Путин: Специалната операция върви по график. Воюваме с неонацисти и наемници

Путин: Специалната операция върви по график. Воюваме с неонацисти и наемници

"От самия ход на военните действия в Украйна се вижда, че сме във война с националистически и неонацистки формации, а сред тях има и чуждестранни наемници - включително от Близкия Изток". Това заяви руският президент Владимир Путин по време на заседанието на Съвета за сигурност на Руската федерация, съобщи РИА Новости.

"По време на специална операция за демилитаризация и денацификация на Украйна руски военнослужещи пробиха отбраната в района на Волноваха, която националистите укрепваха в продължение на почти осем години", каза Владимир Путин на среща с членове на Съвета за сигурност.

"Специалната операция в Украйна протича в стриктно съответствие с графика и всички поставени задачи се решават успешно", заяви руският президент.

"Изпълнявайки възложените задачи за защита на нашия народ в Донбас, за осигуряване на сигурността на нашата родина, руските войници и офицери действат смело, като истински герои. Ранените войници и офицери остават в редиците, жертват себе си, живота си, за да спасят другари и цивилни", каза държавният глава на РФ.

Според него и руските военни, и опълчението на Донбас проявяват масов героизъм. "Ще отбележа личния състав на 100-та мотострелкова бригада, действаща в посока Донецк. Войниците под командването на полковник Алексей Борисович Бернхард в района на Волноваха пробиха в дълбочина отбраната, която националистите укрепваха и оборудваха почти осем години", каза Путин.

В същото време президентът посочи, че националисти и чуждестранни наемници в Украйна се крият зад цивилните като жив щит.

Държавният глава каза, че над седем милиона рубли ще бъдат изплатени на членове на семействата на военнослужещи, загинали при операцията в Украйна. Ранените ще получат допълнително плащане от три милиона рубли. Президентът подписа и указ за посмъртно присвояване на званието Герой на Русия на загиналия в Украйна Нурмагомед Гаджимагомедов, който по време на военна операция в Украйна взриви себе си и заобикалящите го бойци с граната.

"В битка той уверено командваше своите бойци. Вече тежко ранен, той се бори до последно и взриви заобикалящите го бойци и себе си с граната. Той предприе тази стъпка, защото разбра, че неонацистите се подиграват на затворници и ги убиват брутално", каза Путин.

Президентът на РФ също така подчерта, че руснаците и украинците са един народ и той никога няма да се откаже от това.

В същото време Рутин каза, че националисти и чуждестранни наемници в Украйна се крият зад цивилните като жив щит. Както обясни руският лидер, има "абсолютно обективни фотографски доказателства за това как те поставят тежка военна техника в жилищните райони на градовете". "По-специално в Северодонецк, Лисичанск и други градове жителите на жилищни сгради са оставени на средните етажи на сградите, а в долните прозорци и стени са счупени, тежка техника, оръдия, танкове се карат там, на покривите и на горните етажи поставят картечници и снайперисти", каза Путин.

"Само фашистите се биеха така, те се отнасяха толкова нечовешко към цивилното население, когато съветските войски се биеха с тях, включително освобождавайки територията на Украйна", каза президентът.

От своя страна руските войници се стремят да предотвратят цивилни жертви в Украйна, подчерта държавният глава. "Нашите военнослужещи осигуриха коридори във всички зони на сблъсък без изключение, осигуриха транспорт, така че цивилните, чуждите граждани да имат възможност да отидат на безопасно място. Още веднъж подчертавам: националистите не позволяват това да се направи", каза Путин.

Президентът и оперативните членове на Съвета за сигурност почетоха паметта на загиналите руски войници с едноминутно мълчание. Към 2 март, по данни на Министерството на отбраната, по време на спецоперацията са убити 498 руски войници и 1597 ранени. От украинската страна загубите са в пъти по-големи: над 2870 убити и около 3700 ранени, съобщи министерството.

"Винаги ще помним нашите загинали бойни другари, ще направим всичко, за да издържаме семействата им, децата им - да ги образоваме, да подкрепяме техните близки и приятели. Моля ви да почетете паметта на нашите войници, загинали в строя, каза президентът. 

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

Коментари

 • Черкези, сър!

  03 Март 2022 20:22ч.

  17.20 Кадиров обяви награда за главите на командирите на украинските националисти в размер на 500 хиляди долара за всеки. https://svpressa.ru/war21/article/326871/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CNN

  04 Март 2022 10:08ч.

  По преценка на зависими западни военни експерти, ако до 24 часа не бъдат отворени коридори за извеждане на мирното население, то руската операция ще навлезе в етап на ЕВТАНАЗИЯ, на националистите от „Азов“, „Айдар“ и „Десен сектор“ в градски условия !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Xfnvms

  04 Юни 2022 9:04ч.

  order furosemide online - <a href="https://doxycyclinet.com/">buy doxycycline 100mg for sale</a> ivermectin 12

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Awplmq

  09 Юни 2022 1:06ч.

  order lisinopril 10mg pills - <a href="https://atenololxp.com/">buy generic atenolol</a> atenolol us

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Jmnvrq

  16 Юни 2022 18:50ч.

  order deltasone 40mg online - <a href="https://amoxicilli.store/">buy amoxil 500mg</a> cheap amoxil 500mg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Qnbufn

  17 Юни 2022 18:30ч.

  buy diltiazem online cheap - <a href="https://zithromycins.com/">buy azithromycin 250mg without prescription</a> order gabapentin 100mg generic

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cwvhza

  24 Юни 2022 22:25ч.

  accutane oral - <a href="https://risotretinoin.com/">buy isotretinoin 40mg pills</a> tetracycline cost

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Viltzr

  19 Юли 2022 9:32ч.

  omeprazole online buy <a href="https://metoprololf.com/">buy metoprolol online cheap</a> methylprednisolone 4 mg oral

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво е изръсил лудият обитател на подземния бункер?

  03 Март 2022 20:24ч.

  Извинявайте, но читателите ви в голямата си част не са психиатри, с професионален интерес към психично болни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • домачине

  03 Март 2022 20:27ч.

  Кой те би по главата да го предизвикваш? Колко още трябваше да ви чака, за да се очовечите??!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 3-ти Март 1878

  03 Март 2022 20:25ч.

  Успех братя!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да би мирно седяло, не би чудо видяло

  03 Март 2022 20:26ч.

  16.55 всички западни наемници, които пристигнат в Украйна, няма да имат право на статут на военнопленник-Министерството на отбраната на Руската федерация. https://www.youtube.com/watch?v=-cgRwa3a1OM

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само следва да четеш

  03 Март 2022 20:26ч.

  изказването на този военопрестъпник,новия Хитлер на 21 век,тотален орка и да разбереш,че в Кремъл има луд човек.Русите и украинците са били един народ,а Путин ги избива.Да и двата братски народа.Едните,украинците, пряко,другите руснаците,вече 20 год. по-малко и по-етапно,духовно,материално,морално.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тъпоъгълника

  03 Март 2022 20:30ч.

  Ами един народ са - руси, славяни и православни. Изкореняването на нацизма е изкореняване на причината за неестествената вражда между тях. Ти няма как да забележиш, че това население е опасно зомбирано чрез американските биолаборатории и медии. Слава богу, че повечето българи не са като тебе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ало,тъпоъгълника

  03 Март 2022 20:39ч.

  Това,че се характеризираш като тъпоугълник,си е твоя работа.Това че,цитираш опорки и повтаряш кремълски хибридни лъжи е твоя работа.Но това,че повече от българите са като тебе,не е твоя работа да определяш и не можеш да знаеш.Просто Просто кръчмарско слобоблюдство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутра

  03 Март 2022 20:45ч.

  Може и да са били, но след тая безумна война вече никога няма да бъдат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  03 Март 2022 22:21ч.

  Остави ти тая гнила либералноинтелигентска опорка за двете отделни държави. Тя щеше да бъде донякъде вярна, ако Украйна не беше Бендеростан на къса сиджимка към САЩ. Но не е така. Украйна е руска и ще си остане руска, както Добруджа е българска, също и Македония.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На тази снимка, благодарение на услилията на най-добрите пластични хирурзи

  03 Март 2022 20:44ч.

  путин вече не прилича на куче, както в началото на президентстването си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да,бе

  03 Март 2022 20:45ч.

  Сега прилича на орка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Интересно как един народ с такива майстори на словото, с такива учени, философи и какви ли не още

  03 Март 2022 20:57ч.

  Така и не успяха да намерят по-интелигентно оправдание за войната срещу братската съседна страна, та сведоха всичко до рефлексите от Втората световна война, обявявайки украинците за нацисти, разчитайки на инстнктивна подкрепа от населението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За всички, които се правят на заспали осем години

  03 Март 2022 22:49ч.

  Очнись!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реалната ситуация, промушила се през цензурата...

  03 Март 2022 20:57ч.

  80 % от ВСУ са обкръжени на изток в три "чувала" - Мариопол , Краматорск-Славянск, Северодонецк. Войниците са в отчаяние и търсят пътища за предаване, нацистите около тях ги спират и разстрелват ако издигнат бяла кърпа. Ако не настъпи чудо, тези три чувала ще бъдат унищожени /вероятно с тежки бомбардировки/.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Patrick Lancaster

  03 Март 2022 21:01ч.

  Американският независим от CNN репортер от мястото на събитията Ukraine - Russia War: More Civilians Go To The Front https://www.youtube.com/watch?v=oKb4LzXVxkE

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реалната Ситуация, Промушила Се През Цензурата...

  03 Март 2022 21:02ч.

  На север Харков е полу-обкръжен. Превземането му няма да е скоро, защото обръчът още не е затворен, руснаците се туткат и сраженията са към затягане. Затегнати сражения има и край Суми. Като цяло руснаците буксуват , а съпротивата на украинците е голяма. Киев също е в полуобкръжение, комуникации има на югозапад , към Лвов , на юг.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уточнение - На снимката не е Путин, а негово куче Бъфи. Т

  03 Март 2022 21:02ч.

  То е порода българската овчарка, подаръкта на Путин от Негово Високитиквие Тиквоний I Хипертоник. Родено е през август 2010 г. Благодарение на Бъфи бе построен Турски поток. То е последното куче летяло в Космоса. Прави го инкогнито през 2019 г. на борда на МКС. На снимката е с костюм, изработка на прочутия руски дизайнер Зайцев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реалната Ситуация, Промушила Се През Цензурата...

  03 Март 2022 21:05ч.

  Най-добре вървят руските дела на юг, очевидно про-руското население там ги посреща добронамерено. Херсон 250 хил. е изцяло в руски ръце. Идва ред на Одеса. Цялото крайбрежие се контролира от руския флот. В Мелитопол живототът е почти нормален, само военните машини на РФ по улиците подсказват скорошното му превземане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реалната Ситуация, Промушила Се През Цензурата...

  03 Март 2022 21:09ч.

  По преценка на независими западни военни експерти , руската операция напредва, но краят й е много далеч. Очертава се раздробена Украйна със спокойни зони на руски контрол, както и зони на "афганистанизация" , партизански действия на националистите, терористични атаки, вкл. и в градски условия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реалната Ситуация, Промушила Се През Цензурата...

  03 Март 2022 21:12ч.

  Загадка е как Путин ще контролира западна Украйна /Галиция/ - където населението е на 99 % враждебно към руснаците. От една страна тамошните граници с НАТО трябва да се контролират, от друга страна местните са абсолютно антируски настроени. Дали Путин не трябва да се откаже от контрол върху Галиция ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  03 Март 2022 21:23ч.

  Все повече ми прилича на руска постановка на абсурда, поръчана от глобалистите които са продуценти, Путин е режисьор, Вовка Зеленски главен актьор! И го сервират този театър на абсурда и жестокостта за да може световната публика да бъде забаламосана докато я ограбват, рестартират, и налагат новият световен ред!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  03 Март 2022 21:23ч.

  Единствената страна която трябва да вземе разумен човек, е тази на Господ и мира и после собствената си родина и нейното добруване, и да се усети че това е координирана постановка, с цел преброяване на дивите зайци в публиката и по света!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  03 Март 2022 21:31ч.

  Путин прави, голяма услуга на целият свят- политически и корпоративен "елит"! Тайно им спасява всичките планове и сметки, един вид КГБ индулгенция към световният бизнес и политически "елит", докато масите се хипнотизират чрез страх и паника, големите с балансират тефтерите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Свободата е робство, войната е мир,

  03 Март 2022 22:14ч.

  Победа будет за нами…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Твърдо за Шойгу и Путин

  03 Март 2022 22:44ч.

  Украйна трябва да се освободи от нацизма. Зеленски на съд!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пълна дезинформация относно събитията в Украйна

  03 Март 2022 22:53ч.

  Русия е на правилното място в правилното време. За Украйна има надежда! И за нас, надявам се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  03 Март 2022 23:10ч.

  Начинът, по който Путин провежда специалната операция в Украйна ми напомня друг един такъв „агресор“, само че от нашата славна история - Цар Иван Асен ІІ. Той набучва пергамента с нарушения от Теодор Комнин мирен договор на върха на копието си и така повежда войската си в атака. След битката при Клоконтица изпраща

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  03 Март 2022 23:10ч.

  височайшите пленници барабар с Теодор в столицата, а обикновените войници заповядва да бъдат нахранени и пуснати по домовете им. Благородството му му е нечувано за онова време и му донася широка признателност, почит и слава. Нещо подобно се случва и днес и то ще става все по-забележимо щом започне да се оттича мътилката на дезинформацията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин: Специалната операция върви по график

  03 Март 2022 23:39ч.

  Да, да, ама не - руските сухопътни войски са в застой, забавени от украинската съпротива, механични повреди, лоша логистика на боеприпаси, храна, горива. 40 км руска колона, настъпваща към Киев е в застой на 19 мили от града. https://www.dailymail.co.uk/news/article-10573821/How-Russia-moving-Ukraine-Kharkiv-pounded-Kyivs-schools-demolished.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стари снимки и не от Украйна

  03 Март 2022 23:43ч.

  Колко сте слаби с дезинформацията, чак жалки!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изследователският център за биотероризъм от времето на Студената война 1974 г. до ерата на путин

  03 Март 2022 23:50ч.

  Лабораторният комплекс съдържа смъртоносни болести, включително едра шарка, антракс, Ебола, ХИВ,вирус Марбург. Хора от персонала са умирали поради излагане на вирусите Ебола и Марбург. Директорът на центъра проф. Иля Дроздов мистериозно изчезна през 2017 г. и не е виждан оттогава. https://www.dailymail.co.uk/news/article-10569361/The-Soviet-era-Russian-laboratory-Putins-bioweapon-arsenal-kept.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин: Специалната операция върви по график.

  04 Март 2022 0:58ч.

  В крайния етап - нов Катин за враговете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Putkin тоо не гу виждам жив и неговите български пособници

  04 Март 2022 2:23ч.

  Всичми вьв Вяземско котле!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ах Джавелина оттука мина и Путлер се спомина

  04 Март 2022 2:25ч.

  Скурупустижну

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • надежди

  04 Март 2022 10:27ч.

  говежди

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гори първи блок на Запорожката АЕЦ!!! Това ли е планът?!

  04 Март 2022 2:59ч.

  За пожар в най-голямата атомна електроцентрала в Европа - Запорожката, сигнализира кметът на украинския град Енергодар. Според Дмитро Орлов огънят е лумнал вследствие на руска атака. https://www.facebook.com/DmitroOrlovOfficial/photos/a.103782458320683/350871526945107

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По инфо от пресцентърът на Запорожката АЕЦ пожарните екипи не могат да достигнат до огъня

  04 Март 2022 3:02ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=fYUT36YGOh8

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпреки заявленията на властите

  04 Март 2022 7:51ч.

  В Украйна вече има български военнослужащи и 4 самолета

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • hej

  04 Март 2022 8:56ч.

  Наблюдаваме путин от чисто медицински интерес

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • При Байдън, съответно,

  04 Март 2022 10:06ч.

  нещата от медицинска гледна точка не представляват интерес. Там диагнозата е окончателна

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи