Радев към "Промяната": Вие бяхте алтернатива на стария модел, а днес работите с ГЕРБ

Радев към "Промяната": Вие бяхте алтернатива на стария модел, а днес работите с ГЕРБ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарните групи в 49-ото Народно събрание. На "Дондуков" 2 пристигнаха представители на ПГ на "Продължаваме Промяната – Демократична България".

"Вашата силна заявка за присъствие в политиката е алтернатива на стария управленски модел, а днес вие влизате в общи действия с победителите от ГЕРБ и затова е важно за българската общественост да знае докъде можете да стигнете с този политически компромис, с най-важната задача в този парламент - съставяне на работещ кабинет възможно най-скоро. Ако това не се случи, как виждате тази формула когато мандатът дойде неизбежно при вас", попита Радев в началото на срещата.

Той добави, че важна задача е законодателната дейност и приемането на законите за бюджета, Плана за възстановяване, Шенген и Еврозоната. "Тук факторът време е много важен", подчерта държавният глава. "Вие кога виждате подходящото време за връчване на първия мандат и ако той не сполучи - на втория", пита още държавният глава.

"Всички българи осъзнаваме основните приоритети. С основен приоритет в законодателната програма ще бъде възможността да се разследва главният прокурор, да няма човек, който да е над закона. Законът за антикорупционната комисия е време да бъде реализиран. Шенген - би било огромен срам, ако бъдем разделени от Румъния и българите бъдат сложени като втора категория европейци. Това е недопустимо. Еврозоната - ако искаме нашата банкова система да бъде наистина стабилна, ние трябва да го направим", отговори Кирил Петков.

Той потвърди, че ПП-ДБ няма да подкрепят правителство на ГЕРБ-СДС с първия мандат. "Ето защо ние сме готови да сложим ясна възможност парламентът да избере правителство с втория мандат", добави той. 

Съдебната реформа вече набира подкрепа, поне декларативно. За Еврозоната и Шенген реално се вижда подкрепа да бъде завършен процесът успешно, каза Асен Василев.

"Ние с ГЕРБ сме опоненти, но по тези приоритети успяхме да намерим законодателна основа и формула в парламента, така че тези закони да бъдат приети. Опонентите трябва да се уважават, но има ясни граници, които няма как да бъдат прекрачени. Тези граници са, че няма как в изпълнителната власт ПП и ГЕРБ да работят заедно, т.е. да има правителство, подкрепено от нас, с участието на партия ГЕРБ", добави Василев.


Източници: dariknews.bg, "Труд"

 

 

 


 

Коментари

 • Леля

  20 Апр 2023 17:47ч.

  С този "политически компромис" ще стигнат само и единствено до политическото гробище.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костов

  20 Апр 2023 18:49ч.

  Ами - да бяха оставили Б-я без действащо НС. Тогава какви ли лайна по техен адрес щеше да сипеш ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • свободен

  20 Апр 2023 19:14ч.

  Радев и цялата американска кохорта работи под едни и същи заповеди. Лицемерието и подлоста са водещи за всички тези предатели на Българският народ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  20 Апр 2023 17:48ч.

  Тея имбецили няма да пораснат. Юмручето клекна и днес посреща "мутри вътре" чак им се кланя, а тези играят с манталитет на 5 годишни. Радвайте им се, за 7 месеца счупиха държавата, сега искат и да я закрият. Те са следствие, вината е на оня с юмручето, който ги инсталира във властта. Името му е цар РРадев!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Богдана Тотева 2

  20 Апр 2023 18:28ч.

  Само това, което си написал те издава, че си заклет "гербаджия"! Много е голяма мъката за селяндура от Банкя!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  20 Апр 2023 19:11ч.

  forsvaret. мутренското "управление" направи Мутрата от Банкя милиардер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • открийте приликите

  20 Апр 2023 21:01ч.

  не бъди толкова сигурна. живееш в собствен черно-бял свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  20 Апр 2023 18:25ч.

  „Господа офицеры! И вы, полковые стервы! Слезами мертвых не поднять...“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помнещ

  20 Апр 2023 18:34ч.

  Според някои Евангелия Пилат си измил ръцете ( защото съпругата му сънувале нещо лошо. Какво ли е сънувала Десислава Радева?) преди да вземе решение относно присъдата на еврейския съд спрямо Исус Христос. Не визирам нито Радев, Борисов и Кирчовците. Нека всеки сам да прецени тяхната роля в сегашната политическа ситуация в България. На всеки от нашите герои историята ще даде оценка. Макар, че историята се пише от победителите. Да се надяваме на обективност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костов

  20 Апр 2023 18:47ч.

  Радев много ме разочарова. След като непрекъснато говори за нуждата от редовно правителство, което е възможно само при коалиция на ПП с ББ, сега такъв упрек.... Недостойно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Циганин

  20 Апр 2023 18:54ч.

  Тоя надмина циганите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  20 Апр 2023 18:57ч.

  Ю "....ако бъдем разделени от Румъния и българите бъдат сложени като втора категория европейци....." ако това се случи означава, че не сме си загубили здравия разум, не е добре да бъдем първа категория европейци, ще трябва да сме и джендъри!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФЪРКАТИЧКО

  20 Апр 2023 19:09ч.

  Козяк държи на къса верижка туземната колониална администрация

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Илон

  21 Апр 2023 0:35ч.

  Най- адекватния коментар. Да.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  20 Апр 2023 19:22ч.

  Поканил ги Радев днес на стар български обичай - блага ракия, но булката изглежда, че пак ще е нечестна и ще я връщат на родителите и. В разгара на сватбата младоженците (ГЕРБ и ППДБ) се изпращат в брачното легло и се чака доказателство, че булката е "честна". За целта в повечето случаи се използва бяла риза. След като доказателството е налице ризата обикаля цялата сватба, за да я видят всички и пият подсладена "блага" ракия. Ако случайно булката е "нечестна" се наказва по различни начини, дори има случаи когато се връща на родителите й и после никой не иска да се ожени за нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костов

  20 Апр 2023 19:23ч.

  Ивелин Николов РАЗКРИ КОЙ върти ЧУВАЛИТЕ на Радев с ПАРИТЕ? https://www.youtube.com/watch?v=sjpwK5RW4YA&t=1s

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костов

  20 Апр 2023 19:27ч.

  Това е първа част на интервюто. Очаквайте и втора част.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  20 Апр 2023 20:29ч.

  Коментара на Радев, трябваше да бъда нещо от сорта: вие бяхте алтернативата на ГЕРБ, но само за няколко месеца ги надминахте в далаверите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • медиен експерт

  20 Апр 2023 20:34ч.

  Още не може да се оттече черната вода. Явно ще ни трябва още много търпение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ИСКАТ ТРИ МЕСЕЦА ДА ИМА ПАРЛАМЕНТ БЕЗ ПРАВИТЕЛСТВО, ЗА ДА ДОРАЗСИПЯТ ДЪРЖАВАТА И ДА ИЗПРАТЯТ МЪЖЕТЕ НИ НА ФРОНТА

  20 Апр 2023 20:37ч.

  Говорят за Еврозоната като че ли няма събрани 600К подписа, които гарантират референдум, който никой не се съмнява, че ще бъде против същата. Не знам как успяват хората да се стравят с гнева си от това безочие. На мен ми е трудно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фют

  20 Апр 2023 21:00ч.

  аз се съмнявам. за еврозоната мисля, че ще си останат тези 600 к подписа

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ти ги създаде

  20 Апр 2023 20:48ч.

  за да отстранят един главен прокурор. От както вдигна юмрука = което е преврат, до сега само за това става въпрос. И ППППта бях създадени заради това и заради войната. Най-големият лицемер. А тези, заедно с ГЕРБ и без правителство ще досъсипят България. Борисов е достатъчен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  20 Апр 2023 21:27ч.

  Kak може слабоумни да са алтернатива? На какво?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  20 Апр 2023 22:14ч.

  Снимката към дописката предателски издава, че Кирчо прогресивно оплешивява и оглупява, а другарят му Асенчо дебелее. До двамцата е техният nобратим Денков. Неговото академично лице е еталон за мирова скръб Weltschmerz. Хайнрих Хайне я описва като "скръб породена от преходността на земната красота", а Томас Ман я нарича "угнетение от живота". Виждаме, че Денков е станал още по смъхмузен и съвсем е заприличал на кълвач, изнасилен от сурикат. И тримцата пишат като притеснени гимназисти, усещащи, че скоро ще ги скъсат на изпита. В кадъра е и бай Радев. Неговата глава е почти олисяла. Останали са няколко космати островчета, чиито контури наподобяват района около Бермудския триъгълник. Ясно се различават о-в Куба, Хаити, Пуерто Рико и полуостров Флорида. На стената до тези излъчващи печал личности са увснали Левски и Ботев. Колко тъжен е този априлски следобед!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "са увиснали Левски и Ботев"

  20 Апр 2023 22:42ч.

  Висят със страшна сила, както бе казал един от висящите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  21 Апр 2023 7:46ч.

  Сега ще видим какво ще излезе, след като върху мутренската основа присадят шарлатанския калем?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи