Путин: Украйна не е изпълнила условията на предварителното мирно споразумение

Путин: Украйна не е изпълнила условията на предварителното мирно споразумение

Президентът на Русия Владимир Путин каза, че Москва не е видяла желание от страна на Украйна да изпълни условията на предварително мирно споразумение, което по негови думи е било договорено през март, предаде Ройтерс.

В коментари пред журналисти след своето посещение в Иран Путин каза, че Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства са предложили да посредничат между Русия и Украйна. На въпрос дали е възможна среща с украинския президент Володимир Зеленски, Путин отговори, че Киев не е изпълнил условията на предварителното мирно споразумение, което по негови думи "на практика" е било договорено през март.

"Окончателният резултат разбира се… зависи от желанието на договарящите се страни да изпълняват споразумението, за което са се договорили. Днес виждаме, че силите в Киев нямат такова желание", заяви Путин.

През март се проведоха преговори, на които и двете страни направиха предложения, но не беше постигнат резултат, припомня Ройтерс. Тогава Зеленски каза, че може да се вярва единствено на конкретен резултат от преговорите.

Вчера Путин се срещна с иранския върховен лидер Али Хаменей в Техеран и двамата задълбочиха връзките между двете страни, които са обект на западни санкции.

В Иран Путин се срещна и с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, с когото обсъди сделка за подновяване на износа на украинско зърно през Черно море, който в момента е блокиран от Русия. Путин каза, че Русия е готова да улесни преминаването на украинско зърно през Черно море, но също така иска да бъдат премахнати оставащите в сила ограничения за износа на руско зърно.


Източник: dariknews.bg

 

 

 

Коментари

 • българин

  20 Юли 2022 11:25ч.

  Русия пак предаде истината. Брежнев намери капсула от Аполо за Луната, и изнуди САЩ за търговско и всякакво сътрудничество, осребрявайки тази тайна. Днес Путин осребри тайните лаборатории, като споразумя със създателите им. И ще има пандемично клане. ПАНДЕМИЯТА ПРОДЪЛЖАВА!! Само гледайте как отпадат санкции и всичко срещу Русия..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  20 Юли 2022 12:52ч.

  Може и да се срещнат за подписване на безусловна капитулация на измислената държава Украйна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На стара коза яре

  20 Юли 2022 13:18ч.

  уСрайна никога не е и имала намерение Печелеше време.Обучаваха и я въоръжаваха.На дефилето в Париж когото минаваха гаубиците им ,журналистът каза:същите има и в уСрайна и воюват.Те не го и крият вече. Слава на Русия. Мръсна гадна колония.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  20 Юли 2022 13:42ч.

  И къф е Путин, че да решава за износа на украинското зърно?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  20 Юли 2022 14:01ч.

  С добра дума и Хаймарс винаги се постига съгласие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи