Робърт Кенеди-младши: САЩ трябва да спрат да изострят ситуацията около Украйна

Робърт Кенеди-младши: САЩ трябва да спрат да изострят ситуацията около Украйна

Кандидатът за президент отбеляза, че САЩ трябва да се вслушат в съветите на бившия президент Джон Кенеди, който предупреди, че Русия не трябва да бъде принуждавана да избира между националното унижение и ядрената война, съобщава ТАСС.

Съединените щати трябва да спрат "нелепите опити" за ескалация на кризата около Украйна, заяви вчера Робърт Кенеди-младши, племенник на 35-ия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди, коментирайки атаката срещу Кремъл с два дрона.

"Представете си как ние бихме отговорили, ако подкрепяни от Русия сили организират атака с дрон срещу Капитолия - написа той в Туитър. - Трябва да спрем тези измамни опити за ескалация".

"Президентът Джон Кенеди предупреди, че Русия не трябва да бъде принуждавана да избира между националното унижение и ядрената война. Трябва да се вслушаме в този съвет", добави политикът.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отбеляза по-рано, че изявленията на украинските и американските власти, че не са замесени в атаката с дрон срещу Кремъл, изглеждат смешни. Москва знае, че Киев избира както средствата, така и целите за удари по диктовката на Вашингтон, подчерта той.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • патки смотани отвъд голямата локва

  05 Май 2023 10:11ч.

  Спирайте, защото ускорено ще ви фалират банките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  05 Май 2023 11:17ч.

  Не разбирам защо скачаш на Робърт Кенеди младши.Той ли е виновен, че Путин е мухльо и мазохист? :)) Дори Елцин превзе летище Слатина с 200 човека срещу целото НАТО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи