Рамадан Аталай: Станислав Тодоров сам беше убеден, че изборът му в КЕВР е противоконституционен

Рамадан Аталай: Станислав Тодоров сам беше убеден, че изборът му в КЕВР е противоконституционен

Опозицията предупреждаваше новодошлите на власт, че смяната на един човек, само за да назначиш твой на едно място, води до тези недоразумения. Така депутатът от ДПС Рамадан Аталай коментира решението на Конституцонния съд относно назначението на Станислав Тодоров за шеф на КЕВР. "Не всички решения на комисията ще бъдат отменени, защото г-н Тодоров сам беше убеден, че изборът му е противоконституционен и по моя информация дълго време не участваше по време на гласуванията и дори е избягвал заседанията, когато неговият глас е бил решаващ", заяви депутатът в предаването "Денят започва" на БНТ.

Според Аталай и премиерът Кирил Петков е бил наясно с това, но "знанието му граничело със самонадеяност".

"В това управление като че ли флагманът е: "да променим законите в името на човек". Всеки ден слушам разговорите, които се водят между различните политически формации. Никой не влиза в дълбочина за това какво трябва да се случи в енергетиката. В момента нямаме институция, която да вземе решение за газа за август", коментира Рамадан Аталай.

Според него цената на газа през следващия месец така или иначе няма да е евтина, защото управляващите не са разбрали, че подсигуряването на газовите доставки и предвидимостта са най-важното в момента.

"Подведохме се по плоскостта на посланията на г-жа фон дер Лайен, че по-добре да се къпем от неделя до неделя. Тези решения на Европейския съюз за мен са много несериозни и безотговорни. Вие как си мислите, че в една институция може да се работи на 16 градуса температура?", коментира Рамадан Аталай енергийните планове на ЕС.

Когато си недалновиден и не знаеш как да управляваш, най-добре е да се оттеглиш - това би трябвало да направят и сегашните управляващи, каза още Аталай. Процедурата за избор нов председател на КЕВР трябвало да тръгне още вчера.

"Ще ни изиграе много лоша шега, ако изчакаме да излязат и мотивите на Конституционния съд. Изборът може да се случи в рамките на месец. Ако Кирил Петков, Асен Василев, и доколкото разбрах, Лена Бориславова решават нещата. Тя ако рече, може за една седмица да назначат същия председател, като пуснат правила за него, като направят процедурите за него", заяви депутатът.

Той отправи послание към хората да излязат на избори и да гласуват, защото ни очаква тежка зима. Сегашните управляващи нямат поглед към себе си, за да видят какво донесоха като криза и незвъзможност за развитие на страната, смята Рамадан Аталай.

Вижте целия разговор във видеото.

 

 

Коментари

 • петилетката за три години

  22 Юли 2022 9:21ч.

  Сегашните управляващи изпълняват каквото им се каже, това беше целта и те я изпълниха - донесоха криза и невъзможност за развитие на страната. Нямат поглед към себе си, това някакъв намек ли е?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи