехтели клишета? Едно извехтяло фашистче и нищо повече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами кой наистина е агресорът?

  13 Апр 2022 19:35ч.

  Сигурно нападнатата Украйна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • спрете с идеологическите постулати за някакъв мним украински суверенитет

  13 Апр 2022 19:52ч.

  Не, САЩ и НАТО, които я налазиха, за да я използват срещу Русия. А за 8-годишните обстрели на Донбас срещу цивилни, дума на съжаление ще пророниш ли? А за забранения от хунтата руски език, при положение че 80% от населението го говори като майчин, какво ще речеш? Че е израз на цивилизован суверенитет ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  13 Апр 2022 18:44ч.

  А какво изобщо търсеха руските войници в Буча?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • глупави въпроси

  13 Апр 2022 19:09ч.

  Повдигнаха духа на народа, раздадоха му хляб, и никого не искаха да убият, освен хунтата, подкрепяна от местни и западни нацита. Това са руски земи, ти не знаеше ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Освалд Шпенглер

  13 Апр 2022 19:39ч.

  А бъдещето на Запада е един огромен запустял Детройт на няколко милиона квадратни километра.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Степан Бандера

  13 Апр 2022 19:10ч.

  На Жозеп Борел вярва Европа светът и българите, на рашистите вярват само путинофилите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФалшивУдарът по Краматорск е нанесен от украинска ракета е FAKE и проверка на фактите доказва това!

  13 Апр 2022 20:24ч.

  https://theins.ru/antifake/250205

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Още едно разследване опроверга внушенията на Кремъл за Краматорск

  13 Апр 2022 20:57ч.

  Сега Tochka-U с такъв сериен номер е в експлоатация в 8 държави. https://www.stopfake.org/ru/fejk-vypushhennaya-po-kramatorsku-tochka-u-prinadlezhala-vsu-eto-podtverzhdaet-ee-serijnyj-nomer/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истината за Буча 4

  13 Апр 2022 20:50ч.

  Всички съседи виждат какво става. Мълчат от "животински" страх и ужас. Появяват се и "нацгвардейци". Започват "зачистки" - жени падат на колени и молят за милост нацгвардейците... Той не може да бяга и на дачата си, близо до Киев. Тя вече е разграбена от нацгвардейците на 24-ти март. От свой съсед по дача знае че нацгвардейците РАЗСТРЕЛВАТ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Проверка на фактите опровергаха кремълското внушение за инсценировка на разстреляните цивилни в Буча

  13 Апр 2022 20:52ч.

  Стрелбата е извършена на 25 март, когато войските на Руската федерация все още в Буча. В статията може да видите и как разстрелват една от жертвите с бяла лента, може би да не оставят свидетели, които са им помагали. ->https://www.stopfake.org/ru/fejk-massovye-zhertvy-sredi-mirnogo-naseleniya-kievskoj-oblasti-postanovka/?fbclid=IwAR2LjESFtQ7nRMSzKwiBVwQtNG2k4SoDWK77qvBFTKBQBybVMgZutlX4zx8

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прави впечатление, че дори в някои проруски общности също беше разкритикувано внушението на Кремъл за инсценировка на жертвите в Буча

  13 Апр 2022 21:01ч.

  https://twitter.com/atanessi/status/1510564062312243203?t=tfIe_cWiiskCpJt6iG_ZJQ&s=19

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...

  13 Апр 2022 21:03ч.

  https://twitter.com/atanessi/status/1510564062312243203/photo/1

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...

  13 Апр 2022 21:03ч.

  https://twitter.com/atanessi/status/1510564062312243203/photo/2

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вапцарiв

  13 Апр 2022 21:05ч.

  Ужасно, ужасно, разказвате сякаш като че там сте били!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истината за Буча 5

  13 Апр 2022 20:53ч.

  И други съседи знаят какво става ако протестираш. Възрастна съседка се опитва да протестира против грабежа, баба Маша. Казва че синът й служи във ВСУ - "Хлопцы , мы наши !" - в отговор я повалят с откос ! Това не е фашизъм, това е див САТАНИЗЪМ ! Дори хитлеристите през ВСВ не са убивали своите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  13 Апр 2022 20:57ч.

  да, така е, и тези украинци са пеели тази песен https://www.youtube.com/watch?v=CePKyDy1_ak

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истината за Буча 6

  13 Апр 2022 20:57ч.

  Убийците не се притесняват от това ,че всички виждат какво извършват. Те действат като зомбита /дрогирани ?/ . Тези людоедски безчинства са засвидетелствани от 3000 останали в Буча жители. Всички те в момента са в шок от страх и ужас. Не смеят да отворят уста.Семейството на моя познат губи всичко, освен живота си. Благодарят на Бога !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истината за Буча 7

  13 Апр 2022 21:02ч.

  В подземния етаж на блока, на третия ден от мародерството виждат 4 трупа. Труповете са на мъже от "цивилните" групи, такива които са се занимавали с откючване и разбиване на врати, сейфове , шкафове по квартирите . Същият ден труповете изчезват. По световните канали гръмва "престъплението против човечеството в Буча", подредените шахматно трупове...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  13 Апр 2022 21:03ч.

  Дачков се притесни за текста на песента и изтри коментарите ми. Поздравјам го с песента, много е мелодична https://www.youtube.com/watch?v=CePKyDy1_ak

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет. Беееееееее.

  13 Апр 2022 21:42ч.

  песента е и много съдържателна...они хотјат только мир, весь мир( и Алјаску, тоже)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истината за Буча - последно

  13 Апр 2022 21:06ч.

  Случилото се създава голяма мечта за моя познат. Просветлява го. Той вече мечтае само едно - да види обратно "руските орки" да се връщат в Буча. И ако това се забави - той ще се запише доброволец при тях. За да освободи "батковщината" от този САТАНИЗЪМ. Преведох писмото му от руски, съжалявам ако е "грапаво".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Британската "истина" за Буча - една поредна голяма фалшификация

  13 Апр 2022 21:07ч.

  Всичко постнато в последните няколко поста - фалшиво до краен предел.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дачков се притесни и от Истината за Буча 1,2,3

  13 Апр 2022 21:12ч.

  И го цензурира твърде бързо. Що ? Имам цялото писмо от "Александър" /условно го наричам така, моят познат/ мога да гоповторя отново, дума по дума. Защо Дачков ? От какво те е страх - че те сложиха в списъка с достойните българи ? Спокойно, няма да ги отстрелят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Може би съвестта го е загризала? Досрамяло го е?

  14 Апр 2022 8:20ч.

  Или първите три Бучи на руския стахановец и ударник са били прекалено лъжливи дори за тук?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Както са казали французите

  13 Апр 2022 23:03ч.

  На война, като на война.. Няма невинни.. Колкото и някой да се опитва да ни убеди в противното..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи