Пригожин: "Вагнер" ще получи боеприпаси и оръжие

Пригожин: "Вагнер" ще получи боеприпаси и оръжие

Подразделенията на частната военна компания "Вагнер" ще получат боеприпаси и оръжие за продължаване на бойните действия. Главнокомандващият на Въздушно-космическите сили Сергей Суровикин ще наблюдава диалога с Министерството на отбраната при вземането на решения. Това заяви днес основателят на "Вагнер" Евгений Пригожин, съобщава ТАСС. 

„Тази нощ получихме бойна заповед (...). Те обещават да ни дадат толкова боеприпаси и оръжия, колкото са ни необходими, за да продължим военните действия, (...) на фланга ще бъде доставено всичко, което е необходимо, за да не ни отреже врагът", цитира думите на Пригожин Telegram каналът на неговата пресслужба. „Казаха ни, че можем да действаме в Артемовск (с украинското име Бахмут), както намерим за добре“, каза той. "И ни дават Суровикин като човека, който ще взема всички решения в рамките на военните действия на ЧВК „Вагнер“ в сътрудничество с Министерството на отбраната“.

По-рано Пригожин каза, че подразделенията на "Вагнер" ще останат на позиции в Артемовск до 00:00 московско време на 10 май, а след това ще „отидат в тиловите лагери“, за да „ближат раните си“ там и да спасят личния състав от загуби. Пригожин заяви още, че липсват боеприпаси.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Самотният вълк

  07 Май 2023 10:39ч.

  Това е добра новина ,но и другата новина че Ахмат на Кадиров ще се включи във освобождението н Бахмут ,ще бъде добра .Какво по хубаво нещо от това двете формации да работят заедно за освобождението на Донба от украйнският фашизъм .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оригиналът

  07 Май 2023 10:45ч.

  "Мы получили секретное распоряжение. Нам обещают дать боеприпасы и вооружения столько, сколько нам требуется для продолжения дальнейших действий, нам клянутся, что на фланге будет выставлено все, чтобы нас не подрезал противник. Нам говорят о том, что мы можем действовать в Артемовске так, как считаем нужным и нам дают Суровикина, как человека, который будет принимать все решения в рамках боевых действий ЧВК "Вагнер" во взаимодействии с Министерством обороны. А это единственный человек, со звездой Генерала армии, который умеет воевать", – заявил Пригожин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ***///

  07 Май 2023 11:34ч.

  Пригожин беше казал, че мясорубката в Бахмут са я измислили съвместно със Суровикин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до ***///

  07 Май 2023 11:38ч.

  Естествено, че това е театър. От Сун Дзъ - "Изкуството на войната": "Цялото военно дело се основава на заблудата. Следователно, когато можеш да нападнеш, трябва да изглежда, че не можеш. Когато се впускаш в начинание, трябва да изглеждаш бездействен. Когато си близо, трябва да внушиш на врага, че си далеч. А когато си далеч — да му внушиш, че си близо. Подхвърли стръв, за да примамиш врага. Създай привидност за безредие и тогава му нанеси съкрушителен удар."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прав сте, уважаеми!

  07 Май 2023 13:07ч.

  "Пенчо бре, чети! Пенчо не чете"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не, не е прав!

  07 Май 2023 14:38ч.

  Не е уместно да се цитира китайски философ за руските ходове в СВО! ГЛАСОВЕ просто трябваше да преведат екстреното обръщение на Кадиров по повод на изказването на Пригожин! Адресирано, забележете и до министъра на отбраната Шойгу: «Обращаюсь к министру обороны РФ Сергею Шойгу, начальнику Генерального штаба ВС РФ и создателю ЧВК “Вагнер”. Мне, как и каждому неравнодушному к судьбе нашей страны, неприятно слышать последние заявления Евгения Викторовича и вдвойне неприятно, что руководство Минобороны России не комментирует или не встречается с руководством ЧВК “Вагнер” для принятия какого-либо решения или разъяснения.... Я вспоминаю опыт чеченских подразделений в Мариуполе. Когда потребовалось пять танков от Минобороны для поддержки пехоты, нам смогли выделить только один, боевой расчет которого покинул машину в первом же бою. Танкистов тогда пришлось успокаивать, настраивать на бой и заново сажать в боевую машину, чтобы они накрыли залпами хотя бы одну позицию азовских сатанистов. Были проблемы и с другой техникой... Цялото заявление може да прочетете тук: https://rusvesna.su/news/1683304071 Нещата там наистина са сериозни! ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От всяко дърво свирка не става

  07 Май 2023 15:24ч.

  Пригожин не случайно наема затворници, воюването е сериозна работа и не е за фърфалаци, нагледали се на кино и електронни игри, нужни са мъже близко до природата и животинското начало у човека за да могат да се бият и да оцелеят, ако и да изглеждат бандюги в цивилния живот. Няма как, никъде не е лесно да си жив, но там е цяло геройство да го постигнеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аха!

  07 Май 2023 16:52ч.

  Дори не си разбрал смисъла на наемането на затворници! Чети история - съветска история за ВСВ! А това търпеливците от Кремъл наричат все още СВО и там воюват напълно нормални момчета! Момичета също! С укронацистите се сражават напълно нормални руски хора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само 6 минути от драгоценното време на Всезнайко!

  07 Май 2023 19:37ч.

  Младо момче разказва спокойно за живота си като войник!Танкист, ворвавшийся на позиции нацистов и взявший в плен с десяток боевиков, дал интервью https://www.youtube.com/watch?v=0YLSvaxBkak

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MarlboroMan

  07 Май 2023 12:15ч.

  клоунада

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  07 Май 2023 12:56ч.

  Ето какво прави животворящата псувня

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи