Президентът ще се срещне с кандидат-премиера на ГЕРБ-СДС Николай Габровски

Президентът ще се срещне с кандидат-премиера на ГЕРБ-СДС Николай Габровски

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът Румен Радев ще се срещне днес от 10:30 часа с кандидата на ГЕРБ-СДС за министър-председател Николай Габровски. Габровски трябва да предложи състав на Министерски съвет или да върне мандата неизпълнен, съобщава БТА.

Екипът е почти готов с хора, които до един са високи професионалисти с добри имена, каза Габровски в петък и добави, че сам е избрал всички министри за мандата. 

Точно преди седмица, съгласно конституционната процедура, Радев връчи на Габровски първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент. Тогава кандидатът за премиер заяви, че ще положи всички усилия, за да предложи кабинет, а Румен Радев каза, че като първа политическа сила отговорността на ГЕРБ-СДСза съставяне на правителство е най-голяма.

През последната седмица Николай Габровски проведе срещи с ДПС, „БСП за България“, Демократична България“ и „Български възход“. „Продължаваме Промяната“ и „Възраждане“отказаха поканата на кандидата на ГЕРБ-СДС за премиер.

В тази конфигурация ние не можем да подкрепим правителство с първия мандат, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по време на разговорите на политическата формация с Габровски.

„БСП за България“ също няма да подкрепи кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС, съобщи лидерът на левицата Корнелия Нинова на срещата с кандидата за премиер.

От „Български възход“ изразиха готовност за диалог, а от ДПС поискаха да чуят целите, приоритетите и персоналния състав на евентуалното бъдещо правителство.  

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • Проф. Александър Цанков #2 се е запътил към властта

  12 Дек 2022 8:43ч.

  Издигнат от идейните наследници и физическите потомци на първия кървав професор. Нищо хубаво не очаква българите от идването на власт на марионетките на американския фашизъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  12 Дек 2022 8:58ч.

  Щом и Габровски е проект на чорапа, бързо ще се спихне 🤣аз така и не разбрах какви управленски качества има незнайния воин на ГЕРБ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  12 Дек 2022 9:07ч.

  Иначе, на БОКО е поставен вече край, успя да изтъргува свободата си! Повече няма ГЕРБ и всеки, който е бил фен на тази партия, трябва да знае, че повече няма да е както беше... козяк си я присвои и докато електората и разбере това, ще стане страшно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • един

  12 Дек 2022 9:11ч.

  Е, никакви! Аз отдавна бях писал, че тоя висок стол е като права лопата, всеки може да я върти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Акушер-гинеколог

  12 Дек 2022 11:06ч.

  Е предложен за министър на образованието. Резултатът - спонтанен аборт на уродливия дотук плод, заченат от Денкоффф и герберугите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи