Родени в Украйна от сурогатни майки бебета оцеляват в киевско мазе

Родени в Украйна от сурогатни майки бебета оцеляват в киевско мазе

Украйна има процъфтяващ сектор за сурогатно майчинство и е една от малкото държави, които позволяват обслужване на чужденци. Родителите на тези бебета живеят в Европа, Латинска Америка и Китай, съобщава БТА.

В пригодено подземно бомбоубежище в украинската столица най-малко 20 бебета, родени от сурогатни майки, чакат кога чуждестранните им родители ще могат да дойдат в разкъсваната от война Украйна, за да ги приберат и да ги заведат у дома си, предаде Асошиейтед прес.

Някои са само на няколко дни, но всички са добре обгрижвани, въпреки че от време навреме и тук се чува обстрел.

Много от медицинските сестри в центъра за сурогатно майчинство също са блокирани в бомбоубежището, защото е твърде рисковано да пътуват всеки ден от вкъщи до работното си място.

Сега стоим тук, за да запазим своя живот и този на бебетата, каза 51-годишната сестра Людмила Яшченко. Крием се тук от бомбардировките и тази ужасна мизерия.

Яшченко каза, че излизат за кратко през деня, за да подишат свеж въздух, но не смеят да стоят прекалено дълго. Тя се тревожи и за собствените си деца – и двамата ѝ сина, на 22 и на 30 години, се сражават в защита на страната си. Изтощението се усеща постоянно. "Почти не спим, казва Яшченко. Работим без прекъсване".

Украйна има процъфтяващ сектор за сурогатно майчинство и е една от малкото държави, които позволяват обслужване на чужденци. Родителите на тези бебета живеят в Европа, Латинска Америка и Китай.

 

Снимка: АП/ БТА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Поздравления за усилията

  20 Март 2022 9:42ч.

  Да намирарте нови и нови чужди материали за преписване, с които да възпитавате читателите си в омраза и презрение към непълноценното население на Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вярващ

  20 Март 2022 16:18ч.

  Население, което за 18 години, две майдани и една война, успя само самичко да превърне спокойната си толерантна страна в нацистка клоака, да докара война над себе си с бесни крясъци против съседите си ( "да бъдат обесени" , "да бъдат набодени с ножове"...) , което успя да създаде младо поколение "Хитлер югенд" , обучавано от малки да са зверове - такъв народ заслужава само съжаление и молитва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутра

  20 Март 2022 10:11ч.

  В сайтчето на Дачков няма нито една статия за вече 3-те милиона бежанци от руската агресия, обаче за сурогатното майчинство се е сетил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия

  20 Март 2022 10:44ч.

  Пентатрол, той те "бежанци" са бугати мъже от Западна окраина дет няа руска армия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владимир Владимирович Путлер

  20 Март 2022 10:21ч.

  Честният и достоен българин е на страната на украинските жертви, а не на руските агресори и знае, че истинският нацизъм е в Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия

  20 Март 2022 10:42ч.

  Гласове, вий вярвати ли на тъз прупаганда??? Ф Киев ощи няма боеве!! Там мародерстват сволочта дет Зелкаленски им дади оръжия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нито пък ще прочетете за изтреблението в мариупол

  20 Март 2022 10:44ч.

  Доста усилия са нужни, за да придадеш такъв изопачен образ на една братоубийствена война, отдавна загубила фалшивия образ с който Кремъл се опита да я представи в началото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи