Радев обвини Кирил и Асен в липса на собствено мнение и невежество

Радев обвини Кирил и Асен в липса на собствено мнение и невежество

Днес държавният глава отправи поредна порция критики към властта по отношение на най-важните текущи проблеми – военната помощ за Украйна и газовите доставки. Това стана след посещението му в Аграрния университет в Пловдив.

Радев се защити от нападките, че защитава руските интереси, като напомни, че в самото начало на войната е събрал държавното ръководство на консултативна среща, на която е била осъдена агресията на Кремъл. В същото време, той подчерта, че настойчивите искания да се предостави българско оръжие на Украйна, представляват риск за сигурността на страната ни.

„Имам чувството, че много хора говорят, без да имат собствено мнение. Ако нашите партньори им кажат: „Не, не трябва да се предостави оръжие, защото е опасно и ще има ескалация, те ще кажат: „Да, не трябва”; ако кажат: „Предоставяйте веднага оръжие”, те почват да правят точно това”, заяви президентът. Така косвено уязви за пореден път управляващите от ПП, които са сред най-гласовитите поддръжници на инициативана да се помогне във военен план на Украйна.

Държавният глава определи такива настроения като „милитаристични”. И изтъкна, че хората, които ги изразяват, отказват да вземат предвид това, че ние имаме обща граница с Русия и Украйна в Черно море, че трябва да се грижим за голяма историческа диаспора, както и че сме силно зависими от руския газ. По думите му, други подкрепят военната помощ поради невежество, тъй като не били наясно със състоянието на българската изтребителна авиация, противовъздушна отбрана и радарна система.

По отношение на проблемите с газовите доставки Радев критично отбеляза, че Европа е закъсняла с намирането на общо решение, въпреки че Москва отдавна е предупреждавала, че ще предприеме подобна мярка.

По-сурово се изказа президентът към българските управляващи. Той попита защо „Булгаргаз” не е сключил договор за нови доставки, въпреки че има лиценз на търговец, и предположи, че ако беше подписал такъв, цената щеше да бъде 70 евро на куб.м. Зададе въпроса и дали в доставките сега са се включили посредници и на каква цена. Посочи, че ако цената на газа скочи с 30 процента, стотици хиляди българи и структуроопределящи предприятия ще се озоват на ръба. „Ако решенето е нови заеми за раздаването на помощи, все някога икономиката ни ще рухне”, прогнозира Радев.

Откровено презрително се изказа президентът по отношение на възможността БСП да напусне четворната коалиция, както заплаши соцлидерът Корнелия Нинова, ако се даде оръжие на украинската армия. „Мисля, че ръководството на БСП ще намери такава формулировка, с която хем да не носи отговорност, ако се прати нещо, хем да остане в коалицията”, предположи той. Така на практика обяви, че заплахите на левицата са кухи.

 

Коментари

 • Виктор

  03 Май 2022 12:09ч.

  Освен това всички прогнози на Асен са обратни и на опаки, всичко което кажат тези двамата става точно на опаки, може би защото са обратни? Мисълта ми е, че са невероятни олигофрени дори мащехата им Мустафата успяха да издънят от тъпотия, ще успеят да издънят и България, дай Боже по скоро!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  03 Май 2022 15:05ч.

  Този не беше ли синергетик с дневния ред на САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ех, не признавате правото на човек да се развива.

  03 Май 2022 16:06ч.

  Всеки прави грешки, освен Господ! Радев се излъга в тези младежи, както и хората които им гласуваха доверие. Сега всички трябва да я поправим, преди да е станало прекалено късно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мементо

  03 Май 2022 12:12ч.

  Нека напомним, че за участието с в "коалицията на желаещите" и опрощаването на иракския дълг през 2001 на България обещаваха нейни фирми да участват във възстановяването на страната след американската инвазия. Знаем как завърши тая проатлантическа авантюра за интереса на страната ни, както знаем как ще завърши и сегашната със доставките на оръжие и отказа от руски газ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  03 Май 2022 12:31ч.

  Не само това ами им опростихме милиардни заеми! Бедният народ не може да си прави сметка на парите, и поставят управленци, разпродаващи държавните активи на принципа "кон за кокошка", омагьосан кръг, в който народа става все по беден, по глупав и по малоброен...Атлантически водовъртеж към дъното на Ада

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  03 Май 2022 13:46ч.

  13 загинали и 27 ранени българи от 2003 до 2008 година в Ирак, за да ни вкарат в нато и паси да реве от радост, че е успял.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Соломон Паси:

  03 Май 2022 15:07ч.

  От юли 2001 до август 2005 г. е министър на външните работи в правителството на Симеон Сакскобургготски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А сега е съветник на Президента.

  03 Май 2022 16:09ч.

  Дано не му слуша съветите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Doktor

  03 Май 2022 12:12ч.

  Достоен президент!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  03 Май 2022 12:18ч.

  Президентът не е прав за евентуалната оставка на БСП. За съжаление, това е май единственият начин да се спре политиката на Петков и сие, която е крайно вредна за България. Докато това правителство управлява, страната ни е заплашена от война, разорение и крайно обедняване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Корнела лъже!

  03 Май 2022 12:22ч.

  Напротив, прав е радев. Корнела ви лъже, че ще напусне правителството. Само пълна блокада на държавата ще ни спаси сега.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нинова се измъчва,

  03 Май 2022 12:36ч.

  че срутване на правителството в такъв съдбовен момент е лошо за държавата... А ако караш кола например: дали е по-добре да караш към пропастта с равномерна скорост, отколкото да се опиташ да спреш (рисково) преди да си стигнал до ръба?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никой няма оправдание да ни вкарва във война, никой и по никакъв повод

  03 Май 2022 12:20ч.

  Схватката е жестока. В случая президента има правилната позиция и народа няма да отстъпи на киро и асен ни на йота. Вън на цялото правителство, до един.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Народът няма да отстъпи,

  03 Май 2022 12:45ч.

  ако се съобразят с него, народа. Но ако постъпят както преди приемането ни в НАТО и ЕС, или както вече действат за отказването ни от Българския Лев? Какво ни гарантира, че няма да си спестят усилието? Само масово участие в протеста! Всички на площада! СОС забрани на "Възраждане" да носят знамена (бяло знаме с българския лъв), но всички трябва да ги подкрепим!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отечествен фронт

  03 Май 2022 13:08ч.

  Вече имаше достатъчно изследвания,че българите в огромната си част одобряват членството ни в НАТО и ЕС. Русофилистиците сте нищожен процент ибрикчии

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глас

  03 Май 2022 14:24ч.

  Сигурно тези изледвания за от западните изледователски институти… Русофилите за тези които се борят срещу измамите и геноцидите на западните олигархии и е жалко че още има манинулатори като горепишещия…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  03 Май 2022 15:54ч.

  Общо взето няма изследвания с диференциран въпрос. И аз, ако ми зададат въпроса: "Одобрявате ли шкембе-чорбата и членството ни в НАТО ?", ще отговоря "Да". А познай защо? Заради Натото, разбира се!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  03 Май 2022 12:24ч.

  Прав е за Корнела, БСП захапе ли, не пуска докато не докара нещо до фалит, този път няма да е КТБ, а цялата държава! Нищо, всяко зло за добро!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак Маги

  03 Май 2022 12:26ч.

  Ако положението на страната се влоши още повече, това май ще е единственото възможно и крайно наложително. Тези лъжци не оправдаха нашето доверие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  03 Май 2022 12:29ч.

  Добре го е казал за Корнела и БСП .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  03 Май 2022 12:39ч.

  Тоя очакваше, че Украйна ще се предаде на третия ден, обаче не му се сбъдна прогнозата и сега са го активирали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николай II

  03 Май 2022 13:59ч.

  Може да не е за ден, може да не е и за 100 дни, но ще се предаде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  03 Май 2022 14:14ч.

  То после идва страшното - партизанска война, гражданска война, глад и мизерия в Русийката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Люба

  03 Май 2022 12:40ч.

  Калин,тоя чорап е удрял крак на плаца при соца и мозъка му е промиван от ЗКПЧ катадневно - от него искай лицеви и коремно. Кухите фрази му ги снасят доносниците дето си ги кътка

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калина

  03 Май 2022 12:48ч.

  Люб,като си спомня при соца кои отиваха във военните училища и ми става лошо . Сега тия чорапи са на мода,защото създавали сигурност и ред - трагедия в Мездра. В Узунджово летците като играеха мачле,докато чакат манджата, рефер им беше н-к щаба ,защото се псуваха като хамали и не признаваха - кой ,кого е сритал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Странно, но

  03 Май 2022 18:04ч.

  след всеки пост на Люба, следва отговор на Калина, който започва с "Люб, ......" и т.н. Но виждаме, че Люба е много добре запозната с военното училище и казармата от времето на соца. Защо ли ...?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  04 Май 2022 0:34ч.

  не само е запознат много добре, но е и само един. Но става интересна постановка

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изгубеният

  03 Май 2022 12:40ч.

  Радев може си троли на воля, щот няма да го пипнат, ако и да имат правно основание. Щот след него иде Йотова, което просто замечателно за всички

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • прав е Радев

  03 Май 2022 12:41ч.

  обаче само с приказки не става. Изисква се решителност, за да спасим отечеството. Затова Радев трябва да поведе народа срещу националните предатели, а не да чака някакви измислени партии да свършат тази работа. Няма време, скоро ще осъмнем във война или в положение, в което не чожем да си купим хляба, което е едно и също.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Миро от Каризма

  03 Май 2022 12:48ч.

  По подходящ е за президент на Грузия или Армения, не на държава от ЕС и Нато

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  03 Май 2022 12:50ч.

  Явно Радев няма никакво влияние в БСП.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ХА,ХА,ХА

  03 Май 2022 12:50ч.

  Присмял се Мунчо на Кратунчо. Все една пасмина и от едно котило. # Червената Мафия ,вън # Червената Мафия ,вън # Червената Мафия ,вън

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво да се прави?! Това е въпросът!

  03 Май 2022 12:59ч.

  Всичко е вече безпределно ясно, протакането е ненужно и само удължава агонията. Действията на Радев нататък са пределно ясни, а не трябва да имаме и никакво съмнение, че той също ги знае, защото вече го е правил в решителен момент. Вдига се юмрук и се излиза при народа. Това е символ на солидарност, макар че тъпанарите отново ще провидят мъчещия прокисналите им души "комунизъм".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма да хване дикиш

  03 Май 2022 14:05ч.

  Номерът с юмручето този път няма да хване дикиш. На Мунчо ще трябва да му се осигури допълнителен реквизит от сърп и чук плюс шапка будьоновка с червена петолъчка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев е

  03 Май 2022 20:51ч.

  истински военен с достоинство. Ако е сбъркал с младежите, а и Мустафа му е казала, че те са избранниците, сега, като е видял какво представляват, ги взе на мушка. Направо не им завиждам, да бегат бързо къде Кокор види.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо само да каже,ако има смелост

  03 Май 2022 13:05ч.

  Как възприема огромната,повтарям огромната помощ на САЩ за СССР по време на ВСВ,в момента когато вече хитлеристките воиски виждаха Кремълските кули и се точеха вече Москва да я преименуват на МОСКАУ. А да видив,как ще го извърти фуражката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И ОЩЕ

  03 Май 2022 13:07ч.

  как Англия със самолети е карала оръжие за югославските и гръцки партизани,а от това оръжие се облажили и Рило-Пиринския и Трънския отряди в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахаха

  03 Май 2022 13:19ч.

  отворко, чети за "помощта": Общата стойност на доставките по „Заем-наем“ възлиза на около 50,1 милиарда тогавашни долара , от които 31,4 – на Великобритания, 11,3 – в Съветския съюз, 3,2 получава Франция и 1,6 – Китай.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвореният

  03 Май 2022 14:08ч.

  Да, твърдо по опорките.По света се подиграват на руснаците като"Особености на руската благодарност" за това ,че цели четири пъти САЩ са помагали на царска Русия 1905 г;на Съветска Русия 1921-1923 г.;на СССР- през ВСВ,а и след разпада на СССР след1990 год..когато със натовски самолети са карани помощи за гладуващите руснаци.Чети повече световната преса,от различни източници,а не само преса.ru.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • прав си, много помагат и на нас помагат, и до днес.

  03 Май 2022 18:15ч.

  Има един цял блок (между 4 улици) в центъра на София, до т. Сълза и Смях, в който е настанена Фондацията на приятелите на всички приятели. От тези хора 43 са делегати на ПППП в сегашното НС, а са и лични/семейни приятели на Кирчо, дето му казват просто Кирчо. И си се разхождат където си искат и без покана - АЕЦ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе отворен

  03 Май 2022 20:55ч.

  ти луд ли си, или само се шегуваш?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Духът на времето

  03 Май 2022 22:31ч.

  Точно обратното е, Русия помага на Щатите при войната им за независимост срещу Англия, а след това и спасява федерацията по време на Гражданската им война, като флотът й отново пречи на Англия да помогне на Конфедерацията. Реално САЩ и Русия не са воювали помежду си, а често са били съюзници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво Радев

  03 Май 2022 13:17ч.

  народът е с теб защото те интересува единствено интереса на България. Мачкай соросоидните предатели !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Развалиха ви сайта напълно

  03 Май 2022 13:27ч.

  Изображението подскача, форумът се пълни с нежелани реклами от Русия за порно, хазарт, интернет измами и др. можеш да пишеш само до пет реда, което си е издевателство спрямо хелеборуса, буквите са дребни и светлосиви, а рекламите на Гугъл заемат повече място от статиите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Адмирации за позицията

  03 Май 2022 13:37ч.

  на президента! Но трябват и реални действия за блокиране на действията на правителството, предаващо националните интереси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В предателство

  03 Май 2022 13:41ч.

  си обвиняваме - предатели са. Хищници американски!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  03 Май 2022 13:50ч.

  Много си е добър сайтът. Дава възможност на всеки да напише мнението си без избирателност. Отделен въпрос е, че едни и същи използват тази възможност да пишат с повече и най-различни имена, но те си личат и умните хора не им обръщат внимание. Нали им трябват средства за живот, а друго не могат...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • док

  03 Май 2022 13:50ч.

  Нормален човек не плаща на някакви кретеноиди /източни и западни/ да се стрелят. Това е медицински факт. Българите засега в по голямата си част се оказват нормални. Статистически. Опитите на платените ***луци да обработват и зомбират българите се провалят. Засега. Дано не успеят да зомбират България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев

  03 Май 2022 13:51ч.

  е велик !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак Маги

  03 Май 2022 13:52ч.

  Най-накрая и Радев започна да схваща каква е истината. Още може!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА ПАСМИНА

  03 Май 2022 14:12ч.

  Е на път за скотобойната.Някои го разбират и мучат,други не ,цвилят възторжено , хвърлят къчове.Политическото порно е към края си.На някои участието в сериала осмисли живота им.На други сложи позорно клеймо дето и изтрел в устата няма да изтрие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а дано, ама...

  03 Май 2022 18:06ч.

  https://southfront.org/in-video-ukrainian-soldier-is-outraged-that-he-must-die-for-americans/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • относно нулирането

  03 Май 2022 14:29ч.

  Ако случайно си пропуснал тук интервюто с Пиер Манан, прочети. Възгледите ти имат допирни точки с предлаганите идеи. Задава се въпросът, кой кого????? ..... ще нулира? Доскоро се правеше погрешното допускане, че има един нулиращ, който е решил и подредил всичко . Оказа се, че кандидатите за "нулиращи" са повече. Разрушенията са гарантирани, изходът - НЕ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Observer

  03 Май 2022 15:20ч.

  Публикуваната в “Гласове” статия няма почти нищо общо с оригиналната в “Сега”, освен отделни изречения. Цели пасажи са пренаписани, подменен е тонът и смисълът. Едва ли това е станало със съгласието на редакцията на “Сега”. https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/radev-ostro-atakuva-kabineta-za-oruzhiya-gaz-i-ceni

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Конкретизирай

  03 Май 2022 15:22ч.

  разликите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Observer

  03 Май 2022 15:26ч.

  Дал съм линк, така можеш да откриеш разликите и сам. Но те са толкова много, че по-добре се опитай да откриеш приликите. Не става въпрос за забавление, а за нарушаване на елементарни правила в журналистиката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хах, ще ме скъсаш

  03 Май 2022 15:46ч.

  Елементарните правила на журналистиката са ежедневно потъпквани от всички "официални" телевизии, ти за сайтчето си се завайкал..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  03 Май 2022 15:40ч.

  по мои лични спомени радефф докара тия две изделия, по мои лични наблюдения козяк докара радефф през курнелия, по мои лични размишления - чемодан-вокзал-украина, да си воюват за интересите на Посолството.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • навременност

  03 Май 2022 15:45ч.

  Гласове, оставете тези провинциални драми, моля, пък публикувайте "интервюто" с Патрушев. Сериозни сте, не с е правете, че не се сещате, какво точно се случва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • колко пъти

  03 Май 2022 15:54ч.

  да го публикуват

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак да го публикуват, щом трябва

  03 Май 2022 17:02ч.

  И новината за бомбардировката на Азовсталь няколко пъти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • навременност

  03 Май 2022 16:11ч.

  Благодаря "колко пъти" и извинения! ГоУем си! Визирах горе ПЪРВИ РЕД и в ДВОЕН ФОРМАТ, а не завряно някъде там в миманса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  03 Май 2022 16:44ч.

  Казва се препрограмиране. Назначенци с мисия. Какво добро за България може да се очаква от чужденци?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е нашият птрезидент! Респект!Б

  03 Май 2022 19:44ч.

  Блестаящо изказване на президента Радев...Същото каза и папа Франциск - не са виновни русияь и Украйна а щатите и Ес...Просто Киро и Кокорчо вън Оставка! Ако Корнелия не е в коалицията тия идиоти ще се съюзят с Гербаджиите и ДПС, луди ли сте...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  03 Май 2022 20:22ч.

  Тия глупости ако ги повтори на среща на ЕС или на НАТО /ако вземат да го поканят де/ ще го изгонят направо в руското посолство

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Anonimen

  03 Май 2022 20:44ч.

  Румба , нали хвалеше тия двамата в твоето правителство и ги поощряваше? нали ,ако имаше по-вече такива министри България щеше да просперира? кога лъжеш и кога казваш истината?ти винаги си бил лъжец.всяка твоя дума сега и преди трябва да се ревизира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Двамата харвардци

  03 Май 2022 21:02ч.

  заблудиха сума ти българи, които гласуваха за тях, не само Радев. Но то нямаше за кого да се гласува, така или иначе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  03 Май 2022 21:41ч.

  https://t.me/s/boris_rozhin 0:39 В София и в България се проведоха митинги срещу доставката на оръжие за Украйна Хората са категорично против предоставянето на оръжие на Украйна. Единствената роля, която България може да играе, е да посредничи при разрешаването на ситуацията. ▶️ @smotri_media

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  04 Май 2022 0:05ч.

  ей, трол...избере си друг ник...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи