Радев: България се нуждае от стабилно редовно правителство

Радев: България се нуждае от стабилно редовно правителство

Последвайте "Гласове" в Телеграм

"България се нуждае от стабилно редовно правителство и работещ парламент с дългосрочен хоризонт, така че да могат да се взимат и следват стратегически решения за страната".

Това заяви президентът Румен Радев на среща с представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Службата за демократични институции и права на човека (БДИЧП) към организацията откри на 31 август мисия за наблюдение на предсрочния парламентарен вот на 2 октомври. В разговора участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.
 
Държавният глава подчерта, че за да се увеличи избирателната активност на предстоящите парламентарни избори и да се постигне висока легитимност на вота, партиите и кандидатите за народни представители трябва да градят предизборната си кампания на съревнование на програми и работещи решения за изход от кризите, а не на лични нападки. Друг важен въпрос е доверието в машинното гласуване, което гражданите приемат като фактор за елиминирането на високия процент отчитани в миналото недействителни гласове, както и за противодействие на купения и корпоративен вот. В този процес е важна ролята не само на институциите, но и на политическите партии, посочи Румен Радев.

Свободните избори и масовото гражданско участие в тях са стълб на всяко демократично общество, заяви още държавният глава и отново открои необходимостта партиите да не горят мостовете помежду си по време на предизборната кампания, защото след броени седмици ще трябва да работят за управленско мнозинство и сформирането на правителство.

Какви са нагласите на старта на предизборната кампания

Представителите на мисията за наблюдение на предсрочния парламентарен вот от ОССЕ поставиха редица въпроси, свързани с организацията и провеждането на изборите, хода на предизборната кампания с посланията за противодействие на купения и контролиран вот.

 

Източник: vesti.bg

 

 

 

Коментари

 • Господ да ни е на помощ

  13 Sep 2022 14:27ч.

  защото само румбата, хубав-лош, се очертава единствен легитимен държавен орган за бая време вперьод. Дет се вика, по-добре никой, отколкото кирчовци-боковци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Светльо

  13 Sep 2022 15:28ч.

  Това от което се нуждаят ТЕ, ние НЕ СЕ нуждаем!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тралала

  13 Sep 2022 15:51ч.

  България се нуждае от достоен президент, а не от прикрита евроатлантическа марионетка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защото?

  13 Sep 2022 16:02ч.

  За да може да си разцъкват евроценности ли? No, mercy. Най ми е добре със служ. правителство. Сума народ дето смуче от обществена хранилка сега го духа тихичко, щото не се знае чии човек ще разцъква кинтите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не се научи да говори нормално!

  13 Sep 2022 16:04ч.

  Пак клишета! Пак лозунги! Пак кухи фрази!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и с повече морал!!! (СМЕХ!)

  13 Sep 2022 16:22ч.

  ... С ВОДЕЩ ЕЛЕМЕНТ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА. Тоз човек само общи приказки говори. Обаче целите му са конкретни. Това би трябвало да е подсъдно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • математика

  13 Sep 2022 17:05ч.

  За 32 г сумати соц. агенции нито веднъж членове на семейството, приятели, познати, колеги,съкварталци споделят че, никой от тях не са му правили допитване за коя пяртия ще гласува. Според изчисления поне веднъж е трябвало да бъдат допитани. Таке че всичко е фалшиво. Каквото им заповядат от село Козяк това ще стане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  13 Sep 2022 18:05ч.

  И децата знаят, че румен Мустафа радев е на верижка на Козяк

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лалю

  13 Sep 2022 19:20ч.

  Думи на исътински политик и мъж! А всеки знае, че стабилнос и просперитет има само когато правителството се управлява от ДПС!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи